Vasárnap megleptem T-t egy finom kis ebéddel, bár igaz, az elején kicsit besegített de az nagyon elenyésző volt :)
A végeredmény egy isteni finom ebéd lett! Bárkinek szívből tudom ajánlani ezt a receptet, mert utána tuti megnyaljátok a tíz ujjatokat :P
Fokhagymás-tejszínes csirkemell ragu, rizzsel:
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell
- 4 evőkanál olaj
- fél mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál oregánó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csapott kiskanál só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell
- 4 evőkanál olaj
- fél mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál oregánó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csapott kiskanál só
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A megmosott, lecsepegtetett csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olajat nagyobb széles serpenyőben közepesen felforrósítjuk, majd a hagymát rátesszük, és megdinszteljük. Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon! A húst hozzákeverjük, és nagy lángon, többször átforgatva 3-4 percig pirítjuk. Megborsozzuk, oregánóval és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A csirkemellet összeforgatjuk a fűszerekkel, majd fél perc elteltével ráöntjük a tejszínt. Csak most sózzuk meg, és épp csak egy percig forraljuk. Ha a leve kevés lenne, tejszínt önthetünk még hozzá. Párolt rizzsel tálaljuk.
Így néz ki az eredeti recept, bár én eltértem tőle, ugyanis szeretem saját kedvem szerint alakítani az ízeket és összetevőket :) De úgy gondolom mindenféleképpen tökéletes.
Jó étvágyat hozzá! :)
6 megjegyzés:
Nagyon fini lehet Marcs! :)
nyamiiiii *.*
mm,nyamm :)
Milyen jó lenne ha én is ehetnék már újra ilyeneket!
:) :) :)
Ez nagyon finom, ilyet mi is szoktunk csinálni mi szoktuk kókuszos, illetve tárkonyos formában is készíteni :)
Megjegyzés küldése
Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)