Recent Posts

2013. május 11., szombat

Miért jó sportolni?

Sziasztok!
Mostanában kicsit "átalakult" a blogom és a blog FB oldala, abból a szempontból hogy nagyon sok sporttal és életmódváltással kapcsolatos bejegyzés bukkan fel rajtuk. Nincs is ezen mit cifráznom, mert nem véletlenül van így, hiszen minden napomat kiteszi az edzés, és az hogy mit és mennyit táplálkozom. Napjában sok-sok cikket olvasok el (hiteles forrásból) edzésformákról és a táplálkozás fontossága témakörből, hogy minél több tudásom legyen és aszerint a tudás szerint éljek és cselekedjek :) 
Kezd az is feltűnni hogy egyre több közeli ismerősömet bombázom az okosságaimmal :D Persze igyekszem nem az idegeikre menni, de egyszerűen annyira bennem van a szándék hogy segítsek másoknak is, és átadjam azt a tudást ami bennem van. 
Tehát a lelkesedésem töretlen, és az is fog maradni, hiszen ez már az életem részévé vált. Az életem részévé vált a mozgás és a helyes táplálkozás. Egyáltalán nem vagyok még profi, nem tudok még mindent és nem csinálok mindent helyesen (egyenlőre), viszont napról-napra előbb vagyok.





Nagyon jó érzés látni és tapintani ahogyan változik a testem. Ahogyan új izomcsoportok jelennek meg, ahogyan kevesebb hájat tudok összefogni magamon, ahogy az állóképességem egyre jobb, ahogyan "új" csontokat tapintok ki magamon és még lehetne sorolni :)
Az is nagyon jó érzéssel tölt el, amikor a mérleg kevesebb és kevesebb kilót mutat, de aminek jobban hiszek azok a centik. Hiszen hétről hétre mérem magam cm-rel is.

Mostanában a reggeleimet 1, 5 órás aerob edzéssel indítom éhgyomorra. Eddig délutánonként vagy este végeztem. Pontosabban ébredésem után 1 órával állok neki. Mert minimum ennyi időre van szükségem hogy magamhoz térjek. És mostantól igyekszem mindig reggel, és nem napközben. Hogy miért éhgyomorra? Mert olyankor a szervezet az elraktározott tartalékokból nyeri az energiát az edzéshez -nem pedig abból amit ép napközben fogyasztottál ételeket-, ergó hatásosabb a zsírégestés szempontjából. A BioTech Usa és több megbízható forrás is alátámasztotta már: "Ha nem töltjük fel előre a szénhidrát raktárakat, akkor hamarabb el fog fogyni a glikogén, és gyorsabban jutunk el a zsírégetéshez. Kardiózz reggel éhgyomorra, mivel ez a létező legjobb alkalmak egyike, ha zsírt akarsz veszteni." Nos, remélem hatásosnak fog bizonyulni így a dolog majd.

Igazából véve oldalakat tudnék még írni ebben a témában, de senkinek nem szeretnék az agyára menni. Minden esetre ha érdekel titeket a téma, vagy bármi kérdésetek adódna, akkor csak írjátok meg bátran és azonnal válaszolok rá, vagy pedig post formájában írok róla :)


Szép hétvégét kívánok! :)




Marcsi


10 megjegyzés:

Kátya írta...[Válasz erre...]

Az én agyamra nem mész, nyugi! :))
Egyébként felnézek rád, nem sokkal azután, hogy bejelentetted- elkezdesz mozogni- nos, én is nekiduráltam magamat(egyik barátnőmmel). Hihetetlen nagy energiát ad, bár eddig este mentünk bicajozni meg futni.
De hátha megtudom győzni, hogy reggel menjünk. Csak mostanában ez a korán kelés nem a legtutkóbb dolog nálam :S

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Tök klassz! :))))
Hát ha belefér az időtökbe, akkor ne keljetek olyan korán. Én pl. akkor csinálom, vagyis azután miután kidob magából az ágy :D Ami olyan háromnegyed 9 körül van mostanában. Aztán 1 órát ébredezek és gyerünk :P

Kátya írta...[Válasz erre...]

Majd szólok neki, hogy hajnal hatkor találkozunk kint a pályán. Szerintem hatalmas nagy szemmel nézne :D
Nehéz összehozni, mert mindketten dolgozunk. :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Hát akkor megértem :/ Könnyebb a dolog addig amíg az ember oskolába jár :)

bibsy írta...[Válasz erre...]

és milyen edzésmódot ajánlasz?

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Korábbi bejegyzéseimben leírtam hogy én miket csinálok, de hamarosan írok erről egy frissebb bejegyzést, rendben? :))

Unknown írta...[Válasz erre...]

Nagyon ügyes vagy:)
Gratulálok!
Most hogy írtad a reggeli kardiózást, nekem is megjött a kedvem hozzá, csak ugye én elég korán kelek reggelente:$ Te hány órakor állsz neki tornázni? :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Mostanában olyan háromnegyed 9 körül szokott kidobni magából az ágy, és aztán kb 1 óra múlva szoktam neki állni edzeni, mert addigra térek magamhoz valamelyest :D Sajnos tényleg nagyon nehezen ébredezek :/ De aztán onnan kezdve teljes erőbedobással csinálom :) Égjen csak az a zsír!

Mia írta...[Válasz erre...]

Szia Marcsi!
Hogy vált be a Toni&Guy hajtőemelő? Én szívesen átvenném, ha a te hajadnak nem jó. Sajnos nekem már nem jutott doboz, már a legelejétől megrendeltem mindet eddig, de ebből a negyedikből már nem jutott.

Engem mindenképp érdekelne az edzés és minden ezzel kapcsolatos poszt, szóval hajrá :) Jöhet minden mennyiségben :) De sztem mindenkit érdekel :) Írj gyakran!

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Szia! :)
Nos, az az igazság hogy mivel nagyon hosszú hajam van (87 cm körül), így az én hajamon nem sokat tud emelni :/ Szóval ha gondolod, nyugodtan keress meg e-mailben :)

Ha pedig érdekelnek az ilyen postok, annak pedig kiváltképp örülök ^^

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)