Recent Posts

2012. november 28., szerda

Kávé imádóknak

Sziasztok!
Nem sűrűn postolok tusfürdőkről (sőt), de most kivételt teszek :-)
Személy szerint hatalmas kávé imádó vagyok. Szeretem az illatát és az ízét is. Imádom a finom kávé különlegességeket. 
Imádom a gyümölcs illatú tusfürdőket, testápolókat, stb., de ilyenkor őszi-téli időkre szeretem leváltani őket, és jobban preferálom a csokoládés, vaníliás, "melegebb illatú" dolgokat. Éppen ezért szerettem volna a tusfürdőmet is lecserélni, téliesíteni. És az Yves Rocherben sikerült megtalálnom "az illatot", mégpedig az imádott kávé illatot! :-)






(Összetevők listája) 


A benne lévő brazil kávébaboknak köszönhetően igazi isteni kávé illata van ennek a tusfürdőnek. Jóó erős kávé illat :-) Fürdés közben már nem annyira erős, átmegy kicsit karamellás, kávésba. Élmény fürdeni ezzel az illattal *.* 
Szuper puha, lágy a habja, és bőséges. Nem szárít szerencsére, hanem finom puha tőle a bőröm.  Fürdés után pedig isteni kávé illat van a fürdőszobában. Csupán egy csalódásom van ezzel a termékkel kapcsolatban, mégpedig az hogy alig-alig érezni az illatát a testemen :(


Plusz infó a karácsonyi illatok kedvelőinek (is): már megérkeztek az Yves Rocher üzleteibe a limitált karácsonyi termékek. Aranyalma, citrom-vanília, mályva-édes-zamatos-virágos illatokban. Tusfürdők, testápolók, szappanok, kézmosó zselék, ajakbalzsamok, és kézkrémek. 

Kipróbáltam a citrom-vaníliás kézkrémet. Nagyon finom az illata, a citrom és a vanília is remekül érződik benne, egyik sem nyomja el a másikat. 






Az illata kb. 20-30 percig érződik a kezemen. Gyorsan beszívódik, és jól hidratál.


Engem mindig nagyon vonzanak a karácsonyi limitált termékek, olyan jó illatok vannak :-) Ti ki fogjátok próbálni valamelyiket?




Marcsi


 

2012. november 21., szerda

Hasznos tudni róla

Sziasztok!
Sokat gondolkodtam, hogy milyen címet is adjak ennek a bejegyzésnek, merthogy egy olyan dolgot szeretnék megismertetni veletek -illetve akik nem ismerik még- amely egészségünk érdekében nagyon hasznos, fontos lehet.
Nemrég ismerkedtem meg vele, és tudtam meg azt hogy mennyire szuper dolog a virágpor. Igen, virágpor :-)
Én is nagyokat néztem amikor megtudtam hogy egy közeli ismerősöm virágporral tartja karban magát. Utána olvastam, és ma már én is fogyasztom.
Éppen ezért szeretnék most megosztani veletek néhány gondolatot.




A virágpor a méz után a legnagyobb tömegű fogyasztható méhészeti termék. Különösen fontos C-vitamin, B. vitamin csoport, D, E, K és F-vitamin tartalma. A virágpor fehérjékben és szabad aminosavakban egyike a világ leggazdagabb anyagainak. Egy ember egésznapi fehérjeszükséglet 30g virágpor elfogyasztásából fedezhető. 
A virágpor sok vasat, közepes mennyiségű cinket és mangánt, alacsonyabb mértékben rezet, nikkelt, kadmiumot, kobaltot, brómot, szelént, stb. tartalmaz. Szellemi tevékenységünket fokozza, elősegíti az emlékező és koncentrálóképességet véd a „tavaszi fáradtság „ellen is.   



Megelőzésre javasolható a virágpor többek között a megfázás, az influenza, prosztatabántalmak, a vérszegénység, a hiánybetegségek, pajzsmirigytúltengés, magas vérnyomás ellen. A lázzal járó betegségek alatt gyengébb a hatása, viszont a láz elmúltával kiválóan elősegíti a felépülést. Ugyanez áll a trauma, szülés utánra. Sugárkezelések után nagyon hasznos a nemkívánatos mellékhatások kivédésére. A virágport egyaránt fogyaszthatja a túlsúlyos személy fogyásra és a sovány egyén hízásra.



Tudósok kísérleteztek, miként hat a virágpor a koleszterinre és a rákos sejtekre. Egy tanulmányban bemutatták, hogy azoknál az egereknél, amelyekben már kialakultak a rákos daganatok, és amelyeket virágporban gazdag étellel etettek, a tumor növekedése lelassult. Egy másik vizsgálat során rámutattak, hogy azok a nők, akik kemoterápiás kezelésen vettek rész méhrák után, hamarabb gyógyultak fel, és kevésbé érezték a kemoterápia kellemetlen tüneteit a virágpor fogyasztásának hatására.



Hogyan ? Mennyit? Mikor?
  • A virágport lehet szárazon megrágni és inni rá valamit.
  • Vannak, akik joghurttal, vagy gyümölcslével keverten fogyasztják.
  • A virágpor előnyösen fogyasztható mézzel és propoliszos mézzel együtt, így ízletesebb és többirányú a hatása.
  • Gyerekekkel mézzel ízesített tejben feloldva lehet megkedveltetni.
 








Egy 370 ml-es befőttes üvegnyit 1000 Ft-ért vásároltam, és ez sokáig ki fog tartani. 
Az íze édeskés, egyáltalán nem rossz.
Minden reggel egy mokkás kanálnyit szoktam bevenni, kicsit megrágcsálom majd iszok rá egy kis teát hogy könnyebben lecsússzon. 
Kíváncsi vagyok rá hogy mennyire lesz hatásos, de remélem beválik majd :-)


Ti hallottatok már róla? Vagy fogyasztottátok már?




Marcsi



2012. november 19., hétfő

Bourjois 3D szájfény

Sziasztok!
Sikerült (ismét) találnom egy olyan szájfényt, ami minden forintját megéri. Ez pedig a Bourjois-tól egy 3D szájfény.
Próbáltam más-más fényviszonyban is lefotózni, hogy minél jobban vissza adhassam nektek a gyönyörű pezsgő színét. Nekem legalábbis rögtön a pezsgő ugrott be róla :-)












Nagyon tetszik ez a kupak megoldás, mert látni hogy milyen szín is lapul a tubusban :-) A szín neve pedig Beige Elastic.

Az ultra ragyogás a gél, hab és mikrokristályos viasz szerkezetnek köszönhető. 
És hogy miért imádom annyira ezt a szájfényt? Mindamellett hogy gyönyörű fényes, nagyon tartós is. Bármikor el merek indulni vele bárhová tükör nélkül is, mert nem kell folyton nézegetnem hogy vajon lekopott-e már, vagy csomósodik-e, vagy bármi más. 4 órán át csodásan kitart az ajkaimon, még ivás mellett is. Majd szépen fokozatosan kopik meg csak.






Tökéletesen fel lehet vinni az applikátor segítségével a számra, 2-3 húzás elegendő is.







Az ára 2190 Ft.
7,5 ml.


Szeretitek a Bourjois termékeit? Milyen tapasztalataitok vannak vele?



Marcsi