Recent Posts

2012. szeptember 28., péntek

Kinek öltözködünk?

A minap épp órán ültem a suliban, és körbe néztem a lányokon, hogy ki mit visel, stb. Voltak nagyon csinosan felöltözött lányok, voltak akik egy tarka rét képét szimbolizálták magukon, és így tovább...
Aztán kicsit gondolkodóba estem. Magamra néztem, és saját magamat is elkezdtem vizslatni. Elgondolkodtam azon, hogy a lányok, nők többsége vajon hogyan állítja össze az aznapi szettjét. Mire gondol közbe. Kinek akar megfelelni, amikor felöltözik? Egyáltalán kinek öltözködik? Magának? A csoporttársainak? A pasijának? A családjának? Az utca embereinek? Kinek?






Nagyon sok lány, nő nem magának öltözködik, hanem a többi nő társainak. Hogy nekik megfeleljen, illetve elismerő pillantásokat kapjon. Véleményem szerint több ilyen nő van, mint aki éppenséggel magának öltözködik és magának akar csak tetszeni. 
Bevallom, én is sokszor inkább a csoporttársaimnak, és az utca embereinek öltözködöm (bár talán nincs ebben semmi meghökkentő vagy kirívó). De természetesen ez nem azt jelenti hogy magamnak nem öltözködöm. Igenis magamnak is öltözködöm, mindig úgy nézek ki hogy az magamnak is tetszedjen, viszont bennem van sajnos a megfelelési vágy is mások felé. 






Nagyon érdekes lenne hallani hogy ti mit gondoltok erről a témáról! :-) Ti kinek öltözködtök? Mindig csakis saját magatoknak?
Kíváncsian várom a visszajelzéseket.


Szépséges péntek délutánt kívánok nektek! :-)




Marcsi






16 megjegyzés:

Viktória (shake it up) írta...[Válasz erre...]

Én magamnak öltözködök a hétköznapokban, szerintem mindenkinek így kellene. Tudom, hogy nagyon sok önbizalom hiányos lány próbál másoknak megfelelni, de ez így nem helyes. Nagyon régóta próbálom tudatosan fejleszteni az önbizalmamat és úgy érzem, hogy már azért sokat fejlődtem, de még mindig nem vagyok elégedett magammal. Viszont próbálom elfogadni magamat (több kevesebb sikerrel) és ha magamnak öltözök, akkor magamnak tetszek, nem másnak. Az önbizalmat nem abból kell felépíteni, hogy mások mit mondanak, hanem ha te tetszel magadnak, akkor már édes mindegy mit gondolnak mások. Hiába ezer dicsérő szó, ha Te nem érzed jól magad az adott ruhában. Természetesen ha eseményről, buliról van szó, vagy ha találkozom a barátommal, nyilván neki szeretnék tetszeni a legjobban. :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Mindenkinek így kellene, igen :) Viszont sajnos,- vagy nem sajnos, de nem így van.
Én is fejlesztem magam folyamatosan önbizalom terén, persze kisebb-nagyobb sikerrel :D

hkorinna írta...[Válasz erre...]

Érdekes téma, ezen már én is többször elgondolkodtam! Biztos sokan vannak, akik inkább másoknak öltözködnek, és persze én is bele szoktam esni ebbe a hibába. De igazán jól csak akkor érzem magam a bőrömben, ha olyan ruhát veszek fel, amihez éppen aznap kedvem van, ami kényelmes, ami az én stílusomnak megfelel. És ha ezt még meg is dicsérik, az külön öröm a számomra! :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Én is csak akkor érzem jól magam, ha olyan szerelésben vagyok ami abszolút tetszik és én vagyok :)
Még ha más épp nem is érti -vagy nem tetszik neki- hogy miért van az rajtam, ami :D

kinga írta...[Válasz erre...]

Én magamnak is és másoknak is. Viszont olyat soha nem vennék fel, ami nagy divat, az emberek többségének tetszik, nekem viszont nem. Ilyen pl. most a wedge sneakers. Ez nagyon nem én vagyok, nem az én stílusom, feszengve érezném magam. Viszont csinosan öltözködni szerintem az ember azért is öltözködik, mert valahogy jobban érzem magam így, mintha mondjuk egy mackónadrágban lennék, vagy valami régi, bolyhos kötött felsőben meg egy lestrapált sportcipőben :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Háát..nekem sem jött be elsőre a wedge sneakers őrület, de ma már tetszik :)
Igen igen, ez a csinosan öltözködés valóban így van ahogy írod, de pl. akár ilyen a sminkelés is :) Egy szép lányt, még szebbé tud tenni egy jó smink, és ezáltal még magabiztosabb is tud lenni.

Szamóca írta...[Válasz erre...]

Nem rossz a téma! :)
Sok ember elgondolkodhatna ezen tényleg.
Volt, hogy én is azon törekedtem, hogy megfeleljek az emberek ízlésének.
Mindig kívülálló voltam a stílusom miatt,így szerettem volna beilleszkedni!
De a másságot nem lehet sokáig "megjátszani" önmagunknak, mert egy idő után úgyis rájön az ember, nem érzi jól magát a mások által elfogadott/elvárt stílusban.
Aztán amikor ez tudatosult bennem is, akkor kezdtem el keresni a saját utam és már egyáltalán nem érdekel, hogy tetszik-e az éppen velem szembejövő idegennek.
Természeretesen a párom véleménye sokat számít, mindig elmondja a véleményét ha jó, ha rossz! :D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

A pasik már csak ilyenek :D
Tök jó a hozzáállásod :)

Rami írta...[Válasz erre...]

én magamnak öltözöm, no meg a barátomnak, de neki általában tetszik, ami nekem is:D
azt, hogy másoknak öltözzek már rég elvetettem, mert anyukámnak pl. sosem tetszett, ami rajtam volt, a munkatársaim is sokszor furcsán néznek rám.
Én meg így érzem jól magam:D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

A lényeg hogy jól érzed magad! :) Semmi más nem számít.

mrs__kovacs írta...[Válasz erre...]

Általában magamnak öltözködöm, mostanában próbálnék kicsit csinibben, magam miatt, mert már nem mindig jó érzés hétköznapra a tornacipő+farmer+póló kombó, senki nem szólja le, sőt általában megdicsérik, de valahogy ráuntam vagy nem is tudom, tehát a lényeg, hogy szeretem, de nem akarnám már minden napra.

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Abszolút megértem hogy mire gondolsz :)

Thündérke írta...[Válasz erre...]

Érdekes téma, és elgondolkodtató. Én általában magamnak öltözködöm, fontos, hogy jól érezzem magam abban a ruhában amit felveszek, és ne feszengjek benne, és persze ki ne szeretne tetszeni a pasijának?:) szóval a csinosság is fontos nekem :) , habár én egy melegítő naciba és egy topban is annak tudom magamat érezni :D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Hát igen, kinek hogy :D

Bogi Vrg írta...[Válasz erre...]

Nem nagyon érdekel, mit szólnak, mindig kicsit kilógtam a sorból, már megszoktam. Azért (is) gondolom, hogy magamnak öltözöm, mert egyszerűen a lételemem, hogy jól érezzem magam a ruhámban. A barátomnak meg szerintem borzasztó ízlése van, neki pláne nem fogok öltözni :-)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Ez nagyon szuper hozzáállás Bogi! ;)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)