Recent Posts

2013. április 14., vasárnap

A hideg hatása az aknés hegeimre

Sziasztok lányok! :)
Pár hete kaptam egy kérést az egyik kedves olvasómtól, hogy írhatnék arról hogy milyen hatással van az aknés hegeimre a hideg, stb.
Nos, ezer bocsánat hogy csak most fogok írni róla! :$ Viszont mivel még vannak hideg időszakok az időjárásban, így talán nagyon nem késtem el ezzel a bejegyzéssel. Bár az a nagy igazság hogy túl sokat nem is fogok tudni írni erről.

Túl vagyunk a hideg téli időszakon végre, viszont szerencsére nem volt gondom a hegeimmel. Nem okozott semmilyen irritációt, maximum annyi volt hogy néha ici-picit pirosabbak lettek. De tényleg csak ritka esetben, és nem volt erős a pirossága. Emiatt szerencsésnek mondhatom magam, hiszen van akinek sokkal-sokkal komolyabban reagál a bőre a különböző időjárási hatásokra. De ezt persze ember bőre válogatja...


Amiket viszont fontos lehet tudni:

- Fontos tanács, hogy hűvösebb, hidegebb időben sem szabad alábecsülni az ilyenkor gyengébbnek tűnő napsütés károsító hatását. Érdemes ilyenkor is olyan nappali krémeket használni amely véd az UV sugaraktól. 

- Kicserepesedett ajkak, száraz, sápadt arcbőr, berepedezések a kéz bőrén, feszülő, viszkető érzés testszerte - mindez együtt járhat a tél vagy egy nyári hidegebb időjárás beköszöntével. A hideg, szeles időjárás és a fűtött helyiségek száraz levegője kedvezőtlenül befolyásolja a bőr hidratációját, és kiszárítja a bőrt. Különösen a víz- és zsírhiányos bőr állapota romolhat, mert az említett bőrtípusok könnyen gyulladttá válhatnak. Épp ezért fontos a bőr felszínének védelme nappali krémekkel.

- Fürdés után elegendő nagyjából felitatni a vizet, és az enyhén nedves bőrt bekenni hidratáló testápolóval. Érdemes ilyenkor fürdőköpenybe beburkolózni egy kis időre, ami dunsztként hat, így a krém jobban be tud szívódni. A hintőpor viszont kifejezetten szárító hatású, ezért kerüljük a használatát hideg, illetve szeles időben.

- A kiszáradt, elhalt bőrt érdemes időnként eltávolítani, mert az említett bőrréteg fokozza a viszkető érzést és meggátolja a krémek felszívódását. Heti egy-két alkalommal kíméletesen dörzsöljük le az elhalt hámsejteket a testről és arcról; a radírozás a bőr védőmolekuláit is eltávolítja, ezért ezt a műveletet mindig kövesse krémezés, esetleg arcpakolás is.

- Gyulladáscsökkentő és a pattanások kezelése szempontjából jótékony hatásúak a céklalé és sárgarépalé, valamint a ribiszke, a szőlő, a körte, a kelvirág, a szamóca, a paradicsom, a fokhagyma, a vöröshagyma, a majoranna, a rozmaring, a sóska, az uborka, a zöldpetrezselyem és a csalán.


Szép estét kívánok! :-)



Marcsi 

 

5 megjegyzés:

Bogi Vrg írta...[Válasz erre...]

Mivel nem vagyok egy nagy szépségápolási szakértő, azt azért én is észrevettem magamon, hogy hidegben kicsit pirosabbak a sebhelyek, illetve nem regenerálódnak olyan gyorsan (bár most már 28 vagyok, lehet, ez is benne van). Ezek a zöldségek biztos jók, még nem próbáltam őket, de szeretem a természetes dolgokat, szóval szerintem valamelyiket kipróbálom. (Mostanában kurkumás pakolást szoktam használni.)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Azt viszont nem ismerem :)

hkorinna írta...[Válasz erre...]

Én már azt hittem, hogy a zsíros bőrnél nincs rosszabb, de tévedtem. Most már inkább a kombinált bőrtípusba tartozom, olajos T-vonallal és hámló orcákkal, úgyhogy fel van adva a lecke a krémeknek. :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Ejha :/ Remélem sikerül megtalálnod a megfelelő "kezelést" illetve krémeket :)

Unknown írta...[Válasz erre...]

http://adivatvaltozik.blogspot.hu/
szia még régen te irtál hogy nézzek be benéztem és tetszett,kérlek énzz be te isaz új oldalamra!

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)