Recent Posts

2014. július 28., hétfő

Hogy mi a helyzet velem?!?

Sziasztok!
Néhányan érdeklődtetek, hogy mióta lefogytam mi is történt velem, mik a további terveim, stb. :) Így hát arról szeretnék most írni nektek, hogy mi zajlik bennem.

Nem is tudom hogy kezdjek bele, mert tele vagyok gondolatokkal, amik csak úgy rendezetlenül törnének belőlem kifelé. Talán kezdjük ott, hogy a célomat még nem értem el. Fogynom kell még! Nem, nem azért mondom ezt mert nő vagyok, és már csak az én hülyeségem hogy fogyni kell :D Habár már ruhában tetszem magamnak, anélkül még látható és tapintható hogy van ott még miből faragni. De ami még inkább mérvadó, az a testzsír százalékom, ami 25%. A 10-15% az már kb. az atléták testzsír százalékát mutatja. Én a 15-20% közötti állapotot akarom elérni. Ehhez nagyjából 6-7 kg zsírt le kell még pucolni magamról. 
Nehéz! Küzdök vele! :/ Amíg volt rajtam 40, 30, 20 kg felesleg is, nagyon könnyű volt heti 0,5-1 kg-t leadni. De minél kevesebb a zsír az emberen, akkor már annál nehezebb ledolgozni. Nem beszélve arról hogy nagyon magasra tettem a mércét, amikor elkezdtem ezt az egészet. Hiszen napi 3 edzést csináltam (ma már csak reggel és este), magas kalóriadeficitet csináltam minden nap, és csak annyi gramm szénhidrátot vittem be, amennyi szükséges volt. 


Mostanában (pár hónapja) már inkább csak súlymegtartó étkezéseim voltak, illetve többször is engedtem a kísértésnek, mondván hogy már "megengedhetem magamnak". Pedig ha el akarom érni a célom, akkor NEM engedhetem meg ezt a luxust. Egyszer élek, végre lefogytam, úgy akarok kinézni hogy elégedett legyek magammal (magamnak akarok tetszeni, és nem másoknak), már nem lenne sok hátra a célig, pont itt álljak meg?!? 40 kilót leadtam, és pont ez 6-7 kg tartson vissza a céltól?!? Nem engedem meg magamnak! A nyertesek közzé akarok tartozni! Sok dologban voltam már vesztes, ebben nem lehetek az, ha már ennyit elértem! Hatalmas kudarc lenne a számomra, ha nem tudnám elérni a vágyott alakot. Éppen ezért újra szigorításokat eszközöltem magammal szemben. Nem a mozgásban, hiszen rendíthetetlenül edzek már másfél éve. Hanem az étkezésben. Nem szabad csalnom! Hiszen az étrend 70%-ban befolyásolja a fogyást, alakformálást. 


Nagyon kemény másfél év áll mögöttem, keményen megdolgoztam minden egyes mínusz kilóért. Lehet hogy talán ezért is esik jól bűnözni olykor. De nem tehetem meg, mert ezzel csak hátráltatom magam a fejlődésben. Nem beszélve arról hogy ha sikerül majd lejjebb vinni a testzsír százalékom, az egy dolog. De utána indul majd csak el igazán a testszobrászat. A finomhangolás. "Jajj itt legyen kicsit laposabb, itt kerekebb, ott izmosabb, stb., stb." No de ez a rész még arrébb van. 

Szóval nehéz, sokat kínlódtam mostanában. Kínlódtam mert nyomasztott hogy nem haladok, hanem csak egy helyben állok. Persze emellett nyilván örülök hogy végre emberi formám van.

A győztesek útját választom és megcsinálom!!! Addig úgy sem nyugszom! :-)
Marcsi

5 megjegyzés:

Kriszti írta...[Válasz erre...]

Hajrá! Drukkolok, hogy sikerüljön elérni a célod! :)

dyna írta...[Válasz erre...]

Hajrá-hajrá! ;)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Köszi lányok!! :))

Michelle Swan írta...[Válasz erre...]

El fogod érni, ebben biztos vagyok! Olyan akaraterőd van, amit ha 10 ember között szétosztanál, akkor is maradna elegendő belőle neked! :-) Nem merít ki nagyon a napi két edzés? Engem érdekelne, hogy miket csinálsz mostanában!

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

De aranyos vagy! :) Viszont sajnos sok minden máshoz pedig abszolút nincs akaraterőm :/ Egyébként kifáraszt a 2 edzés, de csak annyira hogy a nap végére kidőlök :D

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)