Recent Posts

2013. március 24., vasárnap

Fogadd el magad?? (II.)

Sziasztok!
Ígértem hogy folytatom az előző postom, amit ITT tudtok vissza olvasni. 
Volt aki megkérdezte tőlem hogy miket eszem, miből mennyit és mi az amit kerülök. Nos erre nagyon egyszerű válaszom van :) Mindent eszek, amit csak megkívánok, és semmit nem kerülök. Annyi csak az egész hogy többször eszem keveset, ennyi a "trükköm". Plusz mellé torna. No meg sok folyadék.

Szeretnék megmutatni nektek egy oldalt (ha eddig még nem ismertétek): http://kaloriabazis.hu/
Nem kell megijednetek a kalória szótól! :) Nem eszeveszett kalóriaszámolgatásról szól az oldal. Nem szeretném bemutatni a honlapot, mert ha rákattintotok a linkre, akkor nagyon könnyen átláthatjátok hogy miről is szól. Én csak bátorítani tudok minden fogyni vágyó leányzót (is) arra hogy használja ezt az oldalt, mert nagyon hasznos, és felnyitja az ember szemét. Én ezen honlap segítségével rádöbbentem arra, hogy éveken át kb. napi 3000 kalóriát pusziltam be, szinte nulla testmozgás mellett. Teljesen megdöbbentem, de ezáltal legalább már teljesen tisztán látok. Haragszom is magamra rendesen, de legalább már a jó utat járom...

Ami nagyon fontos: Ha több kalóriát égetsz el, mint amit beviszel, fogyni fogsz!   

Szeretnék néhány gyakorlatot is mutatni nektek. Ezeket nagyon szeretem:
Integetőizom
Has
Has
Rubint Réka FB oldala kép albumai között "Dóri edzései" mappák
Farizom
Kar


Úgyhogy csajok! :) Ha meg van a kellő határozottság és akaraterő, akkor hajrá és csakis előre! Mozgás, mozgás, mozgás és napi rendszeres étkezés, többször keveset (nyilván ez csak az én tippem, hiszen kinek mi válik be, mit szeret alkalmazni, stb.)

Mindenképp érdemes kísérletezgetni azzal is hogy melyik az a mozgásforma ami bejön és tetszik. Hiszen jobb jókedvvel tornázni, mint muszájból lötyögni. Van akinek a futás, van akinek a fallabda, bicikli, úszás vált be. 
Amit én személy szerint még nagyon szeretek (a tornázás mellett), az a pingpong és a gyaloglás. Este mikor már sötét van, és nincs több teendőm, akkor a nap lezárásaként felteszem a fejemre a fejhallgatót a kedvenc dalaimmal és elindulok egy jó nagy sétára. Szélben, fagyban, esőben, szinte bármikor :D Azért is remek és felszabadító érzés számomra, mert közben kikapcsolódom, vagy épp gondolkodom. Ééééés ami pluszban nagyon szuper még, hogy 60 perc lassú tempójú gyaloglással is 212 kalóriát égetünk el :)

A testmozgás mellé mindenképp érdemes összeállítani egy remek track listát. Ritmusos, vidám nótákból :) David Guetta dalaiból érdemes szemezni, mert a legtöbbjének a ritmusa szuperül passzol tornázáshoz. De például van egy klassz mixem, amit szintén tornázás mellé szoktam "alkalmazni": Mix


Remélem sikerült 1-2 hasznos dolgot megosztanom veletek. Szép estét kívánok! :)



Marcsi



4 megjegyzés:

Bogi Vrg írta...[Válasz erre...]

Nekem a biciklizés, gyaloglás és tánc jön be, sajnos utálok futni, úszni, edzőterembe járni... De azért azt hiszem, ezek is meg fognak felelni nekem :-)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

A gyaloglás az nálam is nagy favorit :) Épp most jöttem meg egy 120 perces etap-ból :D

Kátya írta...[Válasz erre...]

Csúcs vagy te nő, az első részhez is szerettem volna írni :))
Kellemes Ünnepeket, meg jó pihenést kívánok!

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Hihi :D :P
Köszönöm és viszont kívánom! :)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)