Recent Posts

2014. március 19., szerda

Intensifit és Oto Chili edzések, tapasztalatok II.

Sziasztok!
Ma van 2 hete annak, hogy Intensifit és Oto Chili edzésekre járok. A mai bejegyzésemben szeretném megosztani veletek hogy az első edzésnapon mit tapasztaltam, illetve ezen fitnesz gépek használatáról is szeretnék írni pár sort :)
Az első bejegyzésem Itt tudjátok vissza olvasni.

Nagyon izgatott voltam az első alkalommal, mert nem tudtam hogy mire számíthatok, mit fogok tapasztalni a gépek használata közben, stb. Természetesen az edzés előtt kaptam útmutatót, tanácsokat, hogy mit hogyan érdemes csinálnom. És azóta is minden egyes alkalommal úgy megyek edzésre, mintha haza mennék, mert bármit kérdezhetek, mindenben kapok segítséget és mindig nagyon kedvesek az ott dolgozók. Szinte nem csak edzeni megyek az X-Fitbe ( Itt találjátok meg a FB oldalukat ), hanem kikapcsolódni, feltöltődni is egyúttal. 
Ahogy már az első bejegyzésemben is írtam, 3 féle program van az Intensifit gépnél:

P1: Kardiovaszkuláris edzésmód
P2: Méregtelenítő edzésmód
P3: Test tökéletesítő edzésmód

Én mind a 3 programot végig szoktam csinálni. Az edzések előtt és közben felhörpintek a teremben kínált L-karnitin (zsírégetést segítő) italból, aztán had zúgjon :D Sőt, mára már egy szuper nagy TV is felszerelésre került a terem falára, így edzés közben fel-fel pillanthatunk rá. Az X-fit nagyon igyekszik az oda járó vendégek számára megteremteni a kellemes légkört. Bevallom, nekem nagyon tetszik hogy edzés közben mindig klassz zenék szólnak, időközönként kellemes illatot fúj az automatikus légfrissítő, és már TV is van a falon. Valljuk be, fontosak a körülmények :) Készítettem néhány képet is:

























Az első edzés előtt természetesen lemértem magam a főbb pontokon centiméterrel, illetve fotót is készítettem a legkritikusabb pontomról, ami a hasam. Sajnos itt nagyon megnyúlt a bőröm a fogyásom közben, illetve még valamennyi zsírréteg is fedi. 






Mit ne mondjak, nagyon érdekes érzés volt az első Intensifites alkalom. Mégpedig azért mert nem gyenge módon vibrál, rezeg, különböző módon és erősséggel a gépezet alattad :) Meg kellett szoknom, ami kb. a 2-3 alkalommal már sikerült is. Az elején azt éreztem hogy széthullok :D 
Érdemes kísérletezgetni azzal hogy hogyan, milyen pózban, dőlésszögben állsz a gépen, mert mindenhogy más-más hatás ér, más-más pontokra megy erősebben a vibrálás. És a gyakorlatokat is érdemes változtatgatni rajta, tehát hogy több testrészedet is megedzd rajta, illetve kitartani 30-60 másodpercig őket. Nekem nagyon tetszik, nagyon élvezem az Intensifit edzéseket :) 

Az Oto Chili géptől azért "féltem", mert a testemen a hasizom az, ami a legfejletlenebb, amire eddig a legkevesebb időt szántam edzeni. Nos, amióta Oto Chilizek, nem kell aggódnom a hasizmom miatt :D Az első alkalom után 2 napig izomlázam volt. Sőt, meg is dicsértek hogy milyen sokat meg tudtam csinálni így első alkalommal. Nekem pedig fel sem tűnt. Csak csináltam, amennyit bírtam. 85 felhúzással kezdtem, ma pedig már 100-110 db-nál járok, mikor hogy sikerül. 

A következő bejegyzésemben további tapasztalataimat is megosztom majd veletek. Mert van ám még bőven! ;) 

Érdemes rákapcsolni az edzésekkel, mert már elhagytuk március közepét is. Csodákat persze nem lehet tenni ennyi idő alatt, de formálni, csiszolni bőven lehet még a nyárig :) Sosem szabad feladni. Emlékszem, 1 évvel ezelőtt ilyenkor már sikerült leadnom 20 kilót. De még úgy is 80 kilót mutatott a mérleg. Idén tavasszal már végre 60-at mutat :) De közel sem vagyok elégedett magammal, sőt! Úgy érzem a neheze még csak most jön. De lényeg a lényeg, hogy a kemény munkának bizony meg van mindig az eredménye :)

Szép estét kívánok!



Marcsi 


 

2 megjegyzés:

Fanni írta...[Válasz erre...]

Szerintem nagyon szép már most is az eredmény. Nekem is itt lenne az ideje kicsit formába hozni magamat az esküvőre :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Hajrá, hajrá Fanncsi! :))

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)