Recent Posts

2012. augusztus 28., kedd

...blog

Sziasztok!
Megint eltűntem kicsit, ismét fesztiválozás miatt :-) Most épp a SZIN volt a hunyó. De ezzel sajnos vége az idei nyár fesztiválszezonjának. Bárcsak örökké tartana, vagy legalább még 1-2 hónapig.

Nem tudtam túl jó címet adni ennek a bejegyzésnek, bár nem is a cím most a lényeg.
Nagyon sokan olvastátok Crystal Makeup Timi bejegyzését, amiben leírta az érzéseit a blogolással kapcsolatban. Láttam hogy nagyon sok komment érkezett a post alá, és még abban a pillanatban írni akartam volna egy bejegyzést, de nem tettem. Viszont most mégis megpróbálom röviden össze szedni hogy mit is érzek, gondolok.

Bő 1 éve kezdtem blog írásba. Akkoriban még kevesebb beauty blog volt, mint most és kevesebb blog gyűjtő oldal is. Mint pl a Sminkbox. Akkoriban ultra pocsék képeket tettem fel a bejegyzésekhez, telefonnal készült, minősíthetetlen képek voltak. A blog sablonja is nagyon csiricsáré volt, illetve a maga a fogalmazásom, gondolkodásom is teljesen más volt. Abban a formában kevesen "haraptak rá" a blogomra, illetve nyomták meg a "Feliratkozás a webhelyre" gombot. Ma már marha nagy a kínálat a blogok között, az olvasók könnyen tudnak szelektálni hogy mi az ami tetszik nekik, és mi az ami nem. Viszont minél nagyobb a kínálat, annál nehezebb rátalálni 1-1 olyan blogra amiben van is spiritusz. Könnyebben elvész vagy beolvad a sok-sok blog oldal közzé. 

Na és persze a blog gyűjtő oldalaknak köszönhetően már nem is olyan fontos hogy megnyomjuk a "Feliratkozás a webhelyre" gombot, hiszen elég rákattintanunk azokra a címekre, amelyek felkeltik az érdeklődésünket, és máris lehet olvasni. 
Egyre több blog, egyre unalmasabb. Én nem sminkboxozok, hanem mindig feliratkozok azokra a blogokra amik tetszenek nekem, ezzel is tudtukra adván hogy: "héé, tetszik amit csinálsz ember!" De mostanában amikor nekiülök elolvasni az új bejegyzéseket, sokszor csak pörgetem és pörgetem őket, és nem találok olyan címét ami felkeltené az érdeklődésemet, hogy rá is kattintsak és elolvassam. Valahogy nem tud érdekelni az amikor csak annyit látok hogy kifestette X a körmeit valami nude színre, és a "nagy dobás" benne az hogy a gyűrűs ujján lévő körmét más színre festette. Wááóóó, kösz! Az sem tud érdekelni, amikor napi smink néven megmutatja hogy felkent egy alapozót, egy szájfényt és szempillaspirált. Vagy amikor már századik blogon látom az új Essence trendkiadást, X.Y. termék tesztjét (Aden, Sunfleur....legalább ne egyszerre kívánnák a bloggerektől hogy teszteljék le őket, hanem X időkihagyással)

Az viszont baromira tud érdekelni, amikor tényleg olyan bejegyzést raknak közzé amiből tanulni is lehet vagy csak egyszerűen jól esik a szememnek a látvány, netalántán elgondolkodtat amiről ír benne X. 

Jó pár hónapja, elkezdett nagyon érdekelni a fotózás. Rengeteget fotóztam/fotózok mindenhol. A kertben, utcán, emberek között, bárhol. Mindig nálam van a gép. Rengeteg netes anyaggal elkezdtem autodidakta módon tanítani magam. Fel is kért egy kisebb rádió fotózni fesztiválokra. Egy álmom teljesült, amikor úgy mehettem be a Fezenre vagy a SZIN-re is, mint sajtós, és az volt a dolgom amit imádok. Fotózzak és fesztiválozzak. Fotózzam le amit látok, és ami a legjobban vissza adja a fesztivál hangulatát. Ez még inkább ösztönzően hatott rám. Elkezdtem gyűjteni egy Nikon tükörreflexes gépre. Még több fotós anyagot szedek le a netről. Könyveket kölcsönzök ki. 

A bejegyzésekhez is olyan képeket töltök fel, amik a lehető legszebbek, legjobb szögből és legjobb fényviszonyban készültek. A lehetőségeimhez mérten a legjobbat próbálom adni. Meguntam azt is, hogy csak a "bugyuta" -ne értsd szó szerint- tesztekkel jöjjek mindig, hanem megpróbáljam elgondolkodtatni azt aki épp olvas engem. Mégis azt látom hogy 1000 hónapban 1 új olvasó iratkozik fel hozzám. Belájkolnak FB-on és annyi. Ez vagy azt jelenti hogy szar amit csinálok, szarok a képeim, szar a fogalmazásom, unalmas vagyok. Vagy egész egyszerűen már nem érdemes nyomkodni orrba-szájba a Follow gombot, hanem elég a sminkbox az olvasáshoz.

Tegnap megosztotta az Ilcsi FB oldala azt a bejegyzésemet, amiben a legutóbb megmutattam hogy milyen lett az arcom az aknék után. Sokan megosztották és lájkolták is. A következménye az volt, hogy rengetegen elolvasták azt a postomat, illetve át is néztek más bejegyzésemre is. Új olvasó: nulla.



Nem tudom. A választ talán csak az olvasók tudják. Semmiképp sem azért írom a blogot hogy azzal büszkélkedhessek hogy ezrek olvasnak. Mert ha már egy embernek adtam valami újat, vagy segítséget, megérte! De az tény és való, hogy marha nagy visszaigazolás amikor azt látom hogy iratkoznak fel új olvasók. Mert az azt jelenti hogy valamit jól csinálok. 

Tegnap kaptam egy levelet az egyik olvasómtól:

"Szia Marcsi!
Nagyon szeretem a blogod olyan jókat írsz..... Remélem még sok termékről írkálsz nekünk, én páldául mindenre allergiás vok, nem bírom csak az ilcsit, meg még pár dolgot, de nem nagyon merek kisérletezni, ezért is jó ha valahol az ember utána tud olvasni."

Annyira jól esett! Szinte egy lelki fröccs volt számomra. És minden ilyen üzenet iszonyatosan meg tud érinteni! Ezért érdemes csinálni, és írni.
Tele vagyok még ötletekkel, gondolatokkal amiket meg akarok osztani veletek a közeljövőben (is). Tesztekkel is tele vagyok, amikről szintén írni szeretnék nektek. Olyan termék tesztekkel, amiket nem olvasni minden második blogon is. Ilyen volt például az Ilcsi is, nagyon sokan szerettétek és örültetek neki, mert szinte alig van Ilcsis teszt a neten. 


Az biztos, hogy előbb utóbb úgyis kiesnek az olyan blogok, amikre a tartalmuk miatt nincs igény. ...Én azért még kitartok! ;)




Marcsi






21 megjegyzés:

mrs__kovacs írta...[Válasz erre...]

Igen, egyre több a blog, de én is felteszem a nude körmömet amin csak a gyűrűsujjamra nyomdáztam, mert ÉN vagyok, a blog is ÉN vagyok, és állítólag hasonló vonzza a hasonlót, tehát akinek tetszik, az megnézi, ha úgy gondolja, fel is iratkozik. Én általában nem nézem direktbe az új blogokat, hanem ha látok 1-2 olyan oldalt ami esetleg megtetszik, akkor arra feliratkozom. Én még mindig azt mondom, hogy ez addig jó, amíg élvezi az ember. Nekem személy szerint tetszik amit csinálsz, főleg hogy ha valamiben nem értettünk egyet, nem elküldtél az anyámp*csájába, ahogy mások sokszor azt teszik a kommentelőkkel ha nem értenek egyet vele, hanem szépen, nyugis, baráti "hangnemben" (hívjuk inkább stílusnak) megbeszéltük, nem néztük le egymást amiatt, hogy a másik hogy látja, nem akartuk ráerőszakolni a másikra a véleményünket. És szerintem ezzel máris kezedben az egyik kulcs.
A tesztes bejegyzéseket én azért is imádom, mert mielőtt 1-1 terméket megvennék, általában sok sok tesztet nézek végig, kinél hogy teljesített, átlagolom a dolgot, vagy esetleg rájövök, hogy mondjuk nem is olyan a színe, mint a hivatalos honlapon a képeken, és eldönthetem, hogy úgy is tetszik e, megéri e egyáltalán ezért elmenni megnézni.
Én sajnálom, hogy lassan mindenki kiakad, hogy mennyi az új blog, meg mennyi a szar blog. Szerintem is vannak kevésbé jó blogok, én pl kifejezetten szeretem mikor nem csak beauty téma, de olyan is van (pl Lakkfan Verus) aki csak lakkokat mutat, néha 1-1 személyes bejegyzéssel, azt is szeretem, akit nem szeretek, nem iratkozom fel vagy nem olvasom el, nem kell ebből szerintem ekkora versengést csinálni, mint ami itt megy már. (nem konkrétan rád értem, úgy általánosságban az elmúlt pár hónapra)
Hallgass Te is a szívedre, mindig arról írj, amihez Neked van kedved, és akkor, amikor kedved van.
Mondanám, hogy nem érdekelnek a nagyobb márkák, de ez nem 1000% igazság így, persze érdekel, megnézem, de mivel tudom, hogy nincs rá pénzem, illetve ha lenne, sajnálnám kiadni 1-1 drágább dologra, maradok az olcsóbb cuccoknál, és azt tapasztalom, azok is jók, és mások is szívesen veszik a véleményemet. (Ahogyan én is másokét 1-1 olcsó, könnyen megszerezhető termékről.)
Szóval szerintem nincs itt semmi gond, csak mindenki hergeli a többit, és szépen ráragad a hangulat lassan mindenkire, és kitör egy bejegyzésben. :]
Bocsi a kisregényért, remélem senkit nem sértettem meg, nem ez volt a szándékom.

Szép napot Neked is és mindenkinek, aki ezt olvassa :]

Bar- BeautySaleBlog írta...[Válasz erre...]

.erdekeseket irtal, sok mindenben igazad van. en azt furcsallom, hogy a magyar blogokon milyen kevesen kommentelnek, pedig az irok szamara nagyon fontos a visszajelzes. egy normalis! bejegyzes megirasa nagyon nagy munka es megis kevesen reagalnak ra, meg ha csak annyit irnanak az emberek " elolvastam, tetszett". a nyeremenyjatekoknal erdekes modon van komment boven :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* Bar: Hohóóóóó, de még mennyi komment van a nyereményjátékokkor! ... olyankor aztán még a föld alól is előbújik mindenki. Tisztelet a kivételnek :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

* CRaPTRaSH: Nyomdáztál!! Tedd hozzá azt is! :) Nem pedig csak befestetted más színre.
Jöjjön nyugodtan a kisregény, mert érdekel hogy mit gondolsz!
És tudom hogy nem mindenkinek ugyanakkora a pénztárca vastagsága, éppen ezért írok vegyes árkategóriájú termékekről tesztet.
Na meg nem kiakadtam, csak már rég bennem volt ez, és szerettem volna kiírni magamból :)
Szép napot, puszi!

mrs__kovacs írta...[Válasz erre...]

Hát jó, de nem nagy cucc az sem :P
Ki is kell adni, csak kezdem úgy érezni, hogy ez már így generálódik a blogok (illetve íróik) között. Remélem ez is elmúlik hamar az ősz elejére :D (jajj, lenne már itt a hideg :D)
A másik meg, hogy jó, persze én sem csak a nagyon olcsó cuccokról írtam eddig sem, de pl nekem ez most tök nagy élmény, hogy a Max Factortól kaptam tesztelni valót, mert én az életben nem vettem volna szerintem magamnak semmit, mondván, hogy abból a pénzből, több mást lehetne. :]
Ja és nem fogalmazol hülyén, sőt... Én inkább magamnál veszem észre, hogy annyira elkap a lendület, hogy kimarad 1-1 dolog, és csak utólag jut eszembe. De hát ilyen is kell néha :*

mrs__kovacs írta...[Válasz erre...]

Ja még annyit, hogy tényleg jól esik az embernek, még ha csak annyit írnak, hogy tetszik a lakkod, vagy szép a sminked, vagy ügyes vagy, vagy bármi ilyen, de természetesen a blogcím nélkül, azokat nem igazán szeretem, ha csak emiatt írnak mindig 1-1 szót.. :(

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Igen, amúgy én is észrevettem hogy elég sok blog írón végig ment valami hasonló érzés. De bennem ez már jó ideje gyűlik. Viszont mostanában pl. többen is leiratkoztak tőlem, és végül arra jutottam hogy írok egy kis "érzelmeset".

Astrid írta...[Válasz erre...]

Szia Marcsi!

Szerintem egy-két dolgot még érdemes figyelembe venni a témában. Az egyik, hogy a blog-olvasók tábora is véges, illetve nem biztos, hogy olyan mértékben bővül, hogy ez érezhető legyen a követők számán. Szerintem viszonylag szűk réteg az, aki annyira elkötelezettnek érzi magát szépségápolás témakörben, hogy rendszeresen kövessen blogokat. És akik meg csak úgy hébe-hóba foglalkoznak ezzel, azoknak(én is közéjük tartozom) bőven elég lehet a sminkbox. A Te blogot kivétel az én szememben, mert Nálad mindig mindent elolvasok, már önmagában a személyed miatt is, mert nagyon szimpatikus vagy. Nem csak a témáid, hanem a stílusod és a gondolkodásmódod is. És itt el is érkeztünk egy másik fontos tényezőhöz, miszerint van olyan is, hogy hiába látom, hogy igényes egy blog, sok munka van benne, még időnként rá is kattintok egy-egy bejegyzésre, de annyira nem jön be az írójának a stílusa, hogy mégsem olvasom szívesen, pláne nem rendszeresen.
Ezzel most nyilván nem oldottam meg ezt a rejtélyt, hogy miért is van így ahogy leírtad, de szerintem a fent említett két fontos tényezőt is érdemes számításba venni.
Arról nem is beszélve, hogy van akihez sokan csak feliratkoznak, de nem aktívak, nem kommentelnek nála. Lehet, hogy nem növekszik a számok szerint az olvasótáborod, de aki itt van, az legalább tényleges, aktív követőd :) Szerintem a kommentek száma sokkal reálisabb mérce :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Igen, ezt tudom, mert én is így vagyok többnyire, hogy hiába van egy igényes külsejű blog, ha az író személyisége nem szimpatikus(akkor nem is iratkozok fel többnyire)
És azzal is egyet értek hogy a kommentek száma reálisabb mérce. De néha elkezdi az ember keresni a hibákat, hogy mégis miért van ez-az....
És végezetül pedig nagyon szépen köszönöm Neked a kedves szavakat!! :)

Lujzi írta...[Válasz erre...]

Én sem használom a sminkboxot, rajta sem vagyok, és nem is nézelődöm arra. Ha valamelyik blog megtetszik, igényes, és az írója is szimpatikus akkor feliratkozom, ez a legegyszerűbb. Azt viszont én sem értem, hogy miért panganak a felirat a rendszeres kommentálók száma. Persze ez nem baj, ha nem tetszik amit csinálok, nem kell kommentelni, de tényleg hatalmas erőt ad és megmelengeti a szívem egy-egy komment, még ha névtelentől jön is!

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Bizony bizony :) Nagyon is :)

dotty írta...[Válasz erre...]

Szia Marcsi! Én csak nemrég csöppentem bele ebbe a blogolás dologba, így nincs sok tapasztalatom, de szerintem is az a fontos, hogy kik azok akik rendszeresen kommentelnek, biztatnak vagy megdicsérnek. Most saját magamnál tapasztalom, hogy volt egy kb. 1 hónapos kihagyás a blogon, mert nem volt netem angliába és máris sokkal kevesebb kommentet kapok, vagy akár nem is kapok. Nagyon rosszul esik ha senki nem ír, mert olyan érzés fog el, hogy "ez rossz", "ez nem tetszik senkinek". de ha csak 1 hozzászólást is kapok, már boldog vagyok. Én nagyon szeretem a blogod, főleg az ilcsis bejegyzéseket, bár nekem nincs ekkora problémám az arcommal, annyira jó volt végigkísérni ahogy neked sikerül rendbe hozni a tiedet, nagyon szurkoltam és mikor láttam a képeiden, akkor úgy örültem neked! "igen, megcsinálta!", pedig igazából nem sok közöm volt az egészhez. Nagyon szeretem a stílusod, ahogy írsz, ahogy fogalmazol. Ezt nem lehet tanulni, erre születni kell és hidd el te jól csinálod! Ne hagyd abba kérlek :) Puszi d.

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen!! :)) Eszemben sincs abba hagyni!;)
Puszi

Thündérke írta...[Válasz erre...]

Én szeretem a blogodat, és az írásaidat is , ha nem is mindig kommentelek, de mindig elolvasom az új bejegyzéseidet ! :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Mert te ilyen kis Thündérke vagy :))

hkorinna írta...[Válasz erre...]

Én is nagyon szeretem a blogodat, tetszik, hogy nem egy éppen felkapott tucat termékről írsz benne, hanem pl az Ilcsiről, amit kevesebben ismernek! Úgyhogy csak így tovább! :)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Igyekszem! :)
És köszönöm! ^^

Bogi Vrg írta...[Válasz erre...]

Egy ideje látom a nevedet sok blogon a kommentek között, de bevallom, még csak most kattintottam rád :-) De nagyon szimpatikus vagy, úgyhogy én feliratkozok hozzád.
Teljesen átérzem a helyzetedet, én is sokszor érzem így, főleg most, hogy új blogot indítottam, mivel a régit feltörték és megsemmisítették. Nagyon nehéz újraindítani, az előzővel sem voltam hú, de sikeres, de azért valamicskét már elértem vele (pl. Makány Márta meghívását). A nyereményjátékomra alig jelentkeztek (és a blog feltörése miatt nem is tudtam végül kisorsolni, elveszett minden adatom). Nem tudom az okokat kitalálni, de én is bízom abban, ha valaki kitartó és szimpatikus, amit csinál, az hosszú ideig fenn fog maradni a blogjával.

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Szia! :-)
Nem bírom elképzelni, hogy mi jó van abban ha X ember bármijét is feltörjük! :((
Az viszont, hogy Makány Márta meghívott, sokkal többet jelent annál, hogy épp mennyien követték a blogod!
Most szemét leszek, de fura hogy alig jelentkeztek a nyereményjátékodra, hiszen olyankor mindenki előkerül hirtelen.
Örülök hogy itt vagy, remélem sikerül néha 1-2 vidám percet szereznem majd neked! :-)

Bogi Vrg írta...[Válasz erre...]

Hmm, a sztori annyi volt csak, hogy egy osztrák cégnek dolgoztunk páran, és nem akart kifizetni minket a főnök, ezért bepereltük. Mivel emailben voltak bizonyítékaink a megegyezésekre vonatkozóan, ezért feltörte a címünket, hogy megsemmisítse ezeket, nekem meg pont azzal az emaillel volt kapcsolatban a blogom. Szóval így jártam. :S

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Óóó bakker :S Ez így akkor duplán szívás :( A fene vigye el!

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)