Recent Posts

2013. május 26., vasárnap

Blog Sale -soron kívül-

Sziasztok!

Ez a bejegyzésem 1 db termékről fog szólni, amit el szeretnék adni. 1 db, de nagyon különleges. Egy Chanel rúzsról lenne szó. Alig használtam, sőt. Aki elsőnek kommentel érte, az birtokolhatja majd ezt a gyönyörűséget :) Bizonyára sacper kb. tudjátok hogy mennyibe kerül egy Chanel rúzs. Nos én nagyon baráti áron szeretném eladni, 5500 Ft-ért. 











Szép napot kívánok!



Marcsi




2013. május 24., péntek

Fogyókúra, életmódváltás, sport I.

Sziasztok!
Egyre többen írtok nekem levelet, melyben elmondjátok hogy mennyire motivállak titeket. Ennek én nagyon örülök és egyben hihetetlen is mert mindig világ lustája voltam, aki csak zabált és nem mozgott semmit. Ha a sportról szó esett, már rögtön 2 kézzel ellenkeztem, és már a gondolatától is rosszul voltam. 
Továbbá nagyon sok olyan levél is érkezik, amelyben segítséget kértek tőlem abban hogy hogyan fogyjatok, mondjam el hogy én mit tettem/teszek és stb. Éppen ezért most elindítok egy "rovatot" amelyben lépésről-lépesre támogatni és segíteni foglak titeket, amennyire csak ez tőlem telik. Jobb címet hirtelen nem tudtam adni neki, mint Fogyókúra, életmódváltás, sport. Úgyhogy ezen címen fog futni :D

Lányok! Nekem van egy különc stílusom a megnyilvánulásban, beszédben, írásban. Ebben a formában fogok hozzátok szólni, ne haragudjatok érte! Mert én hiszek abban hogy kemény szavakkal lehet valakit igazán terelni a fogyás útján és nem pedig finoman babusgatva. Hiszek abban hogy kell egy kis ostorozás, kellenek a kemény és odamondós szavak, gondolatok. Egy kövér ember sem fogja annyitól megemelni a sejhaját, ha azt mondjuk neki hogy jajj semmi baj nincs, kövér vagy, de fogadd el magad, semmi baj muci! Nem árt az sem ha te magad keményen szólsz önmagadhoz! Nem lesz tőle bajod :) 

Én nem vagyok edző, nem tudok mindent (még) az életmódváltásról, a sportról, és minden másról ami ezzel jár. Csak egy laikus vagyok. Viszont! Rengeteg olvasmányt tanulmányoztam már át -természetesen hiteles forrásokból, és nem a pink.hu-ról-, így van már némi kis tudás a birtokomban. Hogy a szerint tudjak élni és előrébb vinni magam. És ezeket meg is osztom majd veletek ezekben a "rovatokban" :)

És jöjjön hát az első "lépés"!
Nincs a birtokomban semmilyen csodaszer lányok! Nincs olyanom hogy hatásos étrend, fogyikapszula stb. Csupán 2 fontos alap dolog van, az pedig a mértékletes és egészséges étkezés + testmozgás! 
Nekem sem az égből hullik az ölembe a siker a fogyás útján. Keményen dolgozok érte, sok izzadsággal, nagy erőfeszítésekkel. Nem lehet lefogyni úgy hogy az ember a fotelben ül és zabál kétpofára. És azt várja hogy majd valamilyen fogyibogyó csodát tesz vele. Ja és persze ugye mozogni ne kelljen mellette, de a fogyás az induljon el. Ilyen nincs! Ha tudsz is fogyni ezekkel a bogyókkal, majd szépen vissza is fog jönni! Nekem is mindig vissza jöttek, pedig sokszor sikerült már 10 kilókat leadnom velük. 

A legfontosabb dolog a motiváció, sok erő, akarat és hogy keményen határozd el magad. Ha ez nincs meg a fejedben és a lelkedben, akkor nagyon-nagyon döcögősen fog menni a dolog. Nekem is beszélhetett bárki bármit, egyáltalán nem hatott meg. Láthattam csinos csajokat a neten és az utcán is. Sz@r volt, de mégsem álltam le a zabálással. Mondhatták nekem folyton hogy már megint sokat híztál, állj le. Akkor sem álltam le. Addig nem hagytam fel ezzel az ocsmány életmóddal, amíg saját magam erejéből és akaratából át nem állt az agyam egy másik üzemmódba. Előtte történhetett bármi, én nem változtattam az életemen. Elhatároztam hogy ennek az életnek vége, és én márpedig csinos és egészséges akarok lenni. Túl rövid az élet ahhoz hogy folyton takargassam magam és ne nézzek ki jól! Hogy ne nézzenek meg az utcán, hogy ne halásszak ki jó pasikat. Értitek ugye? :) Rövid az élet, ezért azt úgy kell élnünk hogy a lehető legjobban érezzük magunkat :) A szép és csinos külső magabiztosságot kölcsönöz, és boldogságot is. Sokáig voltam frusztrált mert szégyelltem magam illetve a külsőmet. 

Ha nincs még meg benned az akaraterő, az elhatározás, motiváció amely elkísérjen a hosszú úton, akkor nehezen fogok tudni segíteni sajnos. Viszont ha megvan és nagyon akarod, akkor menni fog :) Hosszú lesz, de menni fog szépen fokozatosan! :) Könnyű és rövid út nincs. Nehéz és hosszú, de olyan sikereket és örömöket fog adni, amiért érdemes tovább és tovább csinálni ;)

( Lassan átmegyek Rubint Réka/Béres Alexandrába ami szöveget letolok itt nektek :D ) De tényleg szívből szeretnék segíteni azoknak, akik ezt igénylik. Mert én is ugyanazokon megyek keresztül, mint ti. Láthatjátok képeken és bejegyzéseken keresztül hogy hogyan haladok, húsvér példa vagyok arra hogy hogyan lehet sikereket elérni. Ami talán még motiválni tud titeket pluszban, és erőt adni...nos hát elárulok most nektek valamit. Hogy hány kilóról is kezdtem ezt az egészet. Az elején nem mondtam el senkinek, mert nagyon szégyelltem magam, de ma már vállalom, mert leadtam annyit, hogy most már ne szégyenkezzek miatta. (de kis hülye duma ez is...na mindegy). Szóval 95 kilóról kezdtem. Ugye milyen undorító még kimondani is? 90 kiló fölé kellett dagadnom ahhoz hogy végre észhez térjek és életmódot váltsak. Persze jobb későn mint soha :) Lányok, semmi sem lehetetlen ;)



Marcsi





2013. május 23., csütörtök

Blog Sale II.

Sziasztok!
Mint azt a Facebookon is említettem, a szemem kisül, de sajnos csak telefonos képeket tudok most feltölteni a termékekről. Haza jöttem pár napra, viszont a fényképezőgépet elfelejtettem magammal hozni, és legközelebb viszont nem tudom hogy mikor fogok haza jönni. Így sajnos csak a telefonnal készített képekkel tudok szolgálni nektek. Viszont mint az előző blog sale-ben, ebben is sok olyan termék szerepel amelyről már írtam tesztet, tehát meg tudjátok találni őket ha a címkék között rákattintotok a márkára, vagy a google-be beírjátok a nevét és mellé a blogom címét :-)

Az első blog sale-ből megmaradt pár termék, és ITT tudjátok megnézni.

Ha megfelel nektek, akkor így működne a dolog:
- A vásárlás gyorsaságilag működik, az első kommentelőé a termék.
- Majd pedig e-mailben kellene megkeresni engem, és ott egyeztetünk majd.
- A foglalások 5 napig fognak állnak. Tehát 5 napig kellene hogy megérkezzen hozzám a termék ára.
- Amint megérkezik az összeg, postázom is a Magyar Posta Díjszabása szerint.



Bioderma Sébium AKN 30 ml. Hidratáló bőrápoló mitesszeres, pattanásokra, aknéra hajlamos bőrre, amely szabályozza a bőr faggyú-összetételét is.
Csak a termék negyede hiányzik belőle.  700 Ft


Body Shop bőrmattító hidratáló krém 15-ös fényvédő faktorral. A fele hiányzik belőle. 450 Ft


Lush pattanás eltávolító gél teafaolajjal. Szinte alig hiányzik belőle. 1000 Ft


Maybelline MasterPrecise ultra vékony 0.4 mm-es hegyű, precíziós filces tus, mely dörzsálló, egyenletes és intenzív pigmentekkel dúsított. Kb 3-szor volt használva. 1000 Ft


Az Amerikában és Angliában már jól ismert Clearasil márkától gyors reagálású (4 órán belül) krém amely csökkenti a pattanás méretét és bőrpírt. Kb. 3-szor használtam. 800 Ft


 Olaj mentes és pattanás elleni összetevőkkel készült hidratáló krém. Segít hogy hidratálja a száraz bőrt, miközben kezeli, és segít megelőzni a pattanásokat. Négyszer használtam kb. 800 Ft


Body Shop teafaolajas arcradír. A fele hiányzik. 550 Ft


Ásványi alapú púder, buff beige (világos) színben. 16-os fényvédőfaktorral. Meggátolja a bőr kifényesedését. Illetve bőrpuhító formula található benne. A negyede hiányzik belőle. 1000 Ft


Szőlő vizes arctonik. Kb 4-szer használtam. 700 Ft


Extra erős Herbal Essences hajhab. A negyede hiányzik kb. 800 Ft


Body Shop teafaolajos arcmaszk. Kb négyszer használtam. 1400 Ft


Body Shop teafaolajas arctisztító zselé. Kb négyszer használtam. 1400 Ft


Body Shop teafaolajas mattító arctonik. A negyede hiányzik. 1400 Ft


Fleur de Santé rúzs hatású ajakfény szett aloe verával. Párszor használtam csak. 1000 Ft



Jó nézelődést kívánok! :-) 



Marcsi




2013. május 20., hétfő

Blog Sale I.

Sziasztok!
Sokan örültetek annak hogy Blog Sale-t szeretnék tartani, így hát az első adagot most fel is töltöm. De a többi is hamarosan jön, van bőven cucc :-)
Ha megfelel nektek, akkor így működne a dolog:
- A vásárlás gyorsaságilag működik, az első kommentelőé a termék.
- Majd pedig e-mailben kellene megkeresni engem, és ott egyeztetünk majd.
- A foglalások 5 napig fognak állnak. Tehát 5 napig kellene hogy megérkezzen hozzám a termék ára.
- Amint megérkezik a pénz, postázom is a Magyar Posta Díjszabása szerint.

Teszteket és jobb minőségű képeket találtok elég sok termékről itt a blogomon. Meg tudjátok találni őket ha a címkék között rákattintotok a márkára, vagy a google-be beírjátok a nevét és mellé a blogom címét :-)



Szőke hajra való kondicionáló. A negyede hiányzik belőle. 450 Ft


Halvány barack színű szájkontúrceruza, bontatlan csomagolásban. 600 Ft


Szájfény amit egyszer használtam. Felkenve enyhe színe van. 600 Ft


Clinique korrektor, egyszer használtam. Világos bőrre. 800 Ft


Hajtőemelő por, egyszer használtam. 1000 Ft


Travalo. Én sajnos nem veszem hasznát. 1000 Ft


Yves Rocher nyaklánc. Nem viseltem még. 400 Ft


Bronzosító. Teszteléshez használtam csak. 1300 Ft


Teszteléshez használtam csak. 1300 Ft


Teszteléshez használtam csak. 1300 Ft


Lush rúzs és pirosító egyben. Teszteléshez használtam csak. 1300 Ft


 Lush rúzs és pirosító egyben. Teszteléshez használtam csak. 1300 Ft


Lush rúzs és pirosító egyben (narancsos piros). Teszteléshez használtam csak. 1300 Ft



Jó nézelődést kívánok :-)



Marcsi




2013. május 18., szombat

Alakformálás, zsírégetés ---> Egy újabb módszer amit alkalmazok

Sziasztok!
Hatalmas örömmel tölt el az hogy többen is írtatok, hogy motivállak titeket, illetve kíváncsiak vagytok az edzés tippjeimre, stb.
A blog Facebook oldalán ígértem hogy írni fogok Péntek Enikővel való "megismerkedésemről". Mielőtt esetleg ki X-elnétek az oldalt, még gyorsan szólok hogy Péntek Enikő egy fitness tréner (többek között), és iszonyatosan szuper edzés videói vannak. 
Szóval akkor kicsit részletesebben:
Szinte minden nap sok-sok cikket olvasok el (hiteles forrásokból, és nem különböző női portálokról, amelyek hazugsággal traktálják tele az ember fejét, persze tisztelet a kivételnek) különböző edzésformákról és egészséges táplálkozás témaköréből. Így találtam rá pár nappal ezelőtt Péntek Enikőre.


Csodás alakja van, 2 kisgyermek anyukája (ezen nagyon meglepődtem), és nagyon kedves lány/nő.


A Facebook oldalát ITT találjátok meg. A weboldalát pedig ITT fogjátok meglelni. Ha a weboldalára kattintotok, akkor a Fitt tipp, étrend, edzésterv menüpont alatt (is) nagyon sok fontos és érdekes dolgot tudtok elolvasni, majd pedig a video menüpont alatt fogjátok megtalálni az edzésvideókat. 

Ma reggel megcsináltam éhgyomorra a szokásos 1,5 órás mindennapi walking edzésemet (amiről korábban már írtam nektek). Mindig nagyon oda teszem magam, hogy a lehető legdinamikusabban csináljam, és ez meg is szokott látszódni, mert a fejem búbjától a lábujjamig mindenemről folyni szokott a víz ( de komolyan! :-) ), aztán pedig kb 1 órával ezelőtt megcsináltam életem első Péntek Enikő "általi" intervall edzését. Egész pontosan  EZT .

Viszont elöljáróban had osszam meg veletek (akik még nem ismerik), hogy mi is az az intervall edzés. Figyeljetek, érdekes lesz :-)

Az intervallum edzés (intervall, változó intenzitású edzés, zóna edzés) lényege, hogy intenzív szakaszok váltakoznak kevésbé intenzív szakaszokkal. Az edzés során emelkedik a pulzusszám, a testhőmérséklet, a szervezetnek jóval több oxigénre van szüksége. A fokozott oxigénfelhasználás pedig remekül égeti a kalóriákat. Az intervallum edzés alatt felpörög az anyagcsere – ezt pedig a szervezet igyekszik visszaállítani. Ehhez fokozott oxigénfelhasználásra van szüksége - még az edzés után is!! A szervezet az edzés UTÁN is pörgeti az anyagcserét, vagyis zsírt éget. Nos, az intervallum edzés ezt tudja: jóval tovább érvényesül edzés után ez a zsírégetés, mint a hagyományos mozgásformáknál, akár 24-36 órán keresztül is!

Mit szóltok hozzá? Szerintem ez csodálatos dolog :-) És az edzés után kb. azt éreztem hogy az intervall olyan mint egy drog, beveszed/megcsinálod és hajtja a szervezeted mint az őrült! Hatalmas adrenalin volt bennem az edzés előtt és után is :-)))

Az a fajta intervall edzés amit pár sorral feljebb linkeltem nektek, és csinálom, az egy ideális edzésprogram, amellyel megerősítheted az ízületeidet, izmaidat, felpörgetheted az anyagcserédet.

Nos, ugye ezek az intervall edzések többnyire 20 percesek. Az elején az járt a fejemben hogy csak 20 perc??? Hát ugyan mi az?!? Semmi!
Amit én csináltam abban 17 db "dolog" volt amit meg kellett csinálni. És 2 kört belőle egymás után. Volt benne pl. Hinta térdhúzással, Laza rúgás oldalra váltva, Bal rúg – jobb hátra tol, Helybenfutás és stb. Ilyenekből állt a 17 feladat. És ugye az a lényege hogy ahogy csinálod sorjában a feladatokat, 20 másodpercig kell csinálni a feladatokat, aztán 10 másodperc szünet pl lassú helyben járás, majd jön a második feladat és az is 20 másodperc, aztán 10 másodperc szünet, na és így tovább a tizenhetedikig, és aztán még egy kört kell lenyomni. Az első körben a harmadik feladatnál még az járt az eszembe hogy óh ebből nem elég 2 kör, hanem menjen vagy 4. Aztán a hatodik feladatnál már úgy izzadtam mint a másfél órás edzésem végén amikoris mindenemről szakad a víz. És az járt a fejemben hogy basszus még a 2 kört is alig fogom bírni végig csinálni. Szerintem néha olyan fejeket vágtam mint Joe az Éjjel-Nappal Budapestben mikor nekiment Marcinak :D Úgy vert a szívem mint az őrült, és úgy izzadtam.

Aztán mikor befejeztem arra sem volt erőm hogy levágjam magam az ágyra, hanem csak fel-alá járkáltam, mint mikor anno tesi órán futni kellett sok kört és a végén full kész voltam, és én olyankor nem tudok leülni vagy valami, hanem fel-alá járkálok. Na ilyet rég éreztem :D Nagyon adott az érzésnek ez az edzés! Nem éreztem még ilyet! Úgy vert a szívem hogy csak na. És mikor percekkel később a tükörbe néztem, megdöbbentem, azt hittem itt patkolok el, mert olyan paradicsomvörös fejem volt, mintha a kandallóból másztam volna ki. Nem szoktam ennyire kidögölni, de ettől az edzéstől nem is csodálom! Éreztem hogy égnek az izmok a lábamban és a karomban is. De végig az járt az eszemben hogy mennyire megéri csinálni mert iszonyatosan égeti a zsírt és formálja az alakot, na meg még órákkal az edzés után is pörgeti az anyagcserét :-)


 ( A másfél órás walking edzés után "csak így szoktam kinézni és izzadni :D )


( De az intervall után ilyen vörös volt a fejem, pedig ekkor már enyhült a színem :D )

Nagyon fontos mellé a ritmusos zene, így mutatok nektek egy linket is, ez nagyon klassz az edzés mellé: EZ

 Amit még érdemes elmondanom, az az hogy Enikő bemutatja a videóban hogy hogyan kell megcsinálni a feladatokat, viszont nem kompletten prezentálja az edzést, azaz nem 20-20 másodpercig és aztán a feladatok közti 10 másodpercekkel mutatja. Remélem értitek, de ha nem, akkor rögtön megértitek, amint megnézitek a videót :-) Viszont a videó alatt leírja a feladatokat. De számomra az csak kisebb-nagyobb segítséget jelentett, mert párat nehéz volt megjegyeznem névről. Ilyen pl. a dupla “Jumping Jacks”. Így hát elővettem egy nagy lapot és arra felírtam egymás után mind a 17 feladatot átkeresztelve. A feladatok neveit úgy kereszteltem át számomra megjegyezhetővé, hogy valamire asszociáltam velük kapcsolatban, valamihez társítottam. Aztán magam elé helyeztem a lapot jól látható közelségbe és magasságba, bemelegítettem, indítottam a zenét és neki kezdtem az edzésnek :-) Majd a végén természetesen nyújtottam (ez nagyon fontos). No meg persze fontos még továbbá az is, hogy az edzések után elegendő fehérjét vigyünk be a szervezetünkbe.


Így kereszteltem át a feladatok neveit :D



Remélem minden fontos dolgot elmondtam, de ha mégsem, akkor bátran írjatok! :-)
Én az első héten heti 3-szor fogok intervall edzeni, aztán utána már minden nap. Majd mikor már egyre jobban megy, akkor nehezebb fokozatúra kapcsolok.

Szép hétvégét kívánok! :-)



Marcsi

2013. május 11., szombat

Miért jó sportolni?

Sziasztok!
Mostanában kicsit "átalakult" a blogom és a blog FB oldala, abból a szempontból hogy nagyon sok sporttal és életmódváltással kapcsolatos bejegyzés bukkan fel rajtuk. Nincs is ezen mit cifráznom, mert nem véletlenül van így, hiszen minden napomat kiteszi az edzés, és az hogy mit és mennyit táplálkozom. Napjában sok-sok cikket olvasok el (hiteles forrásból) edzésformákról és a táplálkozás fontossága témakörből, hogy minél több tudásom legyen és aszerint a tudás szerint éljek és cselekedjek :) 
Kezd az is feltűnni hogy egyre több közeli ismerősömet bombázom az okosságaimmal :D Persze igyekszem nem az idegeikre menni, de egyszerűen annyira bennem van a szándék hogy segítsek másoknak is, és átadjam azt a tudást ami bennem van. 
Tehát a lelkesedésem töretlen, és az is fog maradni, hiszen ez már az életem részévé vált. Az életem részévé vált a mozgás és a helyes táplálkozás. Egyáltalán nem vagyok még profi, nem tudok még mindent és nem csinálok mindent helyesen (egyenlőre), viszont napról-napra előbb vagyok.





Nagyon jó érzés látni és tapintani ahogyan változik a testem. Ahogyan új izomcsoportok jelennek meg, ahogyan kevesebb hájat tudok összefogni magamon, ahogy az állóképességem egyre jobb, ahogyan "új" csontokat tapintok ki magamon és még lehetne sorolni :)
Az is nagyon jó érzéssel tölt el, amikor a mérleg kevesebb és kevesebb kilót mutat, de aminek jobban hiszek azok a centik. Hiszen hétről hétre mérem magam cm-rel is.

Mostanában a reggeleimet 1, 5 órás aerob edzéssel indítom éhgyomorra. Eddig délutánonként vagy este végeztem. Pontosabban ébredésem után 1 órával állok neki. Mert minimum ennyi időre van szükségem hogy magamhoz térjek. És mostantól igyekszem mindig reggel, és nem napközben. Hogy miért éhgyomorra? Mert olyankor a szervezet az elraktározott tartalékokból nyeri az energiát az edzéshez -nem pedig abból amit ép napközben fogyasztottál ételeket-, ergó hatásosabb a zsírégestés szempontjából. A BioTech Usa és több megbízható forrás is alátámasztotta már: "Ha nem töltjük fel előre a szénhidrát raktárakat, akkor hamarabb el fog fogyni a glikogén, és gyorsabban jutunk el a zsírégetéshez. Kardiózz reggel éhgyomorra, mivel ez a létező legjobb alkalmak egyike, ha zsírt akarsz veszteni." Nos, remélem hatásosnak fog bizonyulni így a dolog majd.

Igazából véve oldalakat tudnék még írni ebben a témában, de senkinek nem szeretnék az agyára menni. Minden esetre ha érdekel titeket a téma, vagy bármi kérdésetek adódna, akkor csak írjátok meg bátran és azonnal válaszolok rá, vagy pedig post formájában írok róla :)


Szép hétvégét kívánok! :)




Marcsi