Recent Posts

2012. június 5., kedd

Annak örülj amid van!


Annak örülj amid van, és ne amiatt zsörtölődj amid nincs :-) Tudom, tudom … egy tipik dolog az hogy akinek göndör haja van az egyeneset szeretne. Akinek egyenes van az göndört szeretne. Van aki hízni próbál, és van aki fogyni, mert nem tetszik magának a teste. Van aki szeretne szeplőt magának, és aki meg szeplős az pont emiatt utálja magát. És még lehetne sorolni ezeket a dolgokat.

A legtöbb ember mindig arra koncentrál amije nincs, és nem arra ami a birtokában van, és szereti is magán. 8 évig kollégista voltam, így nagyon sok lánnyal beszélgettem már ezen évek alatt.  És milyen konklúziót vontam le? „Ami nem lehet a tiéd, mindig az kell…” ahogy a Depresszió zenekar is énekli.

Miért mindig arra koncentrálunk amit nem szeretünk magunkon? És miért nem büszkélkedünk inkább azzal amit szeretünk? Merthogy biztosan ki tud emelni magán mindenki legalább egy dolgot amit szeret a külső vagy belső tulajdonságai közül! Te aki épp olvasod ezt, mondj minimum egy dolgot amit szeretsz magadon! ;) Írd le ide nekem, vagy csak mond ki magadban. Ugye hogy máris jobban érzed magad legalább egy picit? :-)



Annyi féle „problémával” küzdünk … X. Y.-nak túl nagy a melle, kisebbet szeretne. X. Z.-nek kicsi a melle, ezért nagyot szeretne. Kovács Juliskának rövid a haja, ezért hajfelvarrást csináltat magának. Kis Piroskának hosszú a haja, idegesíti, és inkább levágatja….(…majd persze később lehet hogy rájön arra hogy ez rossz döntés volt, és akkor irány a póthaj…)

Ne mindig azon görcsöljünk hogy mi az amink nincs, és mi az ami nem tetszik magunkon. Emeld ki mindig azt amit szépnek gondolsz. Szerinted szép a szemed? Hangsúlyozd! Húzd ki szemceruzával, vagy használj a szemszínedhez illő szemhéjfestéket (olyan sok tanácsot lehet találni hozzá a neten). Büszke vagy arra hogy hosszú a hajad? Ne kösd össze, hanem amikor csak lehet engedd ki és had irigykedjen rád mindenki :P :-) Büszke vagy a melledre? Hangsúlyozd ki egy csinos felsővel. Formás a vádlid? El ne takard! Olyan sok csinos szabású szoknya van. Pattanás mentes, szép bőröd van? Ne kenj magadra vakolat alapozót, hagyd szabadon, had irigykedjek rá :P Szép a szád formája? Tedd még szebbé és emeld ki egy szép rúzzsal vagy szájfénnyel. Ezek után már csak mosolyogj és tündökölj! ;)




Csakis ezekre a pozitív dolgokra koncentrálj, és ezt a körülötted lévő emberek és észre fogják venni! És akkor nekik is a szép hajad fog feltűnni, nem a „vastag combod”.
És végezetül én is elmondom nektek hogy mit szeretek magamon :-) A hosszú hajam ami már több mint 70 cm-es. A szemem mert szép zöldeskék színe van. A melleim méretét. A szám formáját. És a szemöldököm ívét és színét, mert sosem kell festem vagy festetnem hiszen pont elég sötét a színe ^^



 Szép napot kívánok: Marcsi
 






7 megjegyzés:

Kemiviki írta...[Válasz erre...]

Nagyon jó kis cikk volt!:)

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Örülök hogy tetszett! :)

Kriszti írta...[Válasz erre...]

Nagyon pozitívra sikeredett ez a mai bejegyzés, fel se tűnt, hogy még csak hét eleje van :D

Teljesen egyetértek veled, viszont én hozzátenném még- az én felfogásom szerint, nem kell másra irigykedi, érjük be azzal amink van, vagy ha nem tetszik valami akkor tegyünk is ellene, ha tudunk, hogy ne más életét irigyeljük, hanem a mienket tegyük irigyelhetővé :) (nem tudom hol olvastam ezt a gondolatot, de azóta nagy kedvencem)

mrs__kovacs írta...[Válasz erre...]

Felüdülés ilyet olvasni, bárcsak több ember így gondolkodna!
És ez annyira igaz, hogy sokan azon nyavalyognak, mi NEM jó magukon, ahelyett, hogy azt emelnék ki, ami igenis szép.
És akkor én is leírom, ha esetleg kiborulnék, majd mutasd meg!! :D
Szeretem a popsim, azt hogy nagyon erős körmeim vannak, ezért szép hosszúra meg tudom növeszteni, a hosszú szempilláim, azt, hogy (általában) szép a bőröm. Jé, mennyi minden :O :P

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

*Kriszti: Persze, egyet értek veled! Nem kell irigyelni más életét, hanem tenni kell hogy jobb legyen. Vagy ha nem teszel, akkor bele törődni és ennyi. Teljesen igazad van :)


*CRaPTRaSH: Látod mennyi mindent leírtál... ;)

adrus írta...[Válasz erre...]

nagyon tetszett!!!

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

Nagyon örülök neki Adruskoma :$ :) ^^

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)