Recent Posts

2013. december 30., hétfő

Oda a diétádnak, sikerült túlenned magad Karácsonykor?! Nyugi, semmi pánik!

peak_dieta_unnepi_tuleves

Jobbnál jobb ínyenc fogások, ünnepi vacsorák, nagyi sütije... Enélkül nem is igazi a karácsonyi hangulat. Nézzünk szembe a ténnyel, ebben az időszakban bizony nehéz betartani a diétát. Valószínűleg Neked sem sikerült 100%-ig. De tényleg pánikba kellene esned amiatt, hogy pár kilóval többet mutat a mérleg? Hidd el, nincs minden veszve!

Diéta

peak_walden_farms_kaloriamentes_lekvar
Először is, nyugi!



Hidd el, egy-két túlevés nem fogja tönkretenni a diétád, főleg ha szépen visszatérsz a tudatos táplálkozáshoz. Ahhoz, hogy fél kg testzsírt magadra szedj, legalább 3500 kalóriát kell elfogyasztanod. A sósabb és zsíros ételek elfogasztása után bizony észrevehetsz negatív változást a testeden, de ezt legtöbb esetben a megkötött víz okozza.

Az ilyen félreevések miatt nem kell bűnösnek érezned magad, ez mindenkivel előfordul. Legyen az okozója egy ünnepi alkalom, depresszív hangulat vagy egész egyszerűen egy kis "félrelépés". A legfontosabb, hogy ne forduljon elő sokszor és utána térj is vissza a jól bevált diétás étrendedhez.

A legnagyobb probléma mégis az, hogy egy-egy félreevés után egyszerűen bedobod a törölközőt. "Áh, nem sikerült betartanom, megszegtem a diétám, most már úgyis mindegy".



peak_ingyenes_tanulmany_a_fogyashoz


Nem, nem mindegy! Ha nem folytatod az ünnepek alatt megengedett étkezést, akkor vissza tudsz térni a tudatos táplálkozáshoz. Általánosságban elmondható, hogy a hétköznapok során sokkal jobban tudod tartani a diétád, és többnyire hétvégén keletkezik a többletkalóriák bevitele.

Ez nem is baj! Ha folyamatosan diétásan étkezel és heti egyszer megajándékozod a szervezeted egy kis finomsággal az csak a javadra fog válni. Nem kell azt érezned, hogy minden veszve van, többet már nem is ehetsz "igazi" ételeket. Hiszen megteheted, csak mértékkel!

A koplalás nem diéta!

A túlevések után mi jut eszedbe először? Nem gond, majd holnap nem eszem semmit!

 Ez a legrosszabb, ami tehetsz! Ha másnap kihagyod a reggelit, vagy az ebédet akkor még rosszabb lesz a helyzet és még nagyobb veszélyned teszed ki magad a következő csalásra. Inkább egyél többször keveset a nap folyamán, lehetőleg fehérjedús ételeket és rostban gazdag zöldségeket. Szénhidrátot ne fogyassz!

Így könnyen vissza tudsz majd állni a régi kerékvágásba. Várj amíg éhes leszel, majd igyál például egy fehérjeturmixot reggelire. A nap többi részében fogyassz sovány húst (csirkemell, hal), párolt zöldséggel és salátával. És ami nagyon fontos, hogy igyál sokat! Ez segíti az emésztésed is, így a teltségérzésed is enyhülni fog.  


Ne állj rá a mérlegre!
peak_girl_atalakitas_dokumentalt
Miért? Mert a tudat, hogy több kilót mutat csak ront a helyzeten. Ilyenkor a testedben felgyűlt víz az, ami miatt nehezebb leszel és optikailag és "dagibbnak" nézel ki. Sajnos ez túlzott mennyiségű sós és zsíros ételek fogyasztásának velejáróra.


Amint visszatérsz a tiszta étkezésre, 1-2 nap alatt a bőröd alatt megkötött víz nagy része is eltűnik majd.  

Mozogj, de csak ésszel!

Nem kell egyből megdupláznod az edzésed idejét, hiszen a hirtelen jött plusz kilókat a tested is megérzi majd. Ha növeled az edzésed idejét és intenzitását akkor akár ártatsz is vele magadnak.

peak_kardio_fogyas_zsiregetes


A hirtelen túlsúlyhoz a szervezeted nem tud hamar hozzászokni és megterhelheti az izületeid. A mozgás és edzés segíteni fog, viszont csak ésszel csináld!

Ne így kompenzáld a bevitt kalóriák mennyiségét. Láthatod, hogy nincs minden veszve egy kis csalás után. Egy a lényeg, hogy mértékkel csináld és ne büntesd magad másnap, mert ez nem csak a lelkednek, de a testednek sem tesz jót.

Nem kell aszkéta életet élned, nyugodtan ajándékozd meg magad egy-egy alkalommal és sokkal jobban tudod majd folytatni az egészséges táplálkozást. Egyébként a mindennapokban sem kell teljesen lemondanod az édes ételekről, hiszen olyan sok diétás és kalóriaszegény élelmiszert találsz, amelyekkel nem kell azt érezned, hogy kimaradnának a finomságok az életedből.

Ha úgy érzed nem megy egyedül a fogyás, gyere és jelentkezz hozzánk a következő Peak Girl átalakításra! Mi nem hagyjuk, hogy kudarcot vallj! Kattints ide a részletekért!

peak_fogyas_dokumentalt_sikerek_atalakitas


Nagy Csilla - Peak Hungary

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon! A peakshop.hu oldalain található információk, szolgáltatások, cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrend-kiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend helyett alkalmazni őket.




Marcsi



2 megjegyzés:

Anita írta...[Válasz erre...]

Szia! Peak táplálék kiegészítőket használtál a diétád alatt? Ha igen próbáltál más gyártótól is előte? Mi alapján döntöttél?

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Szia! Igen, Peak termékeket is használtam és használok a mai napig is. Biotech USA és Optimum Nutrition termékeket is használtam/használok. Az összetevők alapján választok. És ha beválik, akkor többnyire meg is maradok nála :)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)