Recent Posts

2011. szeptember 13., kedd

Hajápolási tippek II.

Sziasztok!
A mai posztomban folytatom amit előzőleg elkezdtem, mégpedig újabb hajápolási tippekkel jövök :)


A haj ápolásához nem elég csupán hajat mosni?

Elég gyakori tévhit, hogy a samponhasználat elegendő a haj ápolásához. Ma már annyi káros behatás éri hajunkat, hogy igazi ápolással kell reagálnunk rá, ami ott kezdődik, ha hetente egyszer legalább a típusunknak megfelelő pakolással, balzsammal, vagy ampullával kezeljük a hajunkat.


Hajpakolás vagy balzsam?

A hajbalzsammal nem feltétlenül ugyanazt a hatást érjük el, mint a hajpakolással, hiszen a balzsamok csak a hajszálszerkezet építésében játszanak szerepet, a pakolások viszont sokkal intenzívebb és koncentráltabb ápolást biztosítanak. Az ápolószerekben azonban közös, hogy általában mindkettőt törölköző száraz hajon kell szétoszlatni, különös figyelmet szentelve a hajvégeknek.

Számos különféle készítmény létezik, ezért érdemes elolvasnunk a csomagoláson található használati utasítást, mielőtt bármelyiket használnánk, hogy tökéletes eredményt érjünk el. Ahogy a samponokra, a különféle hajápoló szerekre is igaz, hogy a saját hajtípusunknak leginkább megfelelő készítményt kell választanunk. Ebben nagy segítségre lehet a fodrászunk, vagy bőrgyógyászunk. Ez igaz a használat gyakoriságára, hiszen az egészséges hajat ritkábban, a fokozottan károsodott hajat azonban gyakrabban kell ápolni.

A pumpás hajpakolásokat általában akár naponta is használhatjuk (ezeket nem kell kimosni a hajból), azonban a zsírosabb, krémszerű készítmények hatása azonban 1 vagy akár 2 hétre is elegendő, és a hatóidő után alaposan át kell öblítenünk a hajunkat.







Minél több hajápoló szert használok, és minél hosszabb ideig hagyom hatni, annál jobb?

Sokan azt hiszik, hogy minél tovább hagyják hatni a hajbalzsamokat vagy hajpakolásokat, annál jobb hatást érnek el vele, de ez tévhit.  Az elnyújtott hatóidővel leginkább azt érhetjük el, hogy elzsírosítjuk, elnehezítjük a hajunkat. A kimosandó termékeket a megadott hatóidő után teljesen ki kell öblíteni a hajból, mert ha csak „részlegesen” öblítjük ki azokat, bízva a továbbtartó ápoló hatásban, ugyancsak rosszat teszünk a hajunknak.

Léteznek azonban pumpás, könnyebb textúrájú hajápoló termékek is, melyeket nem kell kimosni a hajból, így a hosszan tartó hatásra vágyóknak leginkább ilyen termékeket érdemes vásárolniuk.

A túlzásba vitt hajápolás, és a rengeteg hajápoló szer egyszerre történő alkalmazása szintén nem egészséges, hanem inkább egyre mattabb, durvább tapintású és károsodottabb haj oldalára billenti a mérleget.

Válasszunk ki egy, maximum két terméket, mely kifejezetten a mi hajtípusunkra való és megoldást kínál hajtípusunk összes igényére. Így tehát célszerű tartanunk egy hajbalzsamot, melyet minden hajmosás után használunk, egy hajpakolást, melyet hetente/kéthetente alkalmazunk a károsodásokkal szemben, és amennyiben hajtípusunk igényli, hajtő vagy hajvég ápoló szert, melyet a károsodás mértékének fényében használunk bizonyos gyakorisággal.



 Hamarosan újabb tippekkel jövök :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)