Recent Posts

2013. április 3., szerda

Fogadd el magad?? (III.)

Sziasztok!
Valami találó/jobb címet kellene kitalálnom ezeknek a postjaimnak, amikben a fogyókúrámról és az edzéstippekről írok, mert nem mehet el e dolog a "Fogadd el magad?? (1000.)"-ig :D :D Van esetleg valami tippetek? :-)

Nem tudom láttátok-e a Katie Beauty blogon azt a bejegyzést amelyben egy szuper mozgásformát oszt meg velünk a blog kedves írója. Nézzétek meg Nos, amikor én megláttam, rögtön nagyon megtetszett...hát még amikor kipróbáltam! Említettem már nektek hogy imádok este a kedvenc zenéimmel a fülemben nagyokat sétálni mindenféle tempóban. 
A mellékelt videókban 1-2-3-4-5 mérföldes walking (gyalogló) edzéseket láthatunk. 4 alaplépés variálása zajlik, és a lényeg hogy nincs olyan hogy nem jól csinálod őket, mert nem lehet elrontani! ;) Az a fontos hogy mindig mozogj és érezd a zene ütemét. Nekem közbe a kezem úgy jár az egekben, mint aki discóban van, és tekerem a csípőm is mint a táltos :D Mert így esik jól és mert mindig bennem van a bugi.

Elsőre az 1 mérföldessel indítottam, majd az annyira elvarázsolt -de szó szerint- hogy megcsináltam utána közvetlenül a 2 mérföldeset is. Beraktam egy klassz tempós mixet (mutatok majd párat nektek, de már korábban is linkeltem), hogy megadja a kellő löketet és hangulatot :-) És csináltam! Közben végig vidám voltam, mosolyogtam, izzadtam picit, éreztem hogy forrósodnak az izmok a combomban -is-, és űztem megállás nélkül :-) Sokszor percekig az egész testem libabőrös volt, mert annyira élveztem az egészet.



Le szoktam némítani a videót, és csak a zenére koncentrálok közben, illetve arra amit a videóban mutat Leslie, aki egy 50 éves, 3 gyermekes amerikai anyuka bomba alakkal. A videón visszaszámláló óra is pörög a sarokban, de én tényleg annyira élvezni szoktam hogy nem is figyelem, csak néha pillantok rá.

Kipróbáltam mind az 5 videót, és többnyire úgy szoktam, hogy megcsinálom először a 3 mérföldeset majd a 2 mérföldeset. De a "walkigozás" előtt a súlyzós gyakorlataimat szoktam csinálni, illetve a hasi gyakorlatokat.
Emellett ugyebár a Kalóriabázis segítségével kordában tartom magam hogy napi 1600 kalórián legyek (ami optimális, és nem vagyok éhes mellette). Igyekszem sok vizet fogyasztani -egyre inkább sikerül már végre- illetve X időközönként mérem magam -mell, derék, csípő- cm szalaggal hogy hogyan "alakulok". A kiló állása kevésbé érdekel, mint a cm, mert közben izmot is építek és az izomnak nagyobb a súlya mint a zsírnak.

A súlyzós gyakorlatokat nem csinálom minden nap, hiszen szüksége van az izmoknak a regenerálódásra, viszont a walkingot nem tudom kihagyni! De tényleg!! :-)))) Ha már egy nap kimarad mégis valami oknál fogva, akkor rendesen hiányzik. De még ha csinálom is, akkor is úgy fekszem le hogy várom a holnapot, hogy újra csinálhassam. Lakótársaim a tanúk erre, hiszen folyton fújom nekik a magamét :D Van hogy reggel már azzal kelek hogy alig várom az edzést.

Segítségül:
1 mérföldes: Itt 
2 mérföldes: Itt 
3 mérföldes: Itt 
 
És a többit már megtaláljátok majd :-)


Számomra nagyon fontos hogy edzéshez mindig tempós és jó zenék szóljanak, különben úgy érzem hogy reumás csigaként mozgok, ...még ha nem is :D Éppen ezért folyton új mixeket keresek, mert az sem jó ha mindig ugyanaz szól, hiszen megunja az ember lánya. Korábban is mutattam már nektek mixeket, de most linkelek pár újat. Többnyire mai partydalokból állnak:



Remélem valamennyire hasznos volt ez a bejegyzés :-)
Szép estét kívánok!




Marcsi




4 megjegyzés:

Bogi Vrg írta...[Válasz erre...]

Ez jól hangzik :-) De olyan jó vicceseket tudsz írni, pl. hogy tekered a csípőd, mint a táltos :D Sose hallottam még, nagyon aranyos!

Unknown írta...[Válasz erre...]

Szia

Végigolvastam az első három posztodat, először is gratulálni szeretnék mindenhez, amit eddig elértél! Nagyszerű a kitartásod, kívánom Neked, hogy sikerüljön elérned a kívánt súlyt, amit kitűztél:))

A sorozatod első részére is itt reagálnék, ha nem gond, egyszerűen lenyűgöző volt, ahogyan összefoglaltad a gondolataidat! Gratulálok a poszthoz, én sem tudtam volna ennél jobban megfogalmazni, komolyan leírtad a gondolataimat!
Én is azt vallom, hogy egy nőn legyen mit fogni, 10 kg szerintem is simán belefér, az még egy olyan felesleg, ami vonzó is tud lenni:) Nem mindenkin, de a legtöbb nőnek jól áll!
A pasik tényleg azt szeretik, ha egy nő formás, van kis husi, popsi, cici, ez így van rendjén:))

Csak így tovább!!

Puszi Niki

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Bogi: Igyekszik az ember! :D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Niki: Nagyon nagyon jól estek a soraid! ^^ Köszönöm szépen :))
Puszi: Marcsi

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)