Recent Posts

2014. április 13., vasárnap

Az egészséges életmód a konyhádban kezdődik! Add ki az útját a fehér lisztnek!

egeszseg_a_konyhaban_kezdodikAz egészséges életmód a konyhában kezdődik. Fontos, hogy úgy reformáld meg az étkezési szokásaidat, hogy hosszú távon tartani tudd azt, mondhatni egy életen át. Nem koplalásról, lemondásokról van szó, hanem teljes átprogramozásról. Meg kell tanulnod, hogy mit mivel helyettesíthetsz az alapanyagok tekintetében, hogy az mind az egészségedre, mint az alakodra jó hatással legyen. A cukrot talán már nem használod, de mi a helyzet a másik nagy mumussal, a lisztekkel?!


Megszoktad már a fehér lisztet, tudom. Nagyon finom a belőle elkészült étel ez tény, az egészségedre nézve viszont közel sincs jó hatással, a testsúlyodról már nem is beszélve.

Egészség

Száműzd végre a konyhádból a fehér lisztet! Használj helyette teljes kiőrlésű változatot, tönkölylisztet, zablisztet, rizslisztet magvakból készült egyéb liszteket, vagy kókuszlisztet. Az elején igényel némi kísérletezést, de hidd el a végeredmény miatt mindenképp megéri. Kezdetben akár keverheted fele-fele mennyiségben, amíg teljes mértékig rájössz hogyan érdemes játszani az arányokkal.

Egészség és liszt

egeszseg_konyha_alapanyagok 

A teljes kiőrlésű liszt egyébként ugyanúgy viselkedik mint a fehér liszt. Egy picit más az íze, de amint megszokod, nem lesz problémád vele. A magvakból kinyert lisztek már másképp működnek, sikértartalmuk is eltérő, ezért ha sütni szeretnél velük, akkor eleinte kénytelen leszel próbálgatni. Sütikhez egyébként én kókuszlisztet használok. Magas a fehérjetartalma és nem hízlal.


A kókuszliszt sem ugyanúgy működik mint a fehér liszt, több folyadékot fel vesz és tojásból is többet kell felhasználnod hozzá. Például ha a recept fehér liszttel 2 tojást ír, akkor kókusz lisztel 3 tojásra lesz szükséged. Ez csak egy kis lépés az egészséges életmódhoz, mégis nagyon sokat számít. Te milyen más módszereket használsz a konyhában? Milyen rossz alapanyagokat mire cseréltél le?

egeszseges_lisztek_taplalkozas

support@peaskhop.hu

 PeakGirls - Hosszú Barbara, olvasói bejegyzés

 Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+&nbs 



Marcsi

 

2 megjegyzés:

Csilla írta...[Válasz erre...]

Nagyon jó bejegyzés. Én a cukrot is száműztem, helyette nyírfacukrot használok, ha nagyon kell valamibe, de igyekszem attól is megválni. :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Helyes! Ügyes vagy, csak így tovább :)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)