Recent Posts

2011. december 17., szombat

Fini recept :-)

Főzőcskéztünk ma kicsit T-vel, és olyan finomra sikeredett az ebéd, hogy veletek is megosztom a receptet, hátha kedvet kaptok ti is hozzá :)


Gombás-sajtos-kukoricás sült tészta


Hozzávalók: 
Ízlés szerinti mennyiségű gomba
2 nagy pohár tejföl
2 fej vöröshagyma
2 csomag penne tészta
1 doboz kukorica
liszt
só, bors, ételízesítõ
15-20 dkg sajt


A recepten persze lehet variálni. No meg húst is lehet hozzá tenni. Vagy akár brokkolit, sárgarépát, sonkát...szóval ízlés szerint lehet össze állítani a hozzávalókat :) 

Elkészítés:
Előkészítem a hozzávalókat: Gombát megmosom, hagymát megtisztítom és felkockázom. Majd rakok fel vizet a tésztának forrni és a só mellett szórok bele egy kevés ételízesítőt is. Kevés olajon megpirítom a hagymát majd beleszórom a gombát és pár percig párolom, aztán jöhet a kukorica is, majd sózom, borsozom. Ha kevés lenne a leve öntök hozzá egy kevés vizet, mert fontos, hogy jó sok szósz legyen rajta. Majd az egyik pohár tejfölt sóval és borssal ízesítem, a másik dobozból pedig tejfölös habarást készítek a gombára. Közben a tésztánk is megfőtt. Leszűröm, egy tepsibe öntöm és a  pohár sózott-borsozott tejfölt ráöntöm, majd a gombás mártást is és jól összekeverem. A sajtot lereszelem, a nagyobb részét szintén belekeverem a tésztába, a maradékot pedig a tetejére szórom. Előmelegített sütőben (180-200 fokon) kb 20 percig sütöm.


Így nézett ki még mielőtt be nem tettük a sütőbe (akár még így is el lehetett volna fogyasztani, olyan finom volt)
 


Itt már készen, kivéve a sütőből
 



 Jó étvágyat hozzá! :)








1 megjegyzés:

Thündérke írta...[Válasz erre...]

nyami :$ tuti finom :)

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)