Recent Posts

2012. február 12., vasárnap

Szuper finom kenyérlángos recept

Sziasztok! 
Névnapom alkalmából "kívánhattam" nagyimtól, hogy mit készítsen nekem, és hát én egy kenyérlángost szerettem volna, mert még csak egyszer ettem ezidáig :-) Korábban kaptam is egy receptet hozzá T-től, amit az internetről szedett le. És azért teszem közzé a receptet, mert tapasztalatból tudom, hogy vannak jó és rossz receptek is, és ez nagyon jó :-) Nagyon finom a tésztája, és szép lyukacsos. No, és a feltéttel bárki kedve szerint tud variálni. Mi 2 félét sütöttünk. 








Hozzávalók:
  • 1 kiló finomliszt
  • 30 g friss élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 1 ek. só
  • 500 ml víz


Feltét: 
  • 25 dkg császárszalonna
  • 2 db közepes lilahagyma
  • 30 dkg sajt
  • 450 ml tejföl

Elkészítés:


Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (350 ml) hozzáadásával bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságra nyújtjuk. Majd megkenjük tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Sütőben 20-25 percig készre sütjük.

Jó étvágyat! :-)






2012. február 11., szombat

Lush-gyulladás lehúzó zselé, és képek a hatásáról

Sziasztok!

Ígértem korábban, hogy megmutatom képekkel azt hogy a Lush gyulladás lehúzó zseléje mennyire hatásosan bánik el a pattanásokkal. Íme:




Első nap



Második nap



2 max. 3 nap alatt szépen visszahúzza a pattanásokat, és elhalványítja. És utána el is tűnik a nyoma. Nem bántam meg, hogy megvásároltam.
45 grammos kiszerelés, 2190 Ft.

Nektek van valami gyógyírotok pattanások eltüntetésére? Vagy ezt a terméket majd kipróbáljátok? :-)

2012. február 10., péntek

Sleek szemceruza teszt

Sziasztok lányok! :-)
December óta van meg ez a szemceruzám, de kb. 1 hónapja használom majdnem napi rendszerességgel. Ez az első Sleek termékem, de úgy érzem nem az utolsó :-)







A külseje a szemceruzákhoz megszokottan fest, tehát semmi extra. És rajta a szokásos betűstílusú Sleek felirat.

Stearic Acid, Mineral Oil, Wax, Methylparaben, Polyparaben, Vegetable Oil, Castor Oil, Talc






Krémes, és matt formulájú a ceruza. Könnyű hegyezni, és könnyen lehet vele kihúzni a szememet is. Nagyon szépen és erősen fog, és igazi erős sötét fekete színe van.


A jobb oldali csík az egy "réteg" határozott vonal, a bal oldali pedig több "réteg" egymáson. Azért is tetszik ez a ceruza, mert amikor kihúzom vele a szemem, nem szívódik fel 1-2 óra múlva, mint sok gyengébb minőségű szemceruza. Nem kenődik, maszatolódik, még akkor sem amikor könnyezik a szemem a hidegtől. Summázva tehát: tartós, könnyű dolgozni vele. Szeretem :-)





2012. február 3., péntek

Rimmel Day 2 Night szempillaspirál

Velem egy kicsit elszaladt a ló, amióta a Loreal 4D-s műszempilla hatású spirálját használom, és azóta kb. csak azt viselem, és ő az etalon, a minden, mert olyan dögös pillákat csinál :D Na jó, persze ennyire nem komoly a helyzet, és ezt az érzést félre téve írom most le nektek a tapasztalataimat :-)


 Fogyasztói ár: 2250 Ft

Nekem nagyon tetszik a kinézete, jól mutat együtt a fehér, rózsaszín és fekete. Illetve a formája is tetszik a terméknek. És tök jól ki van találva hogy külön kefe épült egymás felé, a hosszabbító és a dúsító kefe.


Először a legfelső kefét kell használni értelemszerűen. A funkciója a hosszabbítás. A kefe vékony, a festék állaga "hígabb" mint majd a következő lépésnél lévőé...












És voilá, az első lépéshez használandó kefe így néz ki:



És ilyen pillákat csinál


Majd következőleg ugye a dúsító kefe jön. Az már vastagabb, és a festék is sűrűbb állagú.








Majd pedig a 2. lépés utáni végeredmény így néz ki:








Nem ultrabrutál pillákat csinál, hanem szép és szolid pillákat. Szerintem nagyon szép végeredmény sül ki belőle. Szépen elválasztja a pillákat, és hosszúvá varázsolja őket. A tartóssága is jó, egész napos viselés mellett, a nap végén is ugyanolyan szép.

Nektek tetszik a végeredmény?
Szép napot nektek: Marcsi