Recent Posts

2011. december 14., szerda

Otthon elkészíthető karácsonyi dekorációk

Sziasztok! :)

Közeleg a karácsony, én személy szerint már karácsonyi lázban égek. Biztosan többen is így éreztek :) Éppen ezért szeretnék nektek megmutatni néhány aranyos kis karácsonyi dekoráció tippet, amit otthon könnyedén el lehet készíteni, hogy még hangulatosabb legyen a lakás az ünnepekre :)









Gyertya a narancsban

Rendkívül mutatós gyertyatartót készíthetsz egészséges, vastaghéjú, kerek narancsból. Először vágj egy körülbelül három centiméteres lyukat a narancs alján, majd óvatosan lazítsd meg egy teáskanállal, és válaszd el a narancs húsát a héjától. Ezután apró mozdulatokkal vágd ki kis darabonként a narancs húsát. Töltsd ki a belsejét újságpapírral vagy kemény habszivacs-morzsalékkal, hogy felszívja a nedvességet. Tedd meleg helyre egy éjszakára - például a radiátor tetejére -, hogy kiszáradjon. Amikor kiszáradt, egy vékony filccel rajzold körbe a narancs tetején a gyertyamécses szélét, és egy éles ollóval vágd ki a mécses helyét. Helyezd bele, és kissé nyomkodd le a gyertyát, hogy stabilan megálljon, majd szúrj szegfűszeget a mécses és a narancs találkozásához.



kisebb normál nagyobb Szerintem nagyon szép és hangulatos :)



Illatos díszek: narancs, alma, fahéj, ánizs

A szárított alma- és narancskarikák elengedhetetlen részei az ünnepnek. Nem muszáj hipermarketekben vagy hobbiboltokban beszerezned őket, hiszen te magad is könnyedén elkészítheted. Éles késsel vágj körülbelül 3 milliméter vastag szeleteket - az almánál kivághatod előtte a gyümölcs csutkáját -, majd fektesd a sütő rácsára őket. Ezután tedd a sütőbe, és 3-4 órán át, 80 fokon szárítsd. Ha kész, hagyd kihűlni. Fémdobozokban, üvegtartókban tárolhatod a szárított gyümölcsöket.


Gyümölcsfüzér

Egy körülbelül 30 centiméteres rafia- vagy aranyszalagot húzz át egy hústűvel előre kilyukasztott narancsszeleten. Köss csomót a narancs aljára és tetejére is, majd ismét köss egy csomót 1-2 centiméterrel feljebb, ezután húzd át egy almaszeleten a szalagot, majd ismét köss csomót a tetejére. Haladj így a szalag végéig, néha köss rá fahéjrudat és csillagánizst is. A végén köss egy hurkot, majd akaszd fel az illatos fűzért.
 
 
 

 
A következő bejegyzésemben még érdekesebb dekorációkat hozok nektek! :)





 

2 megjegyzés:

Kátya írta...[Válasz erre...]

Erről a narancs-gyertáról még nem hallottam ezelőtt, de nagyon ötletes!

Schnappy írta...[Válasz erre...]

Nagyon ötletes dolgok!:)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)