Recent Posts

2013. május 24., péntek

Fogyókúra, életmódváltás, sport I.

Sziasztok!
Egyre többen írtok nekem levelet, melyben elmondjátok hogy mennyire motivállak titeket. Ennek én nagyon örülök és egyben hihetetlen is mert mindig világ lustája voltam, aki csak zabált és nem mozgott semmit. Ha a sportról szó esett, már rögtön 2 kézzel ellenkeztem, és már a gondolatától is rosszul voltam. 
Továbbá nagyon sok olyan levél is érkezik, amelyben segítséget kértek tőlem abban hogy hogyan fogyjatok, mondjam el hogy én mit tettem/teszek és stb. Éppen ezért most elindítok egy "rovatot" amelyben lépésről-lépesre támogatni és segíteni foglak titeket, amennyire csak ez tőlem telik. Jobb címet hirtelen nem tudtam adni neki, mint Fogyókúra, életmódváltás, sport. Úgyhogy ezen címen fog futni :D

Lányok! Nekem van egy különc stílusom a megnyilvánulásban, beszédben, írásban. Ebben a formában fogok hozzátok szólni, ne haragudjatok érte! Mert én hiszek abban hogy kemény szavakkal lehet valakit igazán terelni a fogyás útján és nem pedig finoman babusgatva. Hiszek abban hogy kell egy kis ostorozás, kellenek a kemény és odamondós szavak, gondolatok. Egy kövér ember sem fogja annyitól megemelni a sejhaját, ha azt mondjuk neki hogy jajj semmi baj nincs, kövér vagy, de fogadd el magad, semmi baj muci! Nem árt az sem ha te magad keményen szólsz önmagadhoz! Nem lesz tőle bajod :) 

Én nem vagyok edző, nem tudok mindent (még) az életmódváltásról, a sportról, és minden másról ami ezzel jár. Csak egy laikus vagyok. Viszont! Rengeteg olvasmányt tanulmányoztam már át -természetesen hiteles forrásokból, és nem a pink.hu-ról-, így van már némi kis tudás a birtokomban. Hogy a szerint tudjak élni és előrébb vinni magam. És ezeket meg is osztom majd veletek ezekben a "rovatokban" :)

És jöjjön hát az első "lépés"!
Nincs a birtokomban semmilyen csodaszer lányok! Nincs olyanom hogy hatásos étrend, fogyikapszula stb. Csupán 2 fontos alap dolog van, az pedig a mértékletes és egészséges étkezés + testmozgás! 
Nekem sem az égből hullik az ölembe a siker a fogyás útján. Keményen dolgozok érte, sok izzadsággal, nagy erőfeszítésekkel. Nem lehet lefogyni úgy hogy az ember a fotelben ül és zabál kétpofára. És azt várja hogy majd valamilyen fogyibogyó csodát tesz vele. Ja és persze ugye mozogni ne kelljen mellette, de a fogyás az induljon el. Ilyen nincs! Ha tudsz is fogyni ezekkel a bogyókkal, majd szépen vissza is fog jönni! Nekem is mindig vissza jöttek, pedig sokszor sikerült már 10 kilókat leadnom velük. 

A legfontosabb dolog a motiváció, sok erő, akarat és hogy keményen határozd el magad. Ha ez nincs meg a fejedben és a lelkedben, akkor nagyon-nagyon döcögősen fog menni a dolog. Nekem is beszélhetett bárki bármit, egyáltalán nem hatott meg. Láthattam csinos csajokat a neten és az utcán is. Sz@r volt, de mégsem álltam le a zabálással. Mondhatták nekem folyton hogy már megint sokat híztál, állj le. Akkor sem álltam le. Addig nem hagytam fel ezzel az ocsmány életmóddal, amíg saját magam erejéből és akaratából át nem állt az agyam egy másik üzemmódba. Előtte történhetett bármi, én nem változtattam az életemen. Elhatároztam hogy ennek az életnek vége, és én márpedig csinos és egészséges akarok lenni. Túl rövid az élet ahhoz hogy folyton takargassam magam és ne nézzek ki jól! Hogy ne nézzenek meg az utcán, hogy ne halásszak ki jó pasikat. Értitek ugye? :) Rövid az élet, ezért azt úgy kell élnünk hogy a lehető legjobban érezzük magunkat :) A szép és csinos külső magabiztosságot kölcsönöz, és boldogságot is. Sokáig voltam frusztrált mert szégyelltem magam illetve a külsőmet. 

Ha nincs még meg benned az akaraterő, az elhatározás, motiváció amely elkísérjen a hosszú úton, akkor nehezen fogok tudni segíteni sajnos. Viszont ha megvan és nagyon akarod, akkor menni fog :) Hosszú lesz, de menni fog szépen fokozatosan! :) Könnyű és rövid út nincs. Nehéz és hosszú, de olyan sikereket és örömöket fog adni, amiért érdemes tovább és tovább csinálni ;)

( Lassan átmegyek Rubint Réka/Béres Alexandrába ami szöveget letolok itt nektek :D ) De tényleg szívből szeretnék segíteni azoknak, akik ezt igénylik. Mert én is ugyanazokon megyek keresztül, mint ti. Láthatjátok képeken és bejegyzéseken keresztül hogy hogyan haladok, húsvér példa vagyok arra hogy hogyan lehet sikereket elérni. Ami talán még motiválni tud titeket pluszban, és erőt adni...nos hát elárulok most nektek valamit. Hogy hány kilóról is kezdtem ezt az egészet. Az elején nem mondtam el senkinek, mert nagyon szégyelltem magam, de ma már vállalom, mert leadtam annyit, hogy most már ne szégyenkezzek miatta. (de kis hülye duma ez is...na mindegy). Szóval 95 kilóról kezdtem. Ugye milyen undorító még kimondani is? 90 kiló fölé kellett dagadnom ahhoz hogy végre észhez térjek és életmódot váltsak. Persze jobb későn mint soha :) Lányok, semmi sem lehetetlen ;)Marcsi

12 megjegyzés:

Móni írta...[Válasz erre...]

tényleg nagyon motiváló vagy és gratulálok, hogy ilyen kitartó vagy!:)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Köszönöm szépen! :))

Khamala írta...[Válasz erre...]

Köszönöm, hogy leírtad! Jól írsz, engem is motivál!
Azt lehet tudni, hogy mennyi ment le eddig? És, hogy mi a végcél?

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Hogy mennyi ment le eddig, azt majd később elmondom :P De több mint tíz, annyit elárulok :)
A végcélom az az hogy a lehető legtöbb zsírt le tudjam pucolni magamról, onnantól kezdve pedig jöhet még több és több izom :) Nagyon szeretnék pár kockát a pocimra, és finoman izmos karokat és hátat. És meg is lesz :P :)

kaméleon írta...[Válasz erre...]

Én nem írtam levelet, de szintén neked, pontosabban az egyik bejegyzésedben említett Kalóriabázisnak köszönhetem a lassan már 2 hónapja tartó életmódváltást, a nulláról napi 1 órára emelkedő sportmennyiséget és a mínuszkilókat. Valamiért nálam ez volt a fordulópont...
Szóval, köszönöm, és hajrá :)

Nikoletta Bartha írta...[Válasz erre...]

Marcsi annyira jó volt olvasni ezt a bejegyzést!!
Őszinte, kitartó és hiteles vagy, nagyon kevesek képesek ilyen kitartásra. Büszke lehetsz magadra igazán!!♥

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Kaméleon: Csak ügyesen tovább az úton előre! :))) Nagyon örülök a sikereidnek! És ezek a sikerek hajtsanak és motiváljanak továbbra is :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Niki: Ezekkel a soraiddal sikerült most pár örömkönnycseppet csalni a szemembe :$ Meghatódtam! Köszönöm szépen :)))

Szandóó írta...[Válasz erre...]

Köszönöm minden eddigi írásodat, valóban nagyon motiválóak. Én Péntek Enikőre szeretek edzeni illetve Fitness Blender, keress rá youtubon, nagyon sok változatos videójuk van :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Imádom Péntek Enikőt mint embert, na meg az edzéseit is :)) Most is épp izomlázam van miatta :P
Viszont a Fitness Blenderről még nem hallottam, utána is keresek, köszi :)

Bogi Bog írta...[Válasz erre...]

Szuper ez a kitartás, azt hiszem, nekem is erre lenne szükségem, bár még elég lusta vagyok, de tudom, hogy nemsokára rá fogom szánni magamat :-)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Hajrá! :) Ha fejben eldől, akkor.... :)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)