Recent Posts

2012. augusztus 15., szerda

A pénz emberré tesz (??)

Sziasztok!

Lehet elvetemült vagyok, de csináltam már néhányszor olyat hogy mindenféle kategóriás üzletbe besétáltam nagyon jól öltözötten, illetve később "egyszerű ember" öltözékben is. A nagyon jól öltözött "séma": MK óra, VB táska, drága cipő, drága felső, szép körömlakk, drága ez,-drága az, stb. Az "egyszerű ember" öltözék pedig olcsó farmer, nó ném cipő és felső, szinte semmi kiegészítő, semmi körömlakk vagy smink. Láss csodát, mindkét öltözékben más-más fogadtatás ért többnyire. Szerencsére ki kell emelnem azt a szót hogy többnyire!

Teljesen másként bántak velem amikor a szép kis fényes óra ott villogott a csuklómon, trendi korall lakk a körmeimen, lágy smink az arcomon, és a finom kis Nina Ricci árasztotta el a környékemet. Akkor azokban a percekben, és azzal a bánásmóddal én is elhittem hogy "vagyok Valaki", hogy bazi vastag a bukszám, és azok az emberek felnéznek rám.




Persze sok féle külső és belső tényező alapján kapunk meg különböző bánásmódokat. Hiszen szinte már közhelyes duma a: ha szép vagy könnyebben kapod meg X munkát, ha kövér vagy alapból el is utasítanak, ha pedig gazdag vagy, akkor minden a tiéd. 




Ma már sokaknál lassan összefolyik a stílusosság/divatosság a drágábbnál drágább márkák neveivel, legyen az Balenciaga, YSL, Stella McCartney, MK, vagy pl. Marc Jacobs. De már státusz szimbólumként nem csak ruha márkák nevei lehetnek jelen, hanem víz vagy kávé is, mint például a Vöslauer vagy Starbucks. Bevallom, ez a megtévesztő világ nagyon könnyen magába tudja szippantani az ember lányát. És néha el is gondolkodom, hogy ez az egész csak ámítás és szemfényvesztés, vagy pedig maga a kopár igazság?!?




Marcsi




16 megjegyzés:

hkorinna írta...[Válasz erre...]

Ezt sajnos már én is tapasztaltam. Sőt ha nem érzem magam top formában, vagy nem vagyok elég divatosan felöltözve, sokszor nem is megyek be 1-2 boltba, mert biztos "kinéznek" onnan. Pedig attól még ugyanaz az ember vagy, de manapság már minden a külcsínről szól. Eddigi munkahelyeim mind szépségszalonban voltak, és ott azért rájön az ember, hogy pedig nem minden a pénz..

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Bizony nem minden! Sőt, sokszor a csillogás mögött a nagy semmi áll :/

Unknown írta...[Válasz erre...]

Pretty woman!

Edit írta...[Válasz erre...]

Annyira jó és tényleg gondolkodtató témákról írsz, szeretem olvasni a bejegyzéseidet :)

Amúgy tényleg így van, én pl. Douglasba csakis "kiöltözve" megyek be, talán nem annyira néznek ki.

mrs__kovacs írta...[Válasz erre...]

Hát, akkor én vagyok aki zacskóban él vagy nem is tudom, mert nekem nincs is túl sok márkás cuccom, nem mondom, hogy nem is szeretnék semmit vagy hogy sosem lesz, de nagyon sokszor szerintem nem éri meg a márkanevet megfizetni.
Ha meg valaki ezek alapján ítél meg, az nem engem minősít, hanem az illetőt. Persze, ilyen szar világban élünk, hogy sokan tényleg erre mennek, de próbálom kizárni magamat az egészből, illetve "kicsi" vagyok szerintem (nem korban, és nem agyilag, hanem kis ember) ahhoz, hogy olyan helyeken járjak, ahol ez a legnagyobb gond.

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Unknown: Hát igen... :)

* Edit: Nagyon örülök neki hogy szereted a bejegyzéseim, jól esik hogy ezt írtad! :)) Ha van rá módod próbálj ki több Douglast is. Én pl. az Árkádban lévőben szeretek bemenni, ott nem néznek rám sehogy. De pl. az egribe nem mindig szeretek bemenni mert ott van pár lenéző eladó :/


* CRaPTRaSH: Nem élsz zacskóban nyugi! Vannak még tiszta emberek! :) Egyébként meg soha ne mond hogy soha! Nálam ez már sokszor beigazolódott ;)

Style and Blog írta...[Válasz erre...]

Érdekes bejegyzés lett Marcsi, nagyon szívesen olvastam! :) Mesi a Style&Blogtól

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Orulok hogy tetszett Mesi! Erdekes dolgok ezek...hosszasan lehetne rola filozofalni...

mrs__kovacs írta...[Válasz erre...]

Mondjuk ha lehetek őszinte, engem nem érdekel ki honnan, hol, hogyan, miből, mennyiért veszi meg a ruháit, és hogy márkás vagy sem... (hahh, pont leszarom, milyen a címke egy nadrágban pl) De az az egy tuti, hogy ízlésesen felöltözni nem pénz kérdése, hanem agy kérdése... Szerintem legalábbis... Ugyanannyiból lehet ronda ruhákat venni már, mint szépeket... Régen még be is nyeltem, hogy a szép ruhák drágábbak, de most őszintén, a szar nejlon anyagú felső is legalább annyiba, vagy még többe kerül, mint a normális, jó minőségű, kényelmes(!) ruha. :]
A többi meg már csak mellékes szerintem. Igen persze, vannak nekem is vágyálmaim, de nem azért, hogy másnak megfelelhessek, hanem mert annyira tetszik, és azt mondom, amit évek után is akarsz, és meglátod és megdobban a kis szíved, na az KELL :]

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Értem amit gondolsz, de látod mi alakul a világban. Elég csak pár magazint fellapozni, néhány Facebook-on lévő márkát vagy üzletet lájkolni, vagy épp híres magyar és külföldi celebek divattanácsait látni, olvasni. Vagy akár néhány blogot megnézni... és stb. :/ Hmmm...

kinga írta...[Válasz erre...]

Nem annyira az adott témára szeretnék reflektálni, nincs LV-m , több százezres dolgaim, nem hiszem, hogy csak ezekben lehet stílusos az ember, sőt soha nem is vennék Lv-t, hiszen ami szembejön velem az utcán 99%a hamis, szóval tökmindegy, ígyis-úgyis azt hiszik az emberek.
Viszont több helyen láttam, hogy a Zarát támadod. Nem vagyok a márka elvakult megszállottja, de szeretem :) Nem mondom, van, amelyik termékükre azt mondom, ennyit nem ér, de nem értem egy ingért miért sok 5 ezer ft ? Vagy egy cipőért 6-8-10 ezer ? Nyilván bőven van drágább is, de ezek abszolút megfizethető árak, a 20-30 e felettit meg megveszi az, akinek az se drága. Mindenki másra költi a pénzét, én pl soha nem vennék 5-6 ezer ft-os Mac rúzst, vagy ugyanennyiért sampont, vagy balzsamot, ami kb 2 hónap alatt elfogy. Veszek inkább 15 ezerért zara táskát, amit hordok 1-1,5 évig, utána féláron eladom vagy harmadáron és veszek a pénzből valami mást :)
És ezt nem bántásból mondom, mert szeretem nagyon a blogodat, mert hiába van pár kőgazdag bloggerina, akiknek pénzük mint a tenger, ha ízlésük meg nincs, és csak felvágnak a rikító guess táskájukkal, amit én ingyen sem vennék fel :)
Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy amit én megspórolok a meg nem vett Body shop, Lush, BB, mac, opi, stb termékeken, azt miért ne költhetném el a zarában, vagy bárhol máshol ?:)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

De most itt nem is a Zaráról volt a szó :) És én nem támadtam, csak rákérdeztem hogy miért van sok lánynál Zara őrület. Rákérdeztem mert érdekelt, és mert sok más lányt is viszont érdekelt, de mégsem mert rákérdezni! Nos, én rá merek! :))
Részemről az nem volt támadás hogy a Style and Blogon rákérdeztem. Azért kérdeztem pont ő náluk rá, mert tudtam hogy hitelest választ kapok majd tőlük. Azt is leírtam hogy találkoztam már jó és rossz minőségű Zara termékkel. Tehát vegyesek az érzelmeim, és nincs is ezzel szerintem semmi baj. Csupán néhány termékükért soknak tartottam az X árat. De ez ugyanúgy lehet egy Guess üzletben is szitu, vagy akár egy X.Y.-ban is :)

Sajnálom ha negatívan jött le az a kommentem, nem annak szántam. Csak feltettem a kérdést amely nem csak engem érdekelt, hanem sok más lányt is :) Nekem is vannak Zarás cuccaim, ettől függetlenül véleményem az lehet :) :$

kinga írta...[Válasz erre...]

Nyilván én sem támadásnak szántam, csak már többször említetted h nem érted ezt a Zara szeretetet.
És persze, mindenkinek lehet véleménye, én pl. a New yorkeres amerikai zászlós és rikító neonos cuccokat nem tudom mire vélni, ugyanakkor most vettem egy ballont ott, ami 18 ezerről 3-ra volt leárazva, és egy blézert, ami 11 ezerről 1500ra. Szóval szerintem néha mindenhova megéri benézni, hisz vásárolni nem kötelező :) (megjegyzem tavaly is vettem szintén ott szintén egy ballont, 18-ról 1500ra leárazva, 1 hét alatt sorra lepotyogtak a gombjai :()
UI: direkt írtam, hogy nem erre a blogbejegyzésedre szeretnék reflektálni, mert azért a Zara nem egy kategória az Ysl-el, Balenciagaval és társaival :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Nem tudom...sztem max. 2 helyre kommenteltem Zarás témában :) De 1 az a legbiztosabb, ami a Style and Bloghoz ment.( de amúgyis mindegy, ezen ne vesszünk össze ^^) És pont amiatt nem kommenteltem több helyre, hogy ne az jöjjön le hogy én lefújjolom a Zarát. Holott egyáltalán nem!
Teljesen egyetértek azzal hogy néha mindenhová érdemes benézni, én is pont ugyanezt teszem :)
Igen, valóban nem egy kategória a Zara az YSL-el vagy a Balenciagaval :)

samelike írta...[Válasz erre...]

Hát igen... én soha nem törekedtem arra, hogy márkás ruháim legyenek SŐT turi függőként a ruhatáram 90%-át ott szedem össze. De az utcán meg megállítanak, hogy hol vettem az adott táskám vagy cipőm, de volt már, hogy a ruhám kérdezték meg. Pedig nem valami giccses/divatos darabokba járok, hanem az egyediség/komfort tükröződik inkább egy-egy öltözékemben. (Persze cipőmániásként nem tagadhatom le magam.) A kiegészítőim leárazások és ebay-es darabok. Magamnak keverem a laktózmentes tejeskávém, sima szörpöt iszom napközben. Mindenesetre fülig ér a szám. :)
Volt már olyan, hogy bélyegeztek meg az anyagi "hova nem tartozásom" miatt, először bántott majd felmutattam a középső ujjam. Hiszen nem az tesz jobb emberré, hogy van e alattam Audi és attól se leszek több ha drága butikok darabjaiban lejtek be a suliba. Aki meg az alapján ítél meg vagy sorol be, azt csak sajnálni tudom mert az igazán fontos emberi tényezők mellett fog elmenni egész életében. Jó bejegyzés lett még ódákat tudnék zengeni. :D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Zengj csak bátran! ;)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)