Recent Posts

2011. június 29., szerda

A megfelelő felső, a megfelelő testalkathoz

Ápol és eltakar? Simuló szabás? Bő szabás? Minden szabásnak meg van a maga negatívuma és pozitívuma. Most ezekről (is) szeretnék írni :)





 Bő szabásvonal




Azok a fazonok, amelyek nem követik szorosan a test vonalát, az ápol és eltakar kategóriába tartoznak, így különösképpen előnyösek, ha van rajtad egy kis felesleg. Ha azonban felül a bő szabást választod, alulra válassz egy passzentosabb darabot, így kevésbé fogsz teltnek tűnni.



Kerek nyak


Nagyon divatosak azok a fazonok, amelyek a lehető legegyszerűbb szabással készülnek, és a hangsúlyt a nyakkivágásra helyezik. Amennyiben akad rajtad itt-ott egy kis többlet, és melltájékon sem panaszkodhatsz a formáidra, ez a fazon tökéletes választás lehet. Szépen kiemeli a dekoltázst, ezzel elvonja a figyelmet a kényes részekről.



Hosszú fazon


A csípőig, derékig érő pólók mellett egyre elterjedtebbek a hosszú fazonok is, amelyek egy farmerral vagy egy leggingsszel remekül mutatnak. Ez a stílus kifejezetten előnyös akkor, ha nagyon vékony testalkattal vagy rövid felsőtesttel rendelkezel. Karcsúságodat elfedi azzal, hogy a csípődre rásimul az anyag és így teltebbnek mutat, míg hosszúsága megnyújtja az alakodat.








Csíkok


Habár a csíkoktól a legtöbbször mindenkit óva intenek, elkerülhetetlen, hogy beszerezz egy hosszanti mintás fazont, a tavaszi trendnek megfelelően. Ez a minta a kis mellűeknek igazán kedvező, mert optikailag teltebb halmokat varázsol azzal, hogy oldalirányban nyújt.



Ejtett vállak


Egy időre eltűntek, de a tavaszi divatban újra megjelentek az ejtett vállak. Az ilyen darabok kifejezetten előnyösek lehetnek számodra, ha kicsit szélesebb vállal vagy vastagabb karral áldott meg a sors, az aszimmetria ugyanis összenyom, karcsúbbnak mutat.



Most pedig pár ruhanemű következik ami előnyös viselet lehet :)


Lenge blúz

 

Ha alaknyújtó hatásra vágysz, a finom anyagú, vállban ráncolt, V-kivágású blúzokat részesítsd előnyben, melyek szabásában a függőleges vonalak dominálnak. Ne feledd, hogy a bővebb ujjmegoldások a vastag karokat is jótékonyan leplezik. A pocak elfedésére kiválóan alkalmasak a lenge empire-fazonok, melyek a dekoltázsra terelik a figyelmet.




A-vonalú rövidnadrág

 

A rövidnadrágoknak most nagyobb szerepe van a divatban, mint valaha. Nemcsak azért lehetnek a kedvenceid, mert sokféle stílust elbírnak, hanem azért is, mert a bővülő fazonokkal a csípőkerületedből is lecsíphetsz pár centit. Körte alakra mindenképp ajánlott, hiszen a derékhangsúlyos darabok megrövidítik a felsőtestet, illetve jól variálhatóak vállszélesítő szabású, feltűnő blúzokkal.



 A vonalú nadrág





Egybeszabott ruha

 

A ruha mindig jó választás, hiszen könnyen megvalósítható vele a monokróm öltözék. Ám a fazonja sem mindegy, mellyel további trükköket vethetsz be. A most divatos, pliszírozott megoldások optikailag magasabbnak mutathatnak, ráadásul kiszélesedő szoknyarészük slankítja a csípőt, miközben a vastag lábakra is jótékony hatással bír. Az A-vonalú, öv nélküli modellek a pocakot is elfedik. A derék felett karcsúsított, lefelé bővülő kimonószabás pedig a homokóra és körte típusoknak ajánlott.


 Kiemeli az alakot ez az öv hozzá társítva





Szűk fazon

 

A cicanadrágszerű fazonok közül a fekete, bokáig érő típus a pöttöm lányokon is jól mutathat, ha arányos a testalkatuk. A világosabb, bokavillantós verzióik viszont inkább a magas termetűeknél jöhetnek szóba. Bár, ha magasított derekút választasz, és nem hosszú felsőkkel viseled, akkor kevésbé nyomja össze a lábaidat.



Pliszírozott szoknya

 

A retro divat most ismét feleleveníti a rakott szoknyák fénykorát. Ez jó hír számodra, ha széles a csípőd és vastag a vádlid. Ha csak az előbbire keresel gyógyírt, választhatsz rövidebb fazont is, az utóbbi orvoslásához viszont elengedhetetlen a térdig érő szoknyahossz. A körte típusok a tengerészstílusra jellemző csíkos felsőkkel is viselhetik.

 Virágos pliszírozott szoknya






Alakjavító overall

 

Az overall is rendelkezik az egybeszabott ruhák előnyeivel, de nem minden fazonja váltja be a karcsúsítás ígéretét. A derékhangsúlyos, A-vonalban bővülő darabok jó barátai lehetnek a vastag comboknak és a széles csípőnek. A félvállas megoldásokkal a vállszélességedből faraghatsz le optikailag. Ha mintás, rövid változatra vágysz, érdemes átlapolt mellrészű, szoknyanadrágos overallt választanod, mely karcsúsítja a derekadat.




Hosszú, lezser tunika

 

A hosszított fazonú, A-vonalú és empire-szabású tunikák sohasem mennek ki a divatból, ráadásul bő vonalaik ellenére is bájosak. Akkor is ideálisak, ha a hasadon, a fenekeden és a csípődön mutatkoznak meg leginkább a fölös kilók, illetve a pillangó- és tölcsérujjú megoldások a vastag karokat is titokban tartják. Egy ilyen darabbal az alma típusok is felvehetnek szűkebb nadrágokat, amennyiben hosszú és formás a lábuk.









Tunika




Remélem találtatok valami kis érdekességet vagy újdonságot ebben a bejegyzésben :) Hamarosan folyt. köv. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hogy megjegyzést írsz! Sokat számít a visszajelzésed :-)