Recent Posts

2015. május 26., kedd

Amikor elfogy az a bizonyos lelkierő...



Sziasztok!

Az elmúlt 4-5 napban elég fura állapotba kerültem. Biztosan veletek is előfordult már ez az érzés… Amikor sok dolog össze gyűlt a fejed fölött. Amikor nem tudod hogy hogyan tovább, mi lenne a helyes lépés, vajon mit fog hozni a jövő, helyesen döntesz-e. Amikor épp azt érzed hogy lenn vagy, nem pedig fönn. 

Azon elmélkedtem ma délután hogy az ember sokszor csak a fizikai erőt emlegeti, hogy milyen sok erő kell ahhoz hogy eddzen az ember egy ütőset, vagy mennyi erő kell ahhoz hogy cipeld a nehéz szatyrokat bevásárlás után, stb stb. De vajon azt mennyire vesszük figyelembe hogy lelki erő is létezik. És hogy a lelkierőnket honnan szerezzük? Mert az oké hogy a fizikai erőnk hogyan „keletkezik”. De a lelkierőnkről mit tudunk? Abban biztosak lehetünk hogy nem a levegőből lélegezzük be magunkba, és hoppá, máris  milyen nagy adag lelkierőm lett! Saját magunkból kell kisajtolnunk és előállítanunk. És bizony ez az erő nem mindig áll a rendelkezésünkre. Van hogy kifogy és nincs kedvünk az élethez sem. A napokban nem csak a lelkierőm szállt el, hanem az akaratom, a hitem, a bizalmam is. Sok embertől hallottam már hogy mennyire irigylik a kitartásomat. Nos, az is ugrott mostanában. Például az evésre sem figyeltem oda. Nem volt benne rendszer. Mit hogy rendszer?!? Össze-vissza tömtem magamba az édességet. 

De az az én véleményem és taktikám ilyenkor, hogy hagyom magam. Átadom magam az érzésnek. Sajnálom magam, kínlódok, vergődök, nem érdekel hogy mit és mennyit eszek. De miközben kínlódok, közben mégis erőt gyűjtök. Majd pedig fogom magam, felállok és haladok tovább hittel, reménnyel. Kell néha az, hogy átadjam magam annak az érzésnek hogy letojom az egész mindenséget. Az ember pont eleget kap minden nap az arcába, hát miért ne ereszthetne le nagy ritkán? Felemésztődik egy idő után az energia. Újra kell töltődni időközönként. Hiszen rengeteg lelkierőt fogyasztunk el nap mint nap. Erre az erőre van szükségünk ahhoz hogy minden nap hittel haladjunk előre, hogy szorgalmasak legyünk az élet minden területén. Rengeteg nehézség fog még mindenki életében adódni, nem lehet elhasalni csak úgy :-)
 
Már érzem hogy újra erősödök, hogy eleget sajnáltam magam ebben a pár napban. Ma délután csak annyit mondtam magamnak, hogy hé engem semmi nem állít meg. Nincs olyan hogy feladom, nincs olyan hogy megállok. Nem győz le semmi! Még ha néha el is kenődik az ember lánya, sajnáld hát kicsit magad, majd állj fel és irány tovább! Az az érzés van bennem hogy úgyis minden jól fog alakulni, és minden úgy fog történni, ahogy történnie kell. És ha ráadásul mindent megteszek a sikerért, akkor végképp nyugodtnak kell maradnom :-) Amíg hit, remény és akarat van bennem, nincs semmi ami meg tudna állítani. Miközben ezeket a sorokat írom, nem csak kiírom magamból amiket érzek, hanem közben önmagam is tuningolom. És remélem közben nektek is tudok adni egy kis erőt, ha épp hasonló dolgokon mentek keresztül. 


Nektek van valami bevált "technikátok" ilyen helyzetekre? Szívesen elolvasnám, és biztos sok más embert is érdekelne :-)





Marcsi

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)