Recent Posts

2013. szeptember 12., csütörtök

Diéta, életmódváltás, sport IV.

Sziasztok!
Nagyon jól esik, hogy sokan hiányoltátok már a következő bejegyzést :) Bocsánat hogy csak most írok, de így jött ki a lépés. Azért remélem a FB oldalt is csekkoltátok, mert ott sűrűbben is postolok. 
Kb. másfél hónappal ezelőtt készítettem bejegyzést, és mosolyogva nézem hogy akkor 26,5 kg mínusznál jártam. Ma ez már 33 kg :) Bár ma már nem a kilók amik számítanak, hiszen végre emberi külsőm van. Sokkal többet jelent az, hogy mit látok a tükörben, hogyan állnak a régi ruháim, stb. Jut eszembe, ruhák...! 1 db kardigán maradt, ami jó rám és nem lóg. S-es méret, hihetetlen :O Be kell újítanom pár új ruhát, de csak néhány darabot, hiszen még fogyni fogok. 

Az előző bejegyzésemben többek közt arról is beszéltem nektek, hogy lecsökkentettem a kaja mennyiséget, hiszen sokkal többet vittem be, mint amennyire szükségem lett volna. Bő 2 hónapig "csak" ennyit tettem magamért. Ez volt úgymond a kezdő lépés. Ezt követően elkezdtem tornázni. Mivel 30 plusz-os súlyfelesleggel rendelkeztem, így szoktatás képpen egyszerű és könnyed tornákat csináltam. Ez kb 60 perces mozgás volt. Benne 1-2 súlyzós gyakorlat (1,5 kilóval kezdtem), lábemelgetések, hasprések, stb. Szinte látom magam előtt az akkori önmagam és ahogy ezeket a gyakorlatokat csinálom. Közelinek tűnik, de mégis távolinak. Mintha most lett volna még csak, de mégsem :) Azóta rengeteget fejlődött az állóképességem, sok izmot "gyűjtöttem", sokat alakultam. 

Nagyjából 1,5 hónapig tornázgattam, majd pedig magasabb szintre léptem, mégpedig elkezdtem walkig edzéseket csinálni. Ez a gyakorlat is nagy túlsúllyal küzdőknek szól. Egyfajta löket, hogy majd komolyabb edzéseket is tudj csinálni, ha már lejjebb ment a fölösleges kilókból. 1-2-3-4-5 mérföldes edzések ezek. Én a 3 és a 2 mérföldes edzést csináltam meg mindig, egymás után. 

Itt találod meg a 3 mérföldeset például. 

1,5 órás volt így számomra egy napi edzés. Szinte minden nap megcsináltam. Kellemesen kifárasztott, leizzasztott. Tempós dalokat gyűjtöttem össze az edzésekhez, hogy meglegyen a ritmus és a jó kedv :) Nekem nagyon bevált és bejött ez a mozgásforma. Nem nehéz, nem bonyolult, így bátran merem ajánlani. Természetesen mint mindig, az étkezésre figyelni kell. Attól mert valaki sportol, nem tömheti a majmot 2 pofára. Tudatos és helyes táplálkozás ;)

Ma már mosolygok azon hogy walking-oztam anno, mert mostanra ez már bemelegítésnek is gyenge. Tingli-tangli torna ovisoknak :) Viszont amikor az emberen ott van az a rengeteg súlyfelesleg, akkor egyáltalán nem így vélekedik róla. Én sem így tettem :) Akkor igazán megdolgoztatott. Sosem szabad elfelejteni hogy senki sem profiként kezd el sportolni. Mindenki az alapoktól kezdi, és úgy fejlődik egyre magasabb szintekre. 

Kb. 2 hónapig walking-oztam. Mert aztán már éreztem hogy ez kevés számomra. Hogy már nincs benne több lehetőség. Hogy már többre is képes vagyok, és ez a mozgásforma már nem használ. Ez alatt az idő alatt természetesen továbbra is mentek lefelé a kilók, formálódott a testem. Mellette súlyzós edzéseket is csináltam 3 naponta kb. Fontos tudni azt hogy változtatgatni kell az edzéseinket, hogy ne szokhasson hozzá a testünk ugyanahhoz a terheléshez, mert akkor megállunk a fejlődésben. Variálgatni kell, és sokkolni a testet, nem pedig hosszú távon ugyanazt a megszokott edzést "lejátszani". Ki kell lépni a komfort zónából, és magasabb és magasabb szintre lépni. Persze tudnod kell a határaidat, mert amíg nagyon sok súlyfelesleg áll fönn, nem lehet csak úgy össze-vissza ugrálni, és bármilyen mozgásformát beiktatni. De nem győzöm hangsúlyozni azt is hogy az étkezésen milyen sok minden múlik! 70% az étkezés és 30% ami a sportot illeti. 

Sokan jeleztétek hogy az étkezésről írhatnék többet is. Következő bejegyzésemben így hát arról is szót ejtek majd.

Így a bejegyzés végére pedig egy képet mutatok nektek. Ha változtatni akarsz, állj fel és tegyél érte! Meg lesz az eredménye. Nincs lehetetlen :) Sokszor megkapom azt hogy "Jajj de jó neked!" Nos, erre azt tudom felelni hogy Neked is jó lehet, aki nem vagy elégedett magaddal. Nekem sem az égből pottyant az ölembe egy új test. Mindenki tud változtatni, csak fel kell állni a kanapéból és tenni. Dagadt voltam, de már vége! Soha többé nem mondhatja rám senki hogy kövér, duci, molett, stb. Mindig is annyira gyűlöltem magam, amikor ilyen jelzőkkel illettek. Ennek vége :) Nincs más, mint előre tovább!





Szép napot kívánok!  



Marcsi




22 megjegyzés:

Csilla írta...[Válasz erre...]

Ez az Marcsi! Gyönyörű vagy! :) Én mindig azt mondom, arra van időd, amire akarod. Elhatározás kérdése. Nekem vannak napok, hogy csak este 8kor tudok lemenni a terembe edzeni, de nem érzek fáradtságot, csak motivációt! :) Így tovább és légy nagyon büszke magadra! Gondolom, a párod is nagyon büszke Rád, hogy ilyen gyönyörű és kitartó barátnője van :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Köszönöm szépen Csilla! :))
Én is így vagyok vele, az ember arra szakít időt amire szeretne. Fáradtság bennem sincs, csak motiváció, de az jó sok!

Nóra írta...[Válasz erre...]

gratulálok! :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Aranyos vagy Nóra :) Köszönöm!

Réku írta...[Válasz erre...]

WOW! Nagyon jól nézel ki már most is! Sok sikert a továbbiakhoz :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Köszönöm Réku! :))

Kátya írta...[Válasz erre...]

Ó, Szíííívem annyira jó olvasni a bejegyzéseidet. Kíváncsian várom az étkezéseset, mert nekem is kezdenem kellene valamit magammal. Nagyon csinos vagy! Csak így tovább! :))

Orsi írta...[Válasz erre...]

Igazán motiváló vagy!:))

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Puszi nektek csajok :))

mdollasnails írta...[Válasz erre...]

most hány kilo vagy?

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

67 kiló vagyok.

mdollasnails írta...[Válasz erre...]

tökéletesen nézel ki gratulálok. és 20 kilót dobtam le még tavasszal. de szerintem nálam még pár kiló beleférne :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Még nálam is :) Van még mit alakítanom, formálnom, izmosítanom.

b-look írta...[Válasz erre...]

Szuper, hogy ilyen elszánt és kitartó vagy! Sok munkád van benne és figyelemre méltó amit eddig elértél. Gratulálok! :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Nagyon szépen köszönöm! :)

littleancsi írta...[Válasz erre...]

Gratulálok! Tiszteletre méltó a kitartásod :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Aranyos vagy! :)

Bogi Vrg írta...[Válasz erre...]

Nagyon jól nézel ki! Inspiráló a hozzáállásod, szerintem igazi példakép lehetsz a hasonló problémákkal küzdő lányoknak :-)

L. Anna D. írta...[Válasz erre...]

Nagyon örülök, hogy megírtad a bejegyzést, már úgy vártam! És kíváncsi vagyok a diétás bejegyzésre is! Gratulálok az eddig elért eredményedhez és kitartást a folytatáshoz is, most már ha akarnád, se tudnád rejtegetni, hogy milyen szép homokóra alkatod van! ;-))

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Bogi: Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy :)

* Michelle Swan: Nem is szeretném rejtegetni, sőt :)))

dodoos írta...[Válasz erre...]

Kedves Marcsi! Pár hete találtam még csak rád de nagyon szeretem a blogodat! Nagyon tetszik minden bejegyzésed és igazi profinak tűnsz mind sminkelés mind arcápolás terén. :) Megszeretném kérdezni,hogy mondanál e véleményt a blogomról,amit most indítottam,mert nagyon számít egy régi,szinte profi blogoló véleménye. (akár negatív kritikát is szívesen fogadok) http://heyitsmedodoos.blogspot.hu/ Előre is köszönöm és nagyon,nagyon gratulálok a fogyásodhoz! :) Puszi!

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Aranyos vagy, köszönöm! Benézek hozzád ;)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)