Recent Posts

2013. szeptember 19., csütörtök

Életmódváltás, edzés, motiváció és egy kis személyes

Sziasztok!
Szándékosan nem a "Diéta, életmódváltás, sport V." címet adtam a bejegyzésnek, mert ez most kicsit más lesz...
A testem formálásában elérkeztem egy bizonyos ponthoz. El kell döntenem hogy mit is akarok kihozni magamból. Tudni kell rólam, hogy nekem egy bizonyos típus tetszik. Homokóra forma. Nagy mell, vékony derék, szexisen széles csípő és formás, kerek, ízlésesen nagy fenék. 
A minap egyik barátnőmet kértem meg arra hogy "elemezzen" engem külsőleg. Annyira szeretnék néha "kiszállni" magamból, és megnézni azt hogy hogy is nézek úgy ki. Ahogy minden nap látom magam a tükörben, nem tűnik úgy fel a változás, mint annak aki nem lát mindig. Kb. mostanra fogadtam el a karom is például. Mert eddig kövérnek és vastagnak láttam. A szemem egyszerűen nem alkalmazkodik egyik percről a másikra a változásaimhoz. Hosszú éveken át voltam kövér és ha le is adtam 10 kilót, akkor is 32, 33 centis karom volt. Ma 28 cm. Azért is mértem le, mert egyszerűen kövérnek láttam a karom, és mikor megláttam hogy 28 cm, és nem 32, akkor egy kicsit elbeszélgettem magammal, hogy héé vedd már észre hogy nem az vagy aki voltál. De egyébként sokszor ugyanez van az egész testemmel. Van egy barátnőm, 80 kg lehet kb, és sokszor látom magam benne. Azt érzem hogy nekem is ugyanolyan külsőm van, mint neki. Pedig tudom hogy nem, de mégis sokszor ezt érzem. Sok ember küzd ezzel, aki megszabadult egy nagyobb súlyfelesleggel. Úgyhogy itt tulajdonképpen ismét csak magammal kell elbeszélgetnem és helyre rakni a dolgokat :) 

Nos, vissza kanyarodva, oda ahonnan indultam.... Tehát megkértem a barátnőmet hogy mondja el, hogy nézek ki, ő mit lát kívülről. Kiderült hogy a vállra edzést picit túlzásba vittem, és kicsit szélesebb már, mint a csípőm (hoppá, itt megijedtem!). A napokban egy fiú barátom is megjegyezte hogy keskenyebb már a csípőm, és inkább "fekás" fenekem van, mint széles csípőm. Nos, a fekás fenéknek örülök, nem véletlenül csinálok sok guggolást. Viszont a csípő dolognak egyáltalán nem örülök. Ma fogtam magam és beálltam a tükörbe fehérneműben ( ha nem mondják ezeket nekem, akkor nekem fel sem tűnik basszus :/ ). Megvizsgáltam magam. És igazuk van. Sok fogyott el a cicimből, és a csípőm körfogatából is. Amikor megsaccoltam pár héttel ezelőtt hogy kb. mennyit akarok még fogyni, akkor azt mondtam hogy kb. 15 kiló zsírt kell még lepucolnom magamról. Ezen történések után komolyan elgondolkodtam. Ha bő 10, 15 kilót még lepucolok magamról, akkor már tényleg cseszhetem a homokóra alkatot. El kell döntenem hogy a nőies, formás, szexis testalkatot választom (persze a lehető legfeszesebb formában), ahol lesz rajtam X kg zsír felesleg...vagy pedig a szálkás, izmos testet, ahol lőttek a homokórának. Mert ha a mai 66,5 kilómból még lepucolok bő 10, 15 kilót...akkor tényleg lőttek a dolognak. A tükör ezt példázza. 

Nem akarom elveszíteni a nőies formámat! Így hát a döntés megszületett. 63-62 kilónál meg fogok állni (így saccolom, de a tükör majd megválaszolja, amikor meg kell). És aztán onnantól kezdve az edzéstervemen is változtatni fogok. Már meg is terveztem hogy hogyan. Onnantól kezdve az erősítő gyakorlatok lesznek a főszerepben, és nem pedig a fogyás. Erősen rá fogok állni a feszesítésre, formásításra.

A mostani edzéstervem a következő: Heti 6 napot edzek, 1 nap pihenő. Reggelente zsírégető kardió intervallum edzés, este szintén- vagy pedig biciklis intervallum edzés, viszont van hogy helyette futni megyek. Délutánonként pedig vagy súlyzós napom van (hát, mell, bicepsz, tricepsz, váll), vagy pedig fenék-comb edzés megspékelve a végén 100 széles terpeszű guggolással és 100 keskeny terpeszű guggolással, 5 kilós súllyal a kezemben. És van hogy "üres" a délutánom hiszen regenerálódásra nagy szükség van. És ezt az edzéstervet fogja követni/leváltani ez: szintén heti 6 napban, de persze idővel majd lejjebb csökkentem 5-re. Reggelente zsírégető kardió intervallum edzés, ha Egerben vagyok, de ha itthon (mert itthon van szobabiciklim), akkor bicikli intervallum edzés. Este pedig erősítő edzések, mindig más-más testrészre,- vagy pedig futás (Péntek Enikőnek rengeteg erősítő edzésvideója van, úgyhogy lesz mit cserélgetni minden nap). Délutánonként pedig szintén vagy súlyzós edzés vagy "üres" délután, vagy pedig comb-popsi edzések, guggolásokkal megspékelve. Viszont! Előtérbe fogom helyzeni a csípőre történő edzéseket. Kerekíteni szeretném, amihez nagy súlyokra lesz szükségem. Be kell szereznem lábra erősíthető súlyokat. Kezdetnek 4 kilóval csinálom majd, aztán fokozatosan emelem majd. És találtam is Péntek Enikő oldalán egy nagyon klassz edzést csípőre :)  http://tornavideo.hu/2011/08/csipoformalo-gyakorlatok/ Úgyhogy már alig várom hogy bele kezdhessek a csípő kerekítésbe :) Milyen csodálatos az emberi test hogy ennyire lehet formálni, és alakítani. Persze sajnos, vagy nem sajnos, a genetikát és a csontozatot nem tudjuk megváltoztatni :) De az izmainkat ami a testünk formáját adja, azt gyönyörűen tudjuk stimulálni.

Lányok! Biztosan nektek is van egy álom alak, egy típus amire szeretnétek hasonlítani, ami tetszik nektek. (És erre egyébként nagyon kíváncsi is vagyok, úgyhogy írjátok meg kommentben bátran hogy mi az....) Rengeteg pasival beszélgettem már a női testalkatokról, és a többség igenis oda van a szélesebb csípőért, és a nagyobb fenékért. Nem véletlen! Hiszen ez a szexis, ez a kívánatos, a nőies. Azért vagyunk nők, hogy formáink legyenek! :) Soha ne a nő társaitoknak akarjatok megfelelni, hanem magatoknak! Az légy, aki lenni szeretnél! És ne a nőknek akarj tetszeni azáltal hogy eszeveszett vékonyságba hajszolod magad, hanem a pasiknak akarj tetszeni! Ne arra hajts amit a TV, a média, az idióta női magazinok sulykolnak! Engem nem érdekel hogy melyik nő mit mond az alakomra. Hát nekik akarok én tetszeni?!? :D Nem! Az viszont annál jobban érdekel és annál többet mond hogy mennyi pasi oda jön hozzám :) Nekik akarok tetszeni és magamnak!

Egy másik fontos dolog pedig: Rengetegen írtok, illetve sokan személyesen is oda jönnek hozzám gratulálni hogy milyen sokat fogytam és hogy mennyire átformáltam magam. Hatalmas erővel töltenek/töltötök fel :)) Köszönöm! Viszont természetesen bántó szavakat és sok irigységet is kapok. Nincs is ezzel semmi baj, mert eddig én is utáltam mindenkit aki lefogyott és én pedig maradtam kis "guruljkának". Mindig is könnyebb dolog marad irigykedni és szidni a másik embert! Alapvető emberi tulajdonság sajnos. De mégis azt mondom hogy had örüljek nyugalomban a sikeremnek, és annak amit elértem. Lehet utánam csinálni bátran. Mindenki előtt adott a lehetőség hogy változtasson, hogy lefogyjon, vagy hogy bármit is kezdjen magával. Én azt vallom, az a természetes ha az ember örül a saját és mások sikerének. Persze könnyebb kifogásokat keresni. Könnyebb zabálni, könnyebb tespedni. (én is ilyen voltam, tudom hogy megy ez) Könnyebb azt mondani hogy fáradt vagyok, nincs időm, sok a melóm, sok a sulis dolgom, ez van, az van, amaz van. Én azt mondom, hogy mindenki arra szakít időt, amire szeretne. Van idő számítógépezni, sorozatokat bámulni a TV-ben, stb.? Ha fontos vagy magadnak, akkor legyen időd érdemi dolgokra is. Ha nem vagy elégedett a külsőddel, változtass! Ha lusta vagy, akkor bocsánat...de így jártál (tudnék mást is mondani). Nem felejtettem el hogy honnan kezdtem! Viszont én felálltam és megcsináltam. Az emberek viszont szeretik kikezdeni azt, aki elért valamit, aki ki akar tűnni az átlagból. Szeretik kikezdeni mert ő maga tehetetlen. De mindegy, elég ennyi negatív erőkből :) Csak egyszerűen szerettem volna erről is írni egy kicsit. Remélem senkit nem bántottam meg, mert nem az volt a cél. Viszont őszinte ember vagyok és felvállalom a véleményem.


Legyen nagyon szép napotok, ennek a szörnyű esős időnek az ellenére is! :)



Marcsi



6 megjegyzés:

Kátya írta...[Válasz erre...]

Köszönöm! Annyira büszke vagyok rád.

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Mire mondod ezt Kátya?

Kátya írta...[Válasz erre...]

Sokat vàltoztál az elmúlt időszakban, sokat tettél önmagadért. Bátrabb lettél, azt hiszen kiegyensúlyozottabb is. De legfőképp az a legszembetűnőbb, hogy kinyíltál a környezeted felé, ezt köszönöm neked! :-) Lehet furin hangzik, de engem annyira feldobod az, ha látom hogy mások sikeresek. :-D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Olyan furcsa olvasni a soraidat, mert tényleg jól látod a dolgokat :) Vagyis hát azért furcsa, mert meglepő hogy ennyire jól leveszed a dolgokat már csak így a blogon keresztül is. Mi lenne ha személyesen is "nyomon követnél"?!? Akkor aztán igazán pontos következtetéseket tudnál levonni :)

Kátya írta...[Válasz erre...]

Bocs a sok helyesírási hibáért, csak este már nem tudtam úgy pötyögni telefonról. :)
Én így gondolom, ez jön le nekem, nem biztos hogy igazam is van :D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Nagyon jól látod, hisz mondtaaaam :)))

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)