Recent Posts

2012. október 11., csütörtök

Szép külcsíny = rendezett környezet?

5 évig laktam lánykollégiumban, ezt követően 3 évet vegyes koliban, majd pedig már második éve lakom albérletben 3 lánnyal. Ergó, sok mindent láttam/tapasztaltam már :-)
Rengeteg szépen kicicomázott lányt láttam már, akinek a szobájába is betekintést nyerhettem. És mit ne mondjak, az esetek nagy többségében nem volt egyenes arányosságban a lány külseje illetve a szobája, és lakókörnyezete.




Nagyon sokszor tapasztaltam meg azt hogy szépen felöltözött, sminkelt, frizurázott, tehát dekoratív lányok tulajdonképpen disznóólban élnek. A ruhák szanaszét, a polcok porban úsznak, porszívózva 2-3 hetente, és még sorolhatnám. Igénytelenség ez vajon vagy csak lustaság? 
Nagyon sokan azt gondolják hogy egy lány szobája és lakókörnyezete tiszta és rendezett, illetve össze nem hasonlítható egy fiú szobával. Amiket sikerült látnom a 10 év alatt, amíg lányokkal laktam...nos, egyáltalán nem 100%-os kijelentés az, hogy egy lány szobája százszorta szebb egy fiúétól! De kivétel is akad persze bőven :-)





Rengetegszer fogadott az, hogy egy-egy lány fürdőszobában a tükör előtti kispolcok mindenféle sminkmaradványban úsznak (akár 1-2 hét után is ugyanúgy látom őket), porszöszök hajszálakkal össze állva gombolyagokban a földön, koszos-poros mosdókagylók, stb.

Nos, én azt vallom hogy ha valaki igényes önmagára -vagy legalábbis annak látszik-, akkor a környezetére is legyen az. És legyen rendezett az a tér, ahol él.





Egyáltalán nem kioktatásnak szánom ezeket a gondolatokat, hiszen mi jogom van oktatni bárkit is? :-) Az én szobám se tökéletes, és én magam sem vagyok az. Csupán kicsit elgondolkodtam 1-2 eset után. Mert furcsa dolog össze passzintani azt a látványt amikor lányok hadát látom nap mint nap, és szépek, rendezettek. Majd a szobájuk ahol élnek, egyenlő a koszteleppel. 
No és persze a külcsíny témát nem csak a környezettel lehetne össze vetni, hanem a belbeccsel is. Hiszen ami kívülről szép, lehet hogy belülről rohad. 
Érdemes és jó igényesnek lenni a környezetünkre, hiszen mégiscsak jobb/méltóbb egy tiszta, rendezett helyen élni. Nemde? :-)

Ti elgondolkodtatok már ezen a témán?  Mi a véleményetek, tapasztalatotok?



Marcsi


13 megjegyzés:

Kriszti írta...[Válasz erre...]

Nagyon tetszenek az ilyen jellegű bejegyzéseid, gyors fel is íratkoztam ez alkalommal :)

Sajnos vagy nem sajnos én is a kívülről általában tiptop de a szobámba inkább már ne nézz be csajok táborába tartozom. Nagyon rendetlen vagyok, de azért 2-3 hetente összeszedem magam és összepakolok, a rend ha tart egy-két napig. Ezzel így magában nekem nincs bajom, mert nem zavar senkit, viszont ha valaki nem tud maga után normálisan eltakarítani a közös területeken konyhában, vagy a fürdőszobában attól kiráz a hideg, mert ez egy alapszintű kultúra kéne hogy legyen, hogy bár a saját edényeidet elmosod, vagy nem termesztesz három hetes penészt a közös frigóban -.-" -azóta szívesebben lakom csak fiúkkal, hihetetlen de sokkal összeszedettebbek :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Nagyon jó hallani hogy tetszenek az ilyen jellegű bejegyzéseim ^^
Köszönöm a véleményed! :)

Thündérke írta...[Válasz erre...]

Hozzám bármikor benézhetsz!:D
Utálom a kupit, a koszt , és ha nincs minden a helyén azt is! :D Rend és tisztaság a lelke mindennek, még mindig ezt az elvet vallom! :) Szeretem az ilyen típusú bejegyzéseidet! :)

LittleMucli írta...[Válasz erre...]

Igyekszem elpakolni és sűrűn takarítani,ez utóbbiba néha hiba csúszik mostanság,de csak azért mert haza költöztem és tudjátok anyu elnézi nekem. amíg saját háztartást vezettem a heti takarítás alap volt és hét közbe seprés. a napi használati tárgyaimat 90%ban elrakom,most is,így nem halmozódnak fel a dolgok.

hkorinna írta...[Válasz erre...]

Ez a bejegyzésed is nagyon tetszett! Én is nagyon igényes vagyok a környezetemre, nem bírom elviselni a koszt és a rendetlenséget, így ez a lakás felújítós időszak eléggé megviselő! :) Nekem is lakótársaim voltak a fősulis évek alatt. Volt aki a kinézete alapján is igénytelen volt, ezt pedig csak tetézte a környezete (de komolyan ilyen csajjal azóta se találkoztam..). Volt olyan is, aki mindig csinosan, kisminkelve ment el otthonról, de a szobájába belépni se lehetett a kupitól és a porfelhőtől!

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Thündérke: Rend a lelke mindennek, én is ezt a hozzáállást képviselem :) Persze nem görcsösen, nem vagyok rend mániás, de szeretem ha minden a helyén, stb stb :)


* LittleMucli: Rendes leányzó vagy :PP

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Hkorinna: Gondolom a barátod nagyon örül neki, hogy ilyen házias barátnője van ^^

Csilla írta...[Válasz erre...]

én betegesen rendmániás vagyok, szóval a kupi nálam elképzelhetetlen....

JinglingApricot írta...[Válasz erre...]

Nekem is tetszenek az ilyen jellegű posztok, én is igyekszek megragadni egy-egy fontosabb témát.
Igazad van, az valahogy eléggé ellentmondásos a lányok esetében. Ha ad magára, akkor a környezetére mért nem? Én igyekszem mindkettőre figyelni, szépen rendben tartani a dolgokat. :)

f írta...[Válasz erre...]

Annyira kiábrándító mikor egy csaj totál igényesnek mutatja magát, aztán mikor meglátod a szobáját/lakását.. Nekem is voltak ilyen lakótársaim, szó szerint én pucoltam utánuk mindent, mert én meg szabályosan rosszul vagyok a rendetlenségtől és kosztól :D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Milla: Én rendmániás nem vagyok, viszont szeretem a rendet, így nálam sem látni kupit az esetek 98%-ában :) :P


* JinglingApricot: Ezek szerint te is nagyon rendes leányzó vagy ^^ :)


* F: Én is ilyen vagyok, sokszor megcsinálom (sajnos) más helyett, mert nem bírom nézni/elviselni már amit épp látok :/

Bogi Vrg írta...[Válasz erre...]

A tisztaságra kicsit kényes vagyok, de azért rendmániás nem vagyok. Néha szégyellem is magam, ha nincs kedvem elpakolni, de most komolyan meglepődtem, hogy egy ismerősömnél micsoda rendetlenség és kosz volt, hááát, az mindent felülmúlt! A kóterben szerencsére nem voltak igénytelen szobatársaim.

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Az csak jó ha kényes vagy rá, de nem mániákus :)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)