Recent Posts

2014. október 20., hétfő

Zabpalacsinta recept + turbózások hozzá

Sziasztok!
Ma egy recepttel szeretnék kedveskedni nektek. Imádom a palacsintát, és már nagyon régóta szerettem volna zabpalacsintát készíteni, viszont még sosem jutottam el odáig. Mára viszont túl vagyok életem első zabpalacsinta alkotásán, és jelentem nagyon jól sikerült! A barátomnak is nagyon ízlett, úgyhogy csajok hajrá, lepjétek meg magatokat és szerelmeteket is néhány darabbal :-)

Nincs szükség sok hozzávalóra, viszont a kisütésével picit sok idő elmegy, mert érdemes a legalacsonyabb lángon készíteni. Ha összedolgoztad az alapanyagokat, nem kell sokat várni vele hogy kisüsd, elég ha 1-2 percet áll. Tetszőleges méretűre, vastagságúra és formájúra sütheted.

Hozzávalók ízlés szerint:
- Annyi aprószemű zabpehely, amennyit jónak látsz, és amennyi palacsintát szeretnél
- Zsírszegény tej
- Víz
- Tojás
- Édesítőszer
- Általad preferált zsiradék a kisütéshez

Amit még pluszban tehetsz bele pl.:
- Banán pépesítve
- Alma reszelve
- Fahéj
- Fehérjepor amilyen épp "raktáron van"

Tölteléknek pl.:
- Zsírszegény túró (ízesítve tojássárgájával, édesítőszerrel és akár mazsolával)
- Lekvár (diabetikus, csökkentett cukortartalmú)
- Kakaópor
- Fehérjepor
- Pasiknak, ha használnak: a valamilyen ízű tömegnövelőjükkel megszórva is nagyon finom lesz a palacsinta



 

A legközelebbi zabpalacsintámat sós verzióban fogom kreálni, hiszen a zabpelyhet nem csak édes ételekhez lehet alkalmazni, mint ahogy a túrót sem csak édesen lehet elkészíteni. 
Ami nagyon klassz ezekben a palacsintákban az ízük mellett, hogy laktatnak. Ezzel a 2 palival teljesen jóllaktam. A túró, a fehérjepor és a zabpehely is teltségérzetet ad.

Elkészíted? :-)

Szép napot!




Marcsi


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)