Recent Posts

2012. október 6., szombat

Akkor is tetszene ha csak....?

Sokszor meg szoktam nézni különböző magyar és külföldi celeb-sztár FB oldalait, mert kedvelem őket, a stílusukat, kíváncsi vagyok rájuk, stb. És ők sokszor postolják hogy épp milyen márkájú ruhadarabok vannak rajtuk, vagy éppenséggel milyet vásároltak. 




Feltűnt hogy a legtöbbször csakis drága, márkás darabokat vonultatnak fel. (Jó, persze az világos hogy mivel ők "valakik", éppen ezért nem vesznek fel magukra bármilyen márkát, vagy nevenincs ruhát)
De mégis, én elgondolkodtam azon hogy ha a ruhadarab belsejébe nem az lenne írva hogy Guess, Zara, YSL, Giuseppe Zanotti, akármi, és akármi, és akármi....vajon akkor is tetszene nekik? Vagy neked? Vagy nekem?

Nem szépíti meg vajon a márkajelzés az adott ruhadarabot? Nem leszek álszent, velem már többször is történt ilyen. Most őszintén...veled még nem? :-) :P
Persze nem arra gondolok, hogy minden alkalommal, de azért néha-néha.

Van egy divatmániás, ruha őrült barátnőm, és egyszer bizony "próbára tettem". Megmutattam neki egy olcsó, kínais ruhadarabot. Megkérdeztem hogy hogy tetszik neki, majd azt felelte hogy nem jön be neki. Erre én: pedig ez egy tök jó kis Bershka felső. Erre ő: mmm, muti csak had nézzem meg jobban, tényleg nem rossz. 




Nem kell feltétlenül a legnagyobb márkákra gondolni, hiszen többfélék vagyunk, többféle pénztárcával a zsebünkben. Van akinek a Zara olcsó kategória, és van akinek a H&M is drága. Van akinek a Guess olcsó márka, van aki Guccinál alább nem adja. Mindannyian másak vagyunk, más-más igényekkel, felfogással, pénztárcával, stb.


De vajon tényleg sokat dob egy márkajelzés a ruhadarabon? És máris megszépül?
Te mit gondolsz erről?


Napsütéses, szép szombatot kívánok! :-)



Marcsi



18 megjegyzés:

Unknown írta...[Válasz erre...]

Ugye tudjàtok,hogy a Nagy vilàgmàrkàkat Kinàban bérmunkàban készitik?Ugyhogy jòszerevel minden ,,kinai,,.

LittleMucli írta...[Válasz erre...]

Észre vettem magamon,ha turiba megyek az első amit megnézek,hogy milyen címke van bele varrva. 2-3ezerért vehetek új ruhát is a kínaiba,így ez alapján szoktam szelektálni,ha a címke tudata megérni nekem,hogy használtan megkaphatom olcsóbban akkor jön velem.

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Unknown: Igen tudjuk! :) De most csak a márkanéven van a hangsúly :)

* LittleMucli: Sokan vannak így, azt vettem észre.

Névtelen írta...[Válasz erre...]

Szeretem a márkás dolgokat, de pl kinek mi számít márkásnak? Mert egyszer még teszvesz fórumán olvastam, hogy valaki lehurrogta, hogy pl a New Yorker, F&F nem márka. Szerintem ugyan olyan márka minden. Mármint az pl mitől nem márkás? Azért mert nem tetszik az illetőnek amik ott kaphatóak, vagy azért mert márka csak neves divattervező lehet? Ha igen, akkor mit keres a teszveszen, mivel tudjuk, hogy ott a nagy nevű tervezői darabok egytől egyig kamuk.
Én nem ragaszkodom a címkéhez, de a minőséghez igen. Illetve egyedül az számít, hogy jól álljon és hogy az ízlésemhez igazodjon. Engem nem érdekel, ha valaki több százezres outfitben van nap, mint nap, ahogyan az sem, ha valaki a kínaiből öltözik. Én személy szerint nem szeretem a kínait. A méretek borzalmasak, minden kb S-nek felel meg, ami nem az kb nagyanyám stílusa. Ráadásul vettem ott egy nadrágot aminek már a próbafülkében leszakadt a gombja, de nem hagytam ott mert sos-ben kellett fekete naci és már csak itt tudtam venni. Kimostam és végigszakadt az oldalán a varrás. Hát lehet hogy csak 3000Ft volt, de akkor inkább spórolok még ennyit és veszek normálisat. Én leginkább new yorkerben, H&M-ben vásárolok. Az előbbiből még egy ruhám sem ment szét. Persze van ami kinyúlt már az évek alatt, de nekem megfelel a kínálat és a minőség is. H&M-nél már több olyat fogtam ki, ami nem bírta olyan sokáig. Persze ezekben a boltokban is az akciókra vadászok. Ritkán veszek meg normál áron valamit. Ha esetleg karácsony, szülinap van akkor szoktam olyat, hogy összerakosgatom a pénzem és veszek egy drágább darabot. De mindennél van egy határ. Én nem látom értelmét annak, hogy egy név miatt hatalmas összegeket költsek egy darabra, amit kihízok/kifogyok, stb. Mások vagyunk tudom, de engem az szokott bosszantani, ha valaki ezért nézi le a másikat, mert nem érdekli annyira a márka. Aki megteheti vegye meg és örüljön neki, de nem lesz tőle jobb ember. Sőt szebb sem. Van olyan ismerősöm, aki kizárólag a retroban vásárol. Vannak jó cuccok aláírom, de nem fogok egy kardigánért 25 ezret fizetni soha. Szerintem manapság már mindenki erőlteti, hogy márkás ruhákban, divatosan ilyen-olyan stílusúan öltözzünk. Nem számít ha nem áll jól, de kövessük a népet... Én úgy gondolom, hogy ha normálisan fel vagyok öltözve (persze kinek mi a normális), de tiszta, nem szakadt ruhákba járok akkor mi a probléma? Azért mert inkább sportcipőt húzok és magabiztosan megyek, mintsem felvegyek egy platform cipőt, amiben kitörik a nyakam és nevetségesen megyek. Nah eléggé elkalandoztam a márka dologtól. :) Bocsi a hosszú komment miatt :)

Névtelen írta...[Válasz erre...]

Bocsi, majdnem hosszabb komment lett, mint a poszt :) De ezekről a témákról órákig lehetne beszélni :)

Edit írta...[Válasz erre...]

ANcsához kapcsolódva, én nem konkrétan a márkanév miatt vagyok "márkahű", hanem a márkanév által képviselt minőség miatt. Pl. a jeans clubos Phillip Russel borzalmas minőségű, így ha ott tetszett is valami, csakis a nagyon olcsósága miatt vettem meg, ugyanígy, lehet, hogy első látásra nem tetszik egy Zara ruhadarab (mondjuk ilyen nem fordul elő, mert álmaim boltja :) még egyszer megnézem, mert a minősége kifogástalan általában. Btw turizok általában és sokszor nem is számít a márka (mert amit egyszer már valaki hordott és még újnak néz ki, akkor nem lehet olyan rossz, pláne ha új), ha meg valami nagy márka, pl. van egy Louis Vuitton turis szandálom, ami meg a lelkemet simogatja, bár még sosem volt rajtam :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Ancsa: Köszönöm szépen hogy ilyen bőven kifejtetted a véleményed! Nagyon örülök neki! :)
Tetszik a felfogásod! ^^

* Edit: Teljesen jogos amiket leírtál, és igazad van :)

Viktória (shake it up) írta...[Válasz erre...]

1. Nem minden turiban vannak olyan ruhák, amiket már valaki hordott.
2. Nekem szakadt már széjjel Zara farmerom pár viselet után is. (évekig nem is vettem onnan semmit utána)

Engem annyiban érdekel a márka, amennyiben a minőség. Ha kínai ruhát veszek, azt azért mert megtetszett, de tudom, hogy nem fogom évekig hordani. Ha esetleg mégis, az csak jó.
A turis ruháknál pedig a New Look, Topshop és társaik szerintem elég jó minőséggel rendelkeznek ahhoz képest, hogy "turisok".
Minden márkának vannak gyengébb és erősebb darabjai, ennyi az egész szerintem.

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Köszönöm a véleményed Viktória! :) Szép estét kívánok!

Fleur írta...[Válasz erre...]

Nem igazán szoktam márkára menni, csak minőségre, ami márkán belül is el tud térni. Az én kedvencem a H&M, Orsay, MNG, de leginkább a basic része; de egyébként a turikat szeretem ,de F&F-t is szeretem. Nem az árak miatt, egyszerűen ezek azok, ahol változatos és leginkább jó minőségű ruhákat találok. Egyetlen dolog, amiben nem spórolok, az a cipő. Leginkább Playersroomban vagy Office Shoesban vásárolok, de csak őszre és télre, mert akkor azért nem mindegy:) De ha kell valami magassarkú, akkor kínaiba megyek először. Én ezeket sose éreztem kínosnak, Veszprémben voltam egyetemista, nálunk a turkálás volt a nagyon menő:D:D:D:D Viszont egyik barátomat kinéztek egy pesti főiskolán F&F kabátja miatt. Igazából nagy tüske a szívemben, hogy egyszer vettem egy Hilfiger cipőt és 3 hónapig bírta...jó nekem a Nike is:D

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Ó, igen...régebben én is hallottam egy-két ismerőstől ilyeneket hogy kinézik azokat az embereket suliból, akik nem márkás szerkókban járnak. De én például nem találkoztam még személyesen ilyen esettel. De ha találkoztam volna, vagy találkozni fogok, fix hogy bemondom a frankót az illetőnek, mert azért na...! Szeretem a márkás cuccokat, de senkit nem kell és nem szabad amiatt csesztetni, ha nem jár fenékig márkában!

norcsikiss írta...[Válasz erre...]

Személy szerinte a ruhatáramban éppen úgy megtalálható a kínai áruházból cucc mint a H&M-ből, de általában, hogyha valami márkásabb mint a H&M - az általában turkálókból van. Miért?! Hát mert nincs pénzem az újra, és legalább nem jön velem szembe az utcán.

http://chic-from-thrift.blogspot.hu/

norcsikiss írta...[Válasz erre...]

Óh és mégvalamit, vettem már Ralph Lauren inget kemény 180,- HUF-ér és tiszta új volt :D http://chic-from-thrift.blogspot.hu/2012/07/boyfriend-style-for-sunday-go-out.html na erről az egyébként ffi ingről beszélek :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Nagyon szuper az az ing! :))

Bogi Vrg írta...[Válasz erre...]

Szeretem a témáidat, elgondolkodtatóak.
Néhány éve elég rosszul állok anyagilag, azelőtt rendszeresen vásároltam Zara-ban, Mango-ban, de egyébként nem voltam elégedett a minőségükkel, csak hát a divatmagazinokban azok szerepeltek és nekem is az kellett. Aztán ahogy egyre rosszabb lett a helyzet, megtanultam spórolni és alternatív módokat találni a ruhavásárlás terén is. Szerintem fel is kell női ahhoz, hogy az embert ne érdekelje a márka. Engem most már nem érdekel, a kínaiban veszek cipőt, a ruháimat pedig a bolhapiacon. Utóbbin próbálok a minőségre figyelni, pl. vintage gyapjúblézert veszek meg, de sokan teljesen új H&M cuccokat adnak el, azokra is gyakran lecsapok. Sokan azt hiszik a blogom alapján, hogy sokat vásárolok, de ez egyáltalán nem igaz. A bolhapiacon 10 euróból veszek 10 darabot, és kész is az új ruhatár :-) Sőt, büszke is vagyok rá, hogy ott vásároltam őket.

hkorinna írta...[Válasz erre...]

Engem sosem érdekelt igazán, hogy egy ruhadarabom márkás-e, vagy sem. Nagyon szeretek turiban vásárolni, ott jó minőségű márkákat is ki lehet fogni kedvező áron, de ha megtetszik egy no name ruhadarab a kínaiban, akkor azt is szívesen megveszem. Cipőket elsőként mindig a kínaiban nézek magamnak. :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Bogi: Az biztos hogy elég jó cuccokat szoktál kifogni, ahogy látni szoktam :P :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Hkorinna: Úgy látom hogy határozott állásponton vagy :)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)