Recent Posts

2011. július 26., kedd

A teafaolaj jótékony hatásai az arcápolásban

Újra csak elkezdem boncolgatni az arcápolás témakörét, ugyanis sikerült teljesen megbizonyosodnom afelől, hogy a teafaolaj mennyire is hatásos!! 
Páran tudjátok már rólam, hogy elég problémás az arcbőröm (már amikor rájön, de akkor jó sokáig). Aknékkal küzdöttem sokáig, majd elmúltak az arcomról, viszont 2 év után újra előjöttek, és már fél éve "ékesítik" az arcom :S Viszont végre már kezd lecsengeni a dolog, ha jól látom (és le is kopogom), enyhülnek a tünetek. És ebben nagy szerepet játszott a teafaolaj is! Ezért hű elkötelezettje lettem és igyekszem majd minél több teafás készítményt kipróbálni :)


Pár érdekesség:


Az ausztráliai őslakosok évszázadokon keresztül a teafa leveleit használták fertőzések ellen. Ma, már az egész világ előtt ismert a teafaolaj antiszeptikus hatása. A kórokozó baktériumok, illetve a gombák elleni hatékonyságát a tudományos kutatások eredményei is alátámasztják. A teafaolaj a fertőzések hatékony ellenszere kellemes, a szerecsendióra emlékeztető illattal rendelkezik. A teafaolajat az Ausztráliában honos teafa leveleiből nyerik.

Bőrrel érintkezve az olaj sokféle gomba szaporodását, terjedését gátolja. Több kísérlet azt igazolta, hogy a teafaolaj antibakteriális hatású még olyan esetekben is, ahol az antibiotikumok nem bizonyultak hatásosnak. A teafaolaj a faggyúmirigy-gyulladás kezelésében is hasznos lehet. Egy kísérlet során az 5% olajat tartalmazó gélkészítmény ugyanolyan hatásosnak bizonyult, mint az 5% benzoil-peroxidot tartalmazó, hagyományosan faggyúmirigy-gyulladásra ajánlott, vény nélkül kapható szer. A teafaolaj használatakor azonban kevesebb mellékhatás jelentkezett. 



Továbbá kiváló még: 
a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitűnően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.


Már jó ideje a Body Shop teafaolajos arctisztító zseléjét használom, és a hatása olyannyira meggyőzött, hogy nem fogom leváltani, hanem emellett az arctisztító mellett maradok! 100%-osan meg vagyok vele elégedve. A terméknek köszönhetően halványabbak az arcomon az aknék, nagyon gyorsan eltüntette a mitesszereket (egy arctisztítónál sem történt még ilyen), és kevésbé zsírosodik a bőröm. Nagyon kellemesen hűsíti az arcot, van egy tipikus, jellegzetes érzete miután felviszem az arcomra, kicsit olyan mentolos érzéshez tudnám hasonlítani. De ez az érzés minden teafaolajos terméknél vissza tér, nem csak ennél az arctisztító zselénél. És mivel ugyebár ez zselé, így nagyon tartós is maga a termék, mert ahogy a nedves arcomra felviszem, úgy ugye kicsit "hígul" és így kevés is elég belőle.



És a másik termék amit még nagyon szeretek és nagyon bevált, az a Superdrug márkájú teafaolajos maszk.  www.superdrug.com
Ezt anyának köszönhetem hogy megismertem, mert ő vette nekem Londonban. Utána néztem közbe már a neten és nem csak maszkjuk van ilyen hanem arclemosó, arcradír, arctisztító törlőkendő, tonik, krém, hidratáló, stick és stb. Persze mind teafaolajos :) 3-4 font körüli árakon lehet őket megvásárolni. Tehát 900-1200 Ft. 

http://www.superdrug.com/bin/venda?ex=co_wizr-locayta&template=wz_locayta&pageno=1&perpage=24&collate=ivtype%3Aprice%3Abrand%3Apdxtpromotext&refine_sort_alph=&setsortorder=relevance&fieldrtype=type&termtextrtype=invt&typertype=exact&fieldcatrestrict=xancestorid&termtextcatrestrict=shop&typecatrestrict=exact&typekeywordsearch=keyword&termtextkeywordsearch=tea+tree

Ezt bemásolva meg is tudjátok nézni őket.


Tehát így néz ki a maszk amit használok. A teafaolaj mellett borsmenta is található az összetevői között. Nagyon friss érzetet nyújt a bőrömnek. Miután felkenem az arcomra, ugyanazt az érzést érzem mint a Body Shopos arctisztítónál, tehát ugyanúgy bizseregteti és hűsíti az a bőröm. 10 percig kell az arcon hagyni, majd azután lehúzni róla. Ilyen vékony, átlátszó hártya szerű réteget képez ahogy megszárad :) Nagyon meg vagyok elégedve vele mert lehúzza a vörös gyulladást, és a felesleges faggyút is. Azon vagyok hogy beszerezzem a stick változatot is, amivel csak a problémás pontokat  kell bekenni. Illetve ami még nagyon érdekelne az a tömény 100%-os teafaolaj oldatuk, amit szintén a foltokra, pattanásokra kell csak rákenni, és elősegíti hogy leszáradjanak illetve halványodjanak. 








(ez lenne a Spot Stick)


Holnap pedig meg fogom rendelni majd a neten azt a BB-s Zamian arany-kakaó arcmaszkot, amit Timikénél olvastam. Annyira jó dolgokat írt róla, hogy úgy gondoltam nekem is ki kell próbálnom. Főleg azért mert az szerepel a termék honlapján hogy gyógyítja az aknés bőrt! És ha nekem tényleg beválna az arcomra, akkor én lennék a legboldogabb ember :)

(időközben mit olvasok a termék honlapján?!?
A rendkívül nagy érdeklődés miatt sajnos elfogyott a maszk.  Augusztus első napjaiban érkezik az új szállítmány Koreából. Fúú...remek :( Hát akkor addig várnom kell.)


bbkrem.hu




Szerintem érdemes kipróbálnia mindenkinek akinek problémás a bőre, a teafaolajos készítményeket. Egy próbát csak megér :) Nekem tényleg használt! És ha az én bőrömnek valami használ, akkor az tényleg tud valamit :D



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)