Recent Posts

2011. december 6., kedd

A szemkörnyék ápolás fontossága

Nagyon fontos dolognak tartom hogy írjak erről, illetve biztosan érdekel még jó pár embert rajtam kívül is ez a téma. Egyre fanatikusabban, és szinte őrült módjára foglalkoztat a ránc megelőzés, illetve a hidratálás. Nem tudom miért vagyok pánikban, és miért esek néha kétségbe. :D

Egyik kedves csoporttársam meglepődve hallgatta tőlem a minap a kis monológomat, melyben elmeséltem neki hogy kb. mikor kell elkezdeni a szemkörnyékápoló krémek használatát, illetve hogy miért "olyan hamar". Nagyon aranyos volt, és azt gondolta hogy majd 30 után elég elővenni a kis szemráckrémet és kenegetni vele. Viszont sajnos nem így van, hanem már 20 éves kor után el kell kezdeni hidratálni a bőrt, legyen ez az arc vagy pedig a szemkörnyék. Én is így tettem és elindultam a rögös úton megkeresni a számomra legjobb szemkörnyékápolót. Semmiképp sem szeretnék alsóbb árkategóriás krémet választani/használni, mert bár sokszor az olcsóbb termékek is hozzák a színvonalat és minőséget (!), de nagyon sok esetben nem véletlenül borsos egy termék ára, mert kiváló minőség és hatás párosul mellé. És úgy vélem hogy nem érdemes pont az arcápoláson spórolni, hiszen nem mindegy hogy mit kenünk a bőrünkre. 


És most ki szeretnék térni konkrétan a szemkörnyék ápolására

A szem körül a bőrünk sokkal vékonyabb, mint a test többi részén, és kevés faggyúmirigy található benne. Ezért aztán ez az első terület, ahol sajnos az öregedés jelei felfedezhetőek a szarkalábak formájában. Hogy ezt megelőzd, érdemes speciális, külön erre a területre kifejlesztett krémet használni. A szemkörnyékápolók, illetve szemránckrémek állaga finomabb, mint más krémeké, és molekuláik is kisebbek, hogy át tudjanak hatolni a bőr finom rétegein. Szemkörnyékápolót érdemes 20-25 fölött használni, de harminc felett szinte kötelező. Bár akkor már inkább a szemránckrém a javasolt. (nem ugyanaz a szemkörnyékápoló hidratáló krém és a szemránckrém)




Legközelebb megmutatom hogy én mit használok épp, és mi a tapasztalatom vele kapcsolatban :)

Ti hogy álltok ehhez a témához, mit gondoltok erről?

Remélem hasznosnak bizonyult számotokra ez a post :)





1 megjegyzés:

Fanni írta...[Válasz erre...]

Szerintem jó hogy írtál erről a dologról mert én nem is gondolkoztam még ezen!

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)