Recent Posts

2014. július 28., hétfő

Hogy mi a helyzet velem?!?

Sziasztok!
Néhányan érdeklődtetek, hogy mióta lefogytam mi is történt velem, mik a további terveim, stb. :) Így hát arról szeretnék most írni nektek, hogy mi zajlik bennem.

Nem is tudom hogy kezdjek bele, mert tele vagyok gondolatokkal, amik csak úgy rendezetlenül törnének belőlem kifelé. Talán kezdjük ott, hogy a célomat még nem értem el. Fogynom kell még! Nem, nem azért mondom ezt mert nő vagyok, és már csak az én hülyeségem hogy fogyni kell :D Habár már ruhában tetszem magamnak, anélkül még látható és tapintható hogy van ott még miből faragni. De ami még inkább mérvadó, az a testzsír százalékom, ami 25%. A 10-15% az már kb. az atléták testzsír százalékát mutatja. Én a 15-20% közötti állapotot akarom elérni. Ehhez nagyjából 6-7 kg zsírt le kell még pucolni magamról. 
Nehéz! Küzdök vele! :/ Amíg volt rajtam 40, 30, 20 kg felesleg is, nagyon könnyű volt heti 0,5-1 kg-t leadni. De minél kevesebb a zsír az emberen, akkor már annál nehezebb ledolgozni. Nem beszélve arról hogy nagyon magasra tettem a mércét, amikor elkezdtem ezt az egészet. Hiszen napi 3 edzést csináltam (ma már csak reggel és este), magas kalóriadeficitet csináltam minden nap, és csak annyi gramm szénhidrátot vittem be, amennyi szükséges volt. 


Mostanában (pár hónapja) már inkább csak súlymegtartó étkezéseim voltak, illetve többször is engedtem a kísértésnek, mondván hogy már "megengedhetem magamnak". Pedig ha el akarom érni a célom, akkor NEM engedhetem meg ezt a luxust. Egyszer élek, végre lefogytam, úgy akarok kinézni hogy elégedett legyek magammal (magamnak akarok tetszeni, és nem másoknak), már nem lenne sok hátra a célig, pont itt álljak meg?!? 40 kilót leadtam, és pont ez 6-7 kg tartson vissza a céltól?!? Nem engedem meg magamnak! A nyertesek közzé akarok tartozni! Sok dologban voltam már vesztes, ebben nem lehetek az, ha már ennyit elértem! Hatalmas kudarc lenne a számomra, ha nem tudnám elérni a vágyott alakot. Éppen ezért újra szigorításokat eszközöltem magammal szemben. Nem a mozgásban, hiszen rendíthetetlenül edzek már másfél éve. Hanem az étkezésben. Nem szabad csalnom! Hiszen az étrend 70%-ban befolyásolja a fogyást, alakformálást. 


Nagyon kemény másfél év áll mögöttem, keményen megdolgoztam minden egyes mínusz kilóért. Lehet hogy talán ezért is esik jól bűnözni olykor. De nem tehetem meg, mert ezzel csak hátráltatom magam a fejlődésben. Nem beszélve arról hogy ha sikerül majd lejjebb vinni a testzsír százalékom, az egy dolog. De utána indul majd csak el igazán a testszobrászat. A finomhangolás. "Jajj itt legyen kicsit laposabb, itt kerekebb, ott izmosabb, stb., stb." No de ez a rész még arrébb van. 

Szóval nehéz, sokat kínlódtam mostanában. Kínlódtam mert nyomasztott hogy nem haladok, hanem csak egy helyben állok. Persze emellett nyilván örülök hogy végre emberi formám van.

A győztesek útját választom és megcsinálom!!! Addig úgy sem nyugszom! :-)




Marcsi





2014. július 22., kedd

Táplálékkiegészítők amiket már próbáltam és használok jelenleg is

Sziasztok lányok!
Rég írtam, tudom. Bűntudatom is van miatta. Viszont magyarázkodni sem szeretnék, nem tartom jó ötletnek :-) Viszont annyi biztos hogy nem unatkoztam az elmúlt hetekben, hónapokban...
Megpróbálom ott folytatni, ahol abba hagytam :-)

Korábban volt egy bejegyzésem, amiben a táplálékkiegészítőkről írtam. Kértétek hogy legyen róla bejegyzés, én pedig ígértem hogy folytatása is lesz. Az első részét Itt tudjátok vissza olvasni. Ebben a bejegyzésben röviden le is írtam a véleményem róluk. Most pedig megpróbálom csokorba szedni azon termékeket, amiket már kipróbáltam és jelenleg is használok.

Márkák szerint, akiktől már próbáltam táp.kiegeket: Peak, Biotech USA, Scitec, Optimum Nutrition.
Amiket használtam már és/vagy használok még jelenleg is: fehérjék, multivitaminok, ízületvédők, zsírégetők, konkrét vitaminok.

Most pedig konkrétabban fogok írni nektek azokról a zsírégetőkről, amiket már próbáltam :-) A múlt idő nem véletlen, hiszen már jó ideje nem használtam zsírégetőt. Anno amikor még sok-sok felesleg volt rajtam, abban az időben szedtem őket. Fontos róluk tudni azt, hogy önmagukban nem fognak téged lefogyasztani. Nem azért zsírégető a neve. Segítenek a célod elérésében, de csakis akkor ha mellette keményen edzel és diétázol. A zsírégetőkről vegyes vélemények keringenek mind az edzők, mind a laikusok között is. Vannak akik szerint felesleges pénzkidobás, mert nem segít semmit, vagy csak minimálisat, és inkább csak nagy a felhajtás körülöttük.

És most felkiálthatnátok hogy: De hisz te már próbáltad őket, csak van valami tapasztalatod! Hát igen, viszont jelen esetben nem merek konkrét kijelentést tenni sajnos. És hogy miért nem? Mert baromi keményen edzettem (edzek) akkor is amikor épp szedtem őket, és amikor nem szedtem őket. Ergó nyilván kellett hogy legyen eredmény, hiszen kilógattam/kilógatom a nyelvem minden nap. Nem tudlak ebben most meggyőzni titeket, vagy pedig lebeszélni. Ha gondoljátok, tegyetek próbát. Ha nem mertek, akartok zsírégetőt venni/zsírégetőre költeni, akkor tudok ajánlani egy alternatívabb lehetőséget. Olcsó és egészség támogató is: almaecet. Itt tudtok olvasni róla bővebben.


Ezeket a zsírégetőket használtam már: 

Peak - HCA  Bővebben róla Itt olvashatsz
Peak - Pyruvat   Bővebben róla Itt olvashatsz
Biotech USA - Super Fat Burner   Bővebben róla Itt olvashatsz


Tehát a fentebb említettek alapján, nem írnék róluk egyenként "elemzést". Maximum csak annyit tudok házzá fűzni, hogy mellékhatást nem tapasztaltam. Táp.kieg. ellenzők viszont most felkiáltanak: De még tapasztalhatsz! 


Következő bejegyzésemben folytatom az írást ebben a témában :-)

Szép napot kívánok!



Marcsi