Recent Posts

2011. szeptember 10., szombat

Hajápolási tippek I.

Sziasztok! :)
Szeretnék pár hajápolási tippet megosztani veletek, hátha találtok közte számotokra újdonságot.


Hány naponta érdemes hajat mosni?
Átlagos életkörülmények között a szakértők heti 1-2 hajmosást javasolnak mindenkinek. Az ennél gyakoribb hajmosás faggyúmirigyeinket fokozottabb zsírtermelésre készteti, ezáltal könnyebben és gyorsabban zsírosodhat a hajunk. A szennyeződésnek fokozottabban kitett személyek esetében fokozódhat a szükséges hajmosások száma, pl. sportolók, kőművesek, benzinkúton dolgozók, festők..stb. esetében akár naponta is indokolt lehet a hajmosás. Fontos, hogy az ilyen helyzetekben élők olyan sampont válasszanak, melynek csomagolásán feltüntetik, hogy napi használatra is alkalmas a készítmény.


Hogyan mossuk szakszerűen a hajunkat?
A hajmosás lényegében nem a haj közvetlen kezelését, hanem inkább a fejbőr ápolását jelenti. Hajmosáskor tehát fontos, hogy ne a hajunkat tisztítsuk, hanem a fejbőrünket szabadítsuk meg a szennyeződésektől, a hajhagymák körkörös masszírozásával. Hajunkat minden esetben egymás után kétszer mossuk meg, hiszen az első mosással tisztítjuk meg a fejbőrt a szennyeződésektől, a másodikkal pedig a már tiszta fejbőrt ápoljuk. Mindkét hajmosás után hosszasan öblítsük le hajunkat.






Hajmosásnál mire kell odafigyelni a sampon adagolásakor?
A legtöbb forgalomban lévő sampon koncentrátumként kerül a polcokra, ezért használat előtt fontos, hogy felhígítva oszlassuk el a sampont a hajon. Érdemes hajmosáshoz bekészítenünk egy üres flakont, és ebben a samponunk csomagolásán megadott javasolt mennyiséget felhígítanunk egy kevés vízzel. Ugyanezt a hatást úgy is elérhetjük, ha a tenyerünkbe nyomjuk a sampont, majd ráengedünk egy kevés vizet, de soha ne nyomjuk a sampont közvetlenül a hajunkra. A sampon hosszas leöblítése szintén nagyon fontos. Az öblítésnek nagyjából háromszor annyi ideig kell tartania, mint a mosásnak.




Remélem hasznosnak találtátok :) Legyen szép a napotok!

3 megjegyzés:

Kátya írta...[Válasz erre...]

Naponta szoktam a hajamat mosni, nem azért mert olyan munkát végzek, hanem azért mert irritál ha füstös-büdös. Meg persze hamar is zsírosodik, ebből kifolyólag.

Marcsi Kincsesládikája írta...[Válasz erre...]

De minél sűrűbben mosod, sajnos annál jobban zsírosodik is. De ezt persze mindenki maga dönti el :)

Kátya írta...[Válasz erre...]

Tudom, sajnos. De egyszerűen irritál ha érzem hogy füstös a hajam. Olyan tisztátalannak érzem magam olyankor. :/

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)