Recent Posts

2011. június 28., kedd

Nyári ruhák problémásabb testalkatokra

Sziasztok! :)
3 kitekintős poszt után, most szeretném folytatni a rovatot amit elkezdtem :) Viszont előtte had osszam meg veletek, hogy 2 hónapos lett a blogom :D Először is köszönöm azoknak akik olvasnak, és remélem hogy tudtam érdekes bejegyzésekkel szolgálni néha napján :) És persze igyekszem, hogy a továbbiakban is csupa klassz és hasznos dolgokról írjak majd. ;)
És akkor következzék a lényeg. Biztosan vannak lányok, akik nem elégedettek egyes testrészükkel, de ettől függetlenül viszont nagyon szeretnének magabiztosan pózolni a könnyed kis nyári ruhákban :) Remélem az elkövetkező sorokkal tudok nekik segíteni abban, hogy mi hogyan előnyös.




Alaknyújtó vonalak


A térdig érő, A-vonalú ruhák a legalkalmasabbak arra, hogy teljes egészében megnyújtsák az alakod, különösképpen, ha a szabásuk jótékony erejére még egy hosszú gombsor vagy függőleges redőzés is rásegít. Fokozhatod az optikai összhatást, ha monokróm színösszeállításban viseled, azonos árnyalatú cipővel, kardigánnal. A felsőtested karcsúsításához hasonló elveket kell követned, csak egy területre korlátozva.




Derékhangsúlyozó ruhák


A derekadra kétféle szabással is felhívhatod a figyelmet: a vállcsúcstól szűkülő vonalakat bezáró, lefelé kiszélesedő ruhafazonok, illetve az átlapolt megoldások garantáltan karcsúbb sziluettet eredményeznek.




Körte testalkatra


A széles csípőd leplezésére a körszoknyás ruhakreációk a legalkalmasabbak. Választhatsz egyszínű, derékban ráncolt fazont, mely hosszanti redőivel slankít, vagy fokozhatod a hatást egy kontrasztos ruhával, mely felül mintás, alul sötét árnyalatú.





Ha vastag a lábad


A karcsúbb vádlik érdekében optikailag meg kell nyújtanod az alakodat. Olyan ruhák felé kacsintgass, melyeknek magasan van a derékszűkítése, vagy átlós dekoltázzsal felfelé vezetik a tekintetet. A szoknyarész lehet redőzött vagy pliszírozott, a lényeg, hogy térdig érjen és A-vonalban kiszélesedjen.




Homokóra testalkatra


Arányos alkatodat - még ha kicsit teltebb is - nem kell bő ruhákba rejtened. A lenge anyagú, derékhangsúlyos fazonokat neked találták ki, melyekkel finoman a mellbőségedet is kiemelheted. Amennyiben feszesek a vonalaid, ne törődj a méreteiddel, vállald fel nőiességedet egy szűk, dögös kreációban.




Pocakleplező fazonok

A hasadon éktelenkő úszógumikat könnyedén elfedheted egy empire-szabású vagy A-vonalú ruhával. Az előbbivel inkább a dekoltázsodra terelheted a figyelmet, az utóbbi pedig a lábaidat hangsúlyozhatja, ha azokra büszke vagy. A hosszanti redőzés és a finoman lebbenő anyag itt is fontos szerepet tölt be.





Alma testalkatra


A molett testalkat legjobb barátai az A-vonalú és a zsákfazonú ruhák. A zsák szó láttán ne ess kétségbe, hiszen az erős kifejezés egy rendkívül divatos és csinos ruhatípust takar, amit idén alkattól függetlenül mindenki szívesen visel majd. Vidám árnyalatokkal és kiegészítőkkel még bájosabbá teheted a megjelenésedet.





Ha vastag a karod


Akár hosszú, akár rövid ujjú ruha mellett döntesz, egy kis csalafintasággal könnyedén korrigálhatod a problémádat. Fókuszálj a most divatos pillangó- és tölcsérujjú megoldásokra, illetve a könnyedebb anyagú fazonokra. A hetvenes éveket idéző passzrészes, bő karöltőjű kialakítások is előnyösek számodra.





Ha széles a vállad


A sportos, robusztus testalkat gyakori problémája a szögletes, erős vállszerkezet, melynek szélességén félvállas, átlós dekoltázsú ruhákkal finomíthatsz. A lágyan redőző anyagok szintén kecsesebbé teszik a sziluetted.





Fiús, filigrán testalkatra


Nemcsak vízszintes és kaotikus mintákkal teheted nőiesebbé a vonalaidat, hanem a megfelelő fazonkialakítással is. A melldomborító és csípőkerekítő fodrok fényes anyaggal kombinálva hangsúlyosabbá varázsolják a háttérbe szoruló idomaidat. Ugyanezt a hatást érheted el a karcsú derekadat kiemelő, tulipánfazonú ruhákkal.




Következő bejegyzésemben más-más szabású pólókról fogok írni, illetve megosztom veletek, hogy pl. az ejtett vállakkal, kerek nyakkal ellátott felsők, pólók mely alaktípusokhoz passzolnak. A többi pedig legyen meglepetés :)
Szép napot kívánok! :) 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)