Recent Posts

2012. június 8., péntek

Az vagy amit viselsz?

Biztosan többen is egyet értetek a mondással, miszerint az vagy amit megeszel. Viszont az a mondat is helytálló hogy az vagy amit viselsz?




A női magazinok tele vannak különböző márkák felvonultatásával, reklámozásával. Ha bele lapozunk 1-2 ilyen magazinba, láthatjuk hogy oldalakon át több tízezres ruhákat és kiegészítőket kínálnak nekünk a modellek segítségével. 
A Facebookon ha lájkoljuk néhány celeb oldalát, ott is könnyen feltűnhet egyes márkák ajnározása. (Akik lájkolói ezeknek a celeb oldalaknak, ők tudni fogják valószínűleg, hogy kikre gondolok ha megemlítem az YSL vagy a Michael Kors nevet pl.) Konkrét neveket nem szeretnék kiemelni!


YSL "reklám" az egyik üzlet közösségi oldalán. A képen a lány kezén 2 db YSL gyűrű is van. Darabja 57 000 Ft. A stílus tényleg erről szólna?


Nyaklánc : Balenciaga 89.900Ft
Ruha : Dsquared2 109.900 Ft
Táska : Balenciaga 389.900 Ft
Karkötő : Balenciaga 59.900 Ft
Gyűrű : YSL 56.900 Ft


Tényleg ez lenne a lényeg?!?


Valóban így kell kinéznünk ahogy a magazinok modelljei, és a reklámok is mutatják? Vagy talán erre jobb szó hogy sugalmazzák!
Tényleg ez a divatos? Ez lenne a lényeg? Azért sugalmazzák ezeket a nők felé mert így divatos kinézni, vagy csupán a marketing van benne elrejtve? A forgalom emelése, és hogy minél több áru elfogyjon és ezáltal nőjön a bevétele az üzletnek.  

Nem leszek álszent, bevallom én is nagyon szeretem a szép és márkás dolgokat. Nézegetni is, és megvásárolni is ha van rá módon. De nem márkák darabjaiból áll a testem. 
Biztosan ti is éreztétek már úgy hogy ha megvettetek egy drágább, márkás ruhát, cipőt, smink cuccot vagy kiegészítőt hogy kellemes érzés fogott el titeket. Pl. egy Chanel vagy YSL rúzs megvásárlásánál is boldogsághormonok szabadulnak fel az ember lányában, mert na mégis csak nagy kultusszal bíró márka került a kezedbe, és ez jó érzés! Szép vagy nem szép dolog, de így van!


Ha megveszek egy drágább, márkás dolgot az nagy örömmel tölt el. De aztán kicsivel már ugyanazt érzem ... a nagy semmit! Mert ugyanaz a mezei ember maradtam, és a "nagy boldogság" csak ideig-óráig tartott. Boldogabb ember tudok lenni ha sok drága dolgot veszek meg? Szerinted Te boldogabb tudnál lenni ha sok drága dolgot vásárolnál meg?
Max. csak a tudat tud boldoggá tenni ha tele vagyok drága cuccal. Hiszen aki rám néz, és nem "szakértő", az nem fog nagyobbra tartani engem mert MAC rúzs van rajtam ... hiszen nincs ráírva a számra hogy MAC rúzs. Nincs ráírva nagybetűkkel a ruháim márkája, lehet az akár Chanel is.


Ezzel a posttal nem okoskodni szándékoztam! Senkit nem bírálni! Kicsi vagyok ahhoz, és jogom sincs hozzá. Csupán leírtam amik a fejemben járnak, amiket látok és tapasztalok. Mindenki maga dönti el hogy számára mit jelent a divat, és hogy miket visel magán :-) Mindenki megtalálja szerintem a soraim között a lényeget illetve az üzenetet, és hogy miket boncolgattam most épp csak felszínesen :-)

Neked mi a véleményed a témáról?



 Marcsi



14 megjegyzés:

Pufifánk írta...[Válasz erre...]

Jó bejegyzés, nekem nagyon bejött. nem fogtad túl hosszúra, de a lényeg benne volt. gratula :D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Ettől hosszabbra nem akartam Kinga :) Pedig tudtam volna még mit írni :D

Bellala írta...[Válasz erre...]

Totális egyetértés :) Nekem rengeteg turis, butikos, kínais (!) cuccom van, amiket nagyon szeretek. Sokszor a márkás ruhának sem jobb a minősége, sőt. Azt tartom fontosnak, hogy amit megveszek, azt szeressem hordani és passzoljon a személyiségemhez. (No meg, egyszer mindenki feljárul teremtőnk színe elé, és ott nem fogják megkérdezni, hogy "hány Chanel rúzsod volt életedben,leányom?")

Réku írta...[Válasz erre...]

Abszolút egyetértek veled. Nekem a legdrágább darabjaim az adidas és nike cuccaim- ezeket is kaptam, nem én vettem. Valahogy nem húznak a nagyon drága ruhák, márkák... persze azt nem mondom, hogy nem ácsingózok jelenleg 1 Louboutin cipő után (de kitudja mikor jön el a pillanat, hogy meg is vegyem?).

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

No meg, egyszer mindenki feljárul teremtőnk színe elé, és ott nem fogják megkérdezni, hogy "hány Chanel rúzsod volt életedben,leányom? ---> Ez aranyos volt :)

Viktória írta...[Válasz erre...]

A magazinok és az online "divat" oldalak mindig csak több százezres dolgokat tesznek ki, hogy óóóó de szép... Meg ez az alap. De ez egy álomvilág, mert a magyarok 99%-a nem ilyen cuccokban jár, a cikk írója sem.
Engem is csak a vásárlás pillanatában ragad el az "örömmámor", hogy úúú mit vettem, utána már nem igazán... Sőt! De ha jót veszek olcsón, annak hónapok múlva is örülök :D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

De nem is csak hogy a magyaroknak nincs ennyi pénzük erre! A magazinok ne ilyen példát mutassanak.. :/ Mert nem ez a lényeg! Nem ez az emberi érték mutatópillére! Se a magyar nemzetnél, se a többinél.
Sajnos a biznisz, a pénz, a marketing nagy úr!

dotty írta...[Válasz erre...]

hülyeség az egész! én turkálókból, kínaiból öltözködöm, mert ezeket szeretem! sokkal egyedibb dolgokat fogok ki és nekem ilyenkor az az öröm, hogy "waaah, anyusska mit találtam! ilyen tuti nem jön szembe az utcán".. szinte nincs is márkás cuccom, talán a C&A az ahol sűrűbben vásárolok, amúgy meg kit érdekel? jól álljon, kényelmes legyen, ez az igazi öröm szerintem, nem az, hogy most épp milyen márkájú dolgot vettem.

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Muccuus, ez tökös hozzászólás volt! :)

mrs__kovacs írta...[Válasz erre...]

Én megmondom őszintén, szerintem ne a divatot kövesse az ember, hanem a saját stílusát és azt, ami neki jól áll... Hiába néz ki k*vajól egy saru vagy egy bokapántos kiscipő, ha rohadtul előnytelen... Hiába divatos valami, ha bazárimajomnak nézek ki benne. Én is eléggé turkálópárti vagyok, csak ne lenne bálabontásoknál sok hisztis nő, akik szinte ölni tudnának 1-1 darabért... :D

Ez a magazinos meg pff.. :D Szinte sosem néztem ilyen újságokat, de legalábbis megvenni nem vettem meg, de mióta fodrászatban dolgozok, akarva akaratlanul is a kezem közé kerül, és mindig ki vagyok borulva, hogy "idei trend" és egy szaros cipő 300.000 Ft??? Hát elmennek a búsba, én meg megveszem 3-4ezerért és mégsem törik le meg rohad meg benne a lábam na... :D
Az ilyenek úgy fel tudnak cseszni.. Bocsi a kirohanásért.. :P

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Pont ez a jó hogy kiadtad magadból! :)

Bellala írta...[Válasz erre...]

Klau megint az én gondolatmenetmet vitte tovább :)Csak neki jól áll a dühöngés, nekem meg nem :D

Thündérke írta...[Válasz erre...]

Szuper bejegyzés ! Egyet értek veled/veletek! :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Örülök hogy tetszett a bejegyzés :)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)