Sziasztok!
Névnapom alkalmából "kívánhattam" nagyimtól, hogy mit készítsen nekem, és hát én egy kenyérlángost szerettem volna, mert még csak egyszer ettem ezidáig :-) Korábban kaptam is egy receptet hozzá T-től, amit az internetről szedett le. És azért teszem közzé a receptet, mert tapasztalatból tudom, hogy vannak jó és rossz receptek is, és ez nagyon jó :-) Nagyon finom a tésztája, és szép lyukacsos. No, és a feltéttel bárki kedve szerint tud variálni. Mi 2 félét sütöttünk.
Hozzávalók:
- 1 kiló finomliszt
- 30 g friss élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 ek. só
- 500 ml víz
Feltét:
- 25 dkg császárszalonna
- 2 db közepes lilahagyma
- 30 dkg sajt
- 450 ml tejföl
Elkészítés:
Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (350 ml) hozzáadásával bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságra nyújtjuk. Majd megkenjük tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Sütőben 20-25 percig készre sütjük.
Jó étvágyat! :-)
3 megjegyzés:
Imádom :$ múltkor volt nálunk is, apa csinálta, és kivételesen eltalálta :D
Hú a kenyérlángos isteni fincsi, nálunk még hagyomány a kemencében sütni, és ha ettetek még finomat, na hát a kenyérlángos az!!:)
Hű, ez nagyon jól néz ki. Biztosan kipróbálom!! :)
Üdv, avianarahl.blogspot.com
Megjegyzés küldése
Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)