Recent Posts

2013. október 31., csütörtök

Motiváció hogy még jobb nő akarj lenni!

Sziasztok!
Régebben is említettem már nektek azt, hogy én a kemény szavakban hiszek ha fogyásról, edzésről van szó :) Hiszem hogy nem babusgatással tudunk előrébb terelni olyan embereket, akiknek problémájuk van a testükkel, hanem határozott, őszinte szavakkal. Magammal is keményen bántam és bánok, ha erről van szó. És mind a mai napig keményen fogalmazom meg azt a képet amit láttam és látok magamról. Engem ez előre visz, és motivál is egyben.
Akik nem kedvelik ezt a stílust, ők most X-eljenek is ki nyomban :)

Amikor képeket osztok meg magamról itt vagy a FB oldalon, olyankor is motiválni szeretnélek titeket. Hogy tudjátok azt, hogy semmi sem lehetetlen és hogy csak tenni kell a célodért. Ha nem állsz fel és nem dolgozol érte, akkor nem is fog változás történni és minden marad a régiben. Nem hangzik jól az hogy felállsz végre a tespedésből, dolgozol keményen pár hónapot és végre olyan nő leszel, aki lenni szeretnél?!? És aztán már csak annyi a dolgod hogy megtartsd azt az állapotot. Ami már nem lesz nehéz, hiszen a nehezét megcsináltad előtte már. Ha olyanná formálod magad, aki lenni szeretnél, akkor boldog leszel! :) Sikeresnek fogod érezni magad, mert tudod hogy megcsináltad. Mert tudod hogy több vagy azoknál, akik csak ülnek a kanapén és nyöszörögnek hogy milyen sz@r kövérnek lenni, hogy milyen jó X.Y.-nak mert ő csinos és jó nő, de mégsem állnak fel és tesznek, mert lusták és tehetetlenek (én is ilyen voltam anno). Inkább keseregnek tovább éveken át, és ezáltal a kedvük is mindig olyan, amilyen.




A másik nagyon fontos dolog, az az egészség. Annyira természetes az embernek, amikor nincs semmilyen betegsége. Természetesnek veszi és nem becsüli meg. Aztán mikor megbetegszik (legyen az súlyosabb vagy könnyedebb betegség), akkor jön rá arra hogy mekkora érték is az egészség! Én hajszál híján cukorbeteg lettem. De szó szerint hajszál híján. Ráadásul a hajlam is meg van rá nálam, mert édesapám hosszú évek óta cukorbeteg már. 
Az ízületeknek sem mindegy hogy hány kilót kell tartaniuk. Ha nem is rövid időn belül, de idővel megbosszulja a dolgokat. De nem csak az ízületek, hanem a csontok, a szervek, az egész testünk.

Ha jó nő vagy, az rengeteg előnnyel, pozitív dologgal jár. Egészen máshogy kezelnek akkor amikor azt látják hogy egy csinos, vonzó, dekoratív csaj vagy, mint amikor azt látják hogy folysz a zsírtól, szuszogsz, kapkodod a levegőt mert megmásztál pár lépcsőfokot, stb. Előrébb engednek a sorban, segítőkészebbek, elnézőbbek, és még lehetne sorolni tovább. 

Nem beszélve arról hogy ha jó nő vagy, megtalálnak az igazán jó pasik :) Minden férfi szeretne maga mellé egy dög csajt, és minden csaj szeretne magam mellé egy igazi férfit, aki sármos, intelligens. Egy igényes, stílusos, jól karbantartott férfi az esetek legnagyobb többségében hasonló partnert keres maga mellé. Aki csinos, fitt, attraktív, vonzó és magabiztos nő. Miért adnád alább az igényeidet? Miért ne akarnál a legjobb húsok közül válogatni? Miért elégednél meg a maradékkal? Itt egy ehhez kapcsolód cikket tudsz elolvasni. Nem hosszú, úgyhogy olvasd el bátran :)

Ha jó nő vagy, akkor magabiztos leszel. És ezt látni fogják rajtad az emberek. Ez pedig további jó dolgokat fog bevonzani számodra. Az élet minden terén szépen lassan magabiztosabb leszel. Mert tudod hogy mikre vagy képes, és milyen erő rejlik benned. Boldogabb, kiegyensúlyozottabb leszel, és könnyebben szembeszállsz az akadályokkal. 
Amikor edzek, minden napomat bearanyozza, azt érzem hogy keményebb, erősebb ember vagyok. És itt most nem csak a fizikai erőre gondolok elsősorban, hanem a lelkierőre, a karizmatikusságra. Iszonyatosan jó érzés! Baromi jó az, hogy tudod ismét tettél magadért. Ismét előrébb vagy, mint azok akik csak ülnek besavanyodottan mert lusták, tehetetlenek. 

Nagyobb kedved lesz a divathoz is. Űzni a divatot, és elmerülni a rejtelmeiben. Öltözködni, vásárolni. Nekem kövéren egyre jobban elment a kedvem attól hogy ruhaboltokba menjek. Egyszerűen nem érdekeltek a ruhák, vagy hogy öltözködjek. Mert a kövérségemet nem akartam hangsúlyozni szép ruhákban. Nyilván kövéren is fel lehet öltözni szépen, de mégis csak egy csinos, formás nőn mutatnak igazán jól a ruhák. Kerültem a színeket, hogy ne tűnjek ki a tömegből, ne figyeljenek fel rám. A lényeg az volt hogy sötét ruhák legyenek és bővebbek. Hogy ne simuljanak rám. Nem hordtam évekig ujjatlan felsőket mert szégyelltem a kövér karom. Ma már azonnal ujjatlanra váltok ha jó idő van, mert büszke vagyok rá hogy izmos (és lesz ez még szebb is) :) Nagyon sok ruhadarabot nem hordtam, mert tudtam hogy nem az én testalkatomnak valóak. Legyen az rövidnadrág, miniszoknya, szűk blúzok, stb. Mindig irigykedve néztem a jó nőket, hogy ők milyen klasszul felöltözhetnek. Hogy nekik nem kell takargatni magukat, nem kell besülniük a nagy melegben és így tovább. Ma már végre úgy öltözködhetek ahogy szeretnék. Bátran és jó kedvvel. Ma már újra érdekel a divat, a ruhák, kiegészítők és minden más. Bátran kitűnök a tömegből (és ki is akarok tűnni), nem hoz zavarba ha sokan megnéznek, sőt. Büszkeséggel tölt el, baromi jó érzés! Akard TE is érezni :)

Nem utolsó sorban pedig: fitt leszel ha egészségesen élsz. Ha oda figyelsz hogy mit eszel és sportolsz mellette. Én mindig álomkóros voltam. Bármennyit aludtam, keveset vagy többet, mindig fáradtan keltem fel. És mindig szükségem volt bő 1 órára, mire felébredtem és magamhoz tértem, és úgy egyáltalán mire beszédképes voltam és szóba lehetett állni velem. Folyton morcos reggeleim voltak. Az életmódváltásomnak köszönhetően érezhetően más a helyzet. Ha keveset is tudok aludni éjszaka valami miatt, akkor is fitten ébredek fel. Akár ébresztőre kell kelnem, akár csak úgy magamtól ébredek. És ez is áldásos érzés :) Felébredek és máris életképes ember vagyok. Nem beszélve arról, hogy egész nap kitart az aktivitás, a lendület. Nem kínlódok-nyűglődök, hanem teszem a dolgom. Ha rossz napom, kedvem van, azt is máshogy élem meg. Mondhatni pozitívabban. Az egész élethez való viszonyulásom másabb lett. Szinte mindenben meg tudom látni a jót, ha mégsem, akkor pedig megkeresem. Ha te is egy olyan ember vagy, akinek sosincs kedve semmihez, mindig fáradt, kedvetlen, akkor az életmódváltás hidd el hogy gyógyír lesz erre is! ;)


És ez csak néhány érv, amiért érdemes változtatnod! :)


Szép napot kívánok!




Marcsi




13 megjegyzés:

Ejwi írta...[Válasz erre...]

Pont most jutottam el arra a pontra, hogy motiválatlan voltam, de megint sokat segítettél! Köszönöm.. és nem csak a magam nevében! :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Sose add fel! :) Mindig kell hogy legyen -és biztosan van is- ami előrébb vigyen! :)

Edit írta...[Válasz erre...]

Marcsi, szuper jó csaj vagy, kívül-belül! :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Aranyos vagy Edit! :))

eszter írta...[Válasz erre...]

Nagyon nagyon gratulálok neked, Marcsi! Én majdnem az eleje óta olvaslak, és hihetetlen, hogy X hónap (tényleg, mennyi is?) ennyire megváltoztál. Egyébként én is rákaptam az elmúlt kb egy évben a folyamatos testmozgásra (kondi, insanity, jóga, egyéb), az egészségesebb alternatívákat az étkezésben meg kb 2-3 éve keresem. Nem is kilókban látszik meg, bár én 163cm-hez eleinte 55, mostmár csak 49 kg vagyok, hanem pl abban, hogy ha leülök, már nem kifelé, hanem befelé esik a hasam, feszes a bőröm, nincs integetőháj a karomon. Mindez kb annyitól, hogy minden héten mozgok, reggelire zabkása, egyébként meg csirke, zöldség, barnarizs, túró minden mennyiségben. Annyira könnyű! Pár hónapig csinálja ezt az ember és már bőőven szemmel látható a fogyás.
Hajráá :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Bizony bizony, nagyon jól mondod :) Amúgy imádom a zabot :))))) (kerekítve 11 hónap alatt történt a mínusz 36 kg)

Csilla írta...[Válasz erre...]

Marcsi! Csodás vagy, de ezt már annyiszor leírtam neked! :) Esetleg csinálsz majd outfit posztokat az új szerkóidról az új testeddel? :)

Csilla írta...[Válasz erre...]

Marcsi! Csodás vagy, de ezt már annyiszor leírtam neked! :) Esetleg csinálsz majd outfit posztokat az új szerkóidról az új testeddel? :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Köszönöm szépen Csilla! :)) Hogy outfit lesz-e, azt nem tudom még.

Zsanett írta...[Válasz erre...]

iszonyat jól nézel ki :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Köszönöm Zsanett! Aranyos vagy :))

Timeinspo írta...[Válasz erre...]

Mindig feltölt, amikor olvaslak. :) Így az eddiginél is nagyobb motivációt érzek hogy menjek és tegyek valamit, még akkor is ha éppen végezetem a napi adaggal.:)

http://life-beauty-me.blogspot.com/

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Nagyon jó érzés ezt olvasni! :)) Köszönöm!

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)