Recent Posts

2011. szeptember 14., szerda

Első lépés: Arctisztítás, Második lépés: hidratálás

A mai napra újabb szuper tippeket hoztam, ezúttal az arcápoláshoz :)

Az első lépés az arctisztítás:

Az arctisztítás nem csak azoknak fontos, akik sminkelik magukat, hiszen a környezet káros hatása, a bőr természetes izzadása és a faggyúképződés egyaránt érint mindenkit. A por és egyéb szennyeződések lerakódnak a bőrön és beivódnak a pórusokba, ezért naponta legalább egy alapos tisztítást megérdemel bőrünk. A bőr tisztításakor tehát a felszínéről eltávolítjuk a porszemcséket, baktériumokat, faggyúfelesleget, izzadtságot és az elhalt hámréteget.

Tipp: Fontos tanács, hogy az arc tisztítása során nem szabad szappant vagy tusfürdőt használni (szárítanak!).


A tonik szerepe a fertőtlenítés és a megnyílt, megtisztított pórusok összehúzása. Eltávolítja az arclemosó tejek maradványát, és felfrissíti, jobb tónusúvá varázsolja a bőrt.








 Második lépés pedig a hidratálás:


A hidratálás valójában az életmódunknál kezdődik. Annyi vizet kell bevinni szervezetünkbe, hogy az akár extrém körülmények mellett is tökéletesen tudjon gazdálkodni. A szervezet szigorú hierarchia szerint osztja be a rendelkezésre álló vizet és ha hiány van, akkor először azokról a területekről vonja el a vizet, melyeknek kisebb a szerepe a létfenntartásban. Ilyenek a haj és a hámfelület.
Ezért nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű vizet igyunk (naponta legalább 2 liter) és egészségesen táplálkozzunk, hogy a szervezetünk fel is tudja dolgozni azt.

A bőrápolás hidratálás fázisa azt jelenti, hogy a bőrt olyan speciális termékekkel ápoljuk, amelyek összetevőiknél fogva meggátolják a vízveszítést anélkül, hogy akadályoznák a bőr lélegzését.

Mindenképp a bőrtípusunknak és a korunknak megfelelő hidratáló krémet válasszunk!

A nappali arckrém a sminkelésben az alapozás nélkülözhetetlen része. Fenntartja a bőr hidratáltsági szintjét, ezzel megelőzi a bőr kiszáradását és védi a külső hatásoktól. Az éjszakai krémek a különböző tápanyagok hosszú felszívódását segítik elő, egész éjjel táplálják és regenerálják az arcbőrt, amíg az laza és pihen.

Tipp: A bőr igényeinek megfelelő hidratálást segítő arckrémek kellemes, könnyű állaguknak köszönhetően gyorsan felszívódnak, és energizálják, táplálják a bőrt, valamint segítenek megvédeni a külső káros hatások ellen.





Remélem hasznos volt számotokra ez a pár sor :) Legyen szép a napotok! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)